Työllisyysnäkymät

6 minuutin lisätyö epäilyttää

2.6.2016 klo 14:08

Työajan pidennyksen hyödyt saattavat jäädä olemattomiksi ainakin ohjelmistoalan yrityksille. Lopputulos riippuu siitä, miten tietotekniikan palvelualan sopimusehdotuksessa määritelty 24 tunnin pidennys käytännössä toteutetaan.

Jos pidennys saadaan kolmeen kokonaiseen päivään, sillä on positiivinen merkitys niille yrityksille, jotka tekevät asiakaskohtaista tuotekehitystä ja projekteja. Käytännössä yritykset voisivat tarpeen vaatiessa teettää lisätöitä, kun esimerkiksi asiakasprojekti sitä vaatii ja yrityksessä on täystyöllisyys.

Jos pidennykset menevät päivä- tai viikkokohtaiseksi, merkitys on täysin nolla. Toteutustavasta riippumatta erityyppiset yritykset hyötyisivät pidennyksestä eri tavoin.

Työtä tehdään tiimeissä, joilla on tavoitteet ja deadlineja, mitataan työn vaikuttavuutta, ei työntekoa. Työntekijällä on oma vastuu ja suuri vapaus.

Ohjelmistoyrittäjillä on yli 600 jäsenyritystä, joista vain alle 10 prosenttia kuuluu työnantajaliittoon. Harva alan työntekijä kuuluu liittoon. Monet ihmettelevätkin, miksi ohjelmistoyrityksiä raahataan yleisellä tessillä mukaa,n kun alalla on omat käytännöt ja työntekijät ovat tyytyväisiä.

Lähde: Arvopaperi