Vastaa kyselyyn

Hei työnhakija, haluamme kehittää palveluamme paremmaksi. Siksi olemme kiitollisia, jos vastaat kyselyymme. Osallistu kyselyyn tästä ›

Oikotie Työpaikat
Työnhaku

60+ ja työelämä jatkuu

28.3.2019 klo 9:22

Arja Rapeli työskenteli pitkään pankkimaailmassa ja teknologia-alan yrityksessä. Nyt 63-vuotiaana hän on eläkkeellä ja työskentelee edelleen.

Työelämä ei aina lopu eläkkeeseen. Näin kävi Arja Rapelille, kun hän jäi eläkkeelle maaliskuussa 2019. Puhelin soi, ja Arjaa pyydettiin töihin SAP-konsultiksi Ciber Oy:hyn. LinkedInin kautta löydetty Arja mietti muutaman viikon, mutta päätti sitten suostua.

– Valtaosa työurastani on ollut yt-neuvotteluista toiseen menemistä. Tittelit ja toimenkuvat ovat vaihtuneet joskus useitakin kertoja vuodessa. Työskentelin pankkialalla 22 vuotta ja näin pankkimurroksen. Nokialla ja sittemmin Microsoftilla työskennellessä koin it-kuplan puhkeamisen. Vasta kun jäin pois Microsoftilta ”viimeisessä aallossa”, tajusin millaisen prässin olen käynyt läpi, Arja Rapeli kertoo.

Arja Rapeli on sertifioitunut SAP-konsultti ja hänen kokemukselleen sekä ammattitaidolleen on kysyntää edelleen. Myös hänen oma kiinnostuksensa ja uuden oppimisen halu ovat vieneet eteenpäin.

– Työkokemukseni on sellainen, että sille on ollut kysyntää. En ole koskaan aktiivisesti hakenut työtä, vaan olen siirtynyt uusiin työtehtäviin pyydettäessä. Vaikka jäin juuri eläkkeelle, aloitin helmikuun alussa kolmipäiväisen työviikon Ciber Oy:ssä. Se on noin 22,5 tuntia viikossa ja voin jaksottaa työtä oman elämäni mukaan. Osan työstä voin myös tehdä etänä, Arja iloitsee.

Innokkuus ei katso ikää

Arja on huomannut, että etenkin asiantuntijatehtävissä työskentelee hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Kokemusta arvostetaan ja innokkuus ei katso ikää.

– Olen saanut työstä valtavasti uutta energiaa ja iloa. Uuden oppiminen ja tiedon jakaminen on mahtavaa, ja pääsen osaksi työyhteisöä menettämättä eläkeläisen vapauttani, Arja Rapeli sanoo.

Arja kannustaakin muita ikätovereitaan panostamaan laadukkaaseen LinkedIn-profiiliin. Kattava, omannäköinen cv ja työkokemuksen kuvaus, hyvät valokuvat ja persoonallisuuden esiintuominen kannattavat.

– Sain Microsofilta monen muun tavoin ns. paketin, johon kuului muun muassa  työnhakukurssia ja LinkedIn-profiilin päivitystä valokuvineen. Arvostan todella tätä panostusta irtisanottuihin, Arja Rapeli kertoo.

Juuri LinkedIn-profiili olikin olennainen siinä, että Arja löydettiin nykyisiin SAP-konsultin tehtäviin. Hän on aiemmin toiminut SAP:in käyttöönottajana ja konsulttina pankkipuolella ja hänen kasvonsa muistettiin näistä kuvioista.

– Olin aidosti yllättynyt, kun työnantajan soitto tuli. On ollut hienoa huomata kuinka mutkattomasti kaikki on sujunut. Olen kiitollinen myös Te-toimiston virkailijalle, jolta sain alusta asti hyvää palvelua, Arja kiittelee.

Vapaa-ajalla eläimiä ja sosiaalisia kontakteja

Arja Rapelin vapaa-aika kuluu koiraa ulkoiluttaen ja hevosharrastuksen parissa. 10-vuotias Iita-koira pitää naisen liikkeessä joka päivä. Vuoden takaisen eron jälkeen elämä on asettunut uusiin uomiinsa.

– Myös sosiaalinen elämä, kuten lasten ja ystävien tapaaminen on minulle tärkeää. Koska työ ei vie enää leijonanosaa viikostani, minulle jää enemmän aikaa palautumiseen ja itselleni tärkeisiin asioihin työn ohessa.

www.ciber.fi