Työnhaku

5 vinkkiä – näin teet tavallista paremman CV:n

2.12.2014 klo 14:32

Vuodenvaihde on parhainta aikaa työnhakuun. Näillä vinkeillä hiot CV:si huippukuntoon ja valmistaudut käyttämään sitä hyödyksesi tulevissa haastatteluissa.

1. Uusi on vanhaa parempi

Sen sijaan, että kaivaisit pohjaksi vanhan CV:si, aloita kirjoittaminen kokonaan alusta. Tarkasta vuosiluvut huolellisesti ja varmista ettei historiaasi jää aukkoja. Keskity olennaiseen ja mieti, mikä CV:n lukijan kannalta on merkityksellistä.

2. Korosta konkreettisia tuloksia

Valitse 2­–3 tärkeintä asiaa jokaisesta työkokemuksestasi. Pyri yhtenäiseen tarinaan: millaisessa ympäristössä työskentelit, mistä työsi koostui ja mitä konkreettista sait aikaiseksi? Jos mahdollista, todista saavutuksesi mitatuin tuloksin ja selkein numeroin. ”Lisäksi myyntiä 30%” toimii aina korulauseita paremmin.

3. Opettele jatkamaan tarinaasi

Sopiva pituus on korkeintaan kaksi sivua. Valmistaudu jatkamaan CV:si tarinoita haastattelussa. Miten tiivistäisit kokemuksesi, jos aikaa olisi 30 sekuntia?

4. Kerro persoonallisuudestasi

Työn ulkopuolelle jäävät yksityiskohdat, kuten harrastukset, blogisi tai vapaaehtoistyökokemuksesi tarjoavat työnantajalle kiinnostavaa tietoa ja saavat sinut erottumaan joukosta. Hyvä työnantaja pitää tärkeänä, että työntekijöillä on elämää myös työn ulkopuolella.

5. Luetuta CV:si ulkopuolisella

Muista että yksinkertaisuus toimii tässäkin parhaiten. Muista tarkastaa CV:si useita kertoja ja pyydä kommentteja 1–2 luottoihmiseltä. Usein omalle tekstilleen tulee sokeaksi ja pienet virheet jäävät helposti huomaamatta.

5+1 Anna sanan kiertää

Älä vaikene urasuunnitelmistasi vaan kerro kaikille, millaista työtä olet hakemassa. On hyvin mahdollista että joku tutun tuttusi tuntee jonkun, jonka yrityksessä on käyttöä juuri sinun osaamisellesi.

Lähde: Artikkeli pohjautuu LinkedInissä julkaistuun artikkeliin