Työhyvinvointi

5 vinkkiä työpukeutumiseen

30.9.2015 klo 21:33

Ajatuksen bisnespukeutumisesta voi heittää romukoppaan. Päivän sana on "pukeutuminen tilanteen mukaan".

Pukeutuminen on muutakin kuin vaatteet. Listasimme viisi ajatusta onnistuneeseen työpukeutumiseen.

1. Mitä työ vaatii pukeutumiselta?

Selvitä ensin millaista pukeutumista työssäsi vaaditaan vai vaaditaanko mitään. On eri asia pukeutua lakisaliin kuin päiväkodin hiekkalaatikolle. Joillakin työpaikoilla on tietyt pukeutumisen säännöt. Noudata niitä.

2. Millainen työsi on?

Millaisessa bisneksessä työskentelet? Esimerkiksi luovilla aloilla, kuten mainosalalla pukeutuminen voi olla hyvinkin räväkkää ja persoonallista. Henkilöbrändäys on asia, josta puhutaan ja jolla on vaikutusta myös pukeutumiseen. Pukeutumisella voi viestiä esimerkiksi siitä, että arvostaa laatua ja kierrätystä. Oletko tullut ajatelleeksi, että vintage-salkku on ekologinen valinta.

3. Muuntuva asu pitkään päivään

Työpäivät ovat nykyään pitkiä ja vaihtelevia. Saman päivän aikana saatat tarvita edustavaa palaveriasua, liikunnallista virkistyspäivän sporttilookia ja teatteri-iltaan sopivaa vaatetusta. Panosta laadukkaisiin, hyvin istuviin materiaaleihin ja mukavuuteen. Kun vaatteissa on hyvä olla, se näkyy muillekin. Vaihtele tyyliä asusteilla: koruilla, huiveilla ja kengillä.

4. Käsilaukku järjestykseen

Älä tuhlaa aikaasi sähläämiseen. Pidä käsilaukkusi järjestyksessä, niin löydät kaiken tarpeellisen, silloin kun tarvitset. Erillinen työlaukku voi olla hyvä ajatus. Myös erilaiset laukun järjestämiseen tarkoitetut apuvälineet ja lokerikot ovat toimivia. Kokeile!

5. Helpota elämääsi

Kun pukeutumis- ja tyyliasiat sujuvat, ne tekevät elämästä aavistuksen helpompaa. Panosta persoonalliseen, itsesi näköiseen pukeutumiseen ja nauti elämästä!

Asiantuntijana: tyyliasiantuntija Mirva Saukkola

Mirva Saukkolalta ilmestyi juuri pukeutumista käsittelevä kirja, Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta, WSOY.

Kuva: WSOY