Työhyvinvointi

6 vinkkiä tuottavuuteen

30.3.2016 klo 15:00

Vuorokaudessa on vain 24 tuntia, mutta tehokkaampi pitäisi olla. Näin se onnistuu.

1. Tee asiat loppuun

Älä jätä asioita odottamaan parempaa hetkeä. Älä esimerkiksi tallenna sähköpostitekstiä jatkaaksesi myöhemmin, vaan kirjoita se kerralla loppuun. Jos jokin saa huomiosi, tee se itse, delegoi se eteenpäin tai jätä kokonaan tekemättä.

2. Syö sammakkosi

Syö sammakkosi heti eli tee inhottavimmat tehtävät ensimmäiseksi, jotta ne eivät jää kummittelemaan mieleesi ja kasvata valtavaa taakkaa hartioillesi.

3. Hallitse akuutit tehtävät

Akuutit tehtävät kannattaa tehdä heti, jotta voi keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin. Ongelma on, että pienillä asioilla on usein vain vähän vaikutusta, ja siksi ne jäävät helposti roikkumaan viivästyttäen muita tehtäviä.

4. Sano ei

Ei on tehokas sana. Kun on aika sanoa ei, sano ei, äläkä "en ole varma". Kalifornian yliopiston tutkimuksen mukaan kyvyttömyys sanoa ei on yhteydessä stressiin.

5. Aikatauluta

Jos haluaa tehdä asiat loppuun kerralla, sähköposti ei saa keskeyttää työtä jatkuvasti. Tarkista sähköpostisi säännöllisesti tietyin väliajoin.

6. Vältä monen asian tekemistä yhtä aikaa

Asioiden tekeminen yksi kerrallaan on useimmiten tehokkaampaa kuin monen asian työstäminen samanaikaisesti. Useat samanaikaiset ärsykkeet heikentävät keskittymiskykyä ja muistia.

Lähde: Forbes