Irtisanomisen jälkeen takki on tyhjä. Kokosimme viisi vinkkiä irtisanotulle.

1.    Ota tuki vastaan. Työkaverit haluavat tsempata sinua ja työnantajat tarjoavat valmennuksia uudelleensijoittumiseen työelämässä. Henkistä tukea saat tarvittaessa työterveyspsykologilta.

2.    Älä jää ihmettelemään ja voivottelemaan tilannettasi, vaan tartu rohkeasti toimeen. Etsi uutta työtä, opiskele.

3.    Älä jää yksin. Nauti ystävien ja perheen seurasta.

4.    Liiku ja harrasta! Tee itsellesi mieluisia asioita.

5.    Nuku. Normaalisti unentarve on 7–9 tuntia vuorokaudessa.

Asiantuntija: työterveyspsykologi Anne Rantala

Kommentit

68

Työtön

Älä jää sänkyyn makaamaan vaan vedä kunnon jurrit
75

Wilmeri

Ei tullut tukea ja tsemppiä. Ei tarjottu valmennusta, vaan käteen työnnettiin rekryfirman puh.nro. Jos olisin ollut sekaisempi ja uskonut työterveyspsykologin neuvoihin olisin ollut vielä syvemmässä kusessa. Tässä kiitos yli 20v urasta:
70

Koko ikäni samassa työpaikassa

Ei tullut juu mitään tsemppiä, eikä työterveyteen mitään asiaa työttömänä. Myös työttömyyskassajutut hepreaa, kun en ole koskaan ollut työtön. Olen vanha, 60v.
77

Turhaan, aivan turhaan....

Turhaan, aivan turhaan klikkasin tätätkin. Olipas taas juttu tyhjää täynnä. Täysin lukijan aliarviointia.
67

n0e--'ä*#½

Yrityksissä, joissa on alle 10 vakituista työntekijää, ei aina ole edes työterveyshuoltoa. (Todellisuudessa työntekijöitä voi olla enemmän, osa määräaikaisia, niin työnantajan ei tarvitse työterveyshuoltoa järjestää. Kätevää hänelle. Asenne oli että kuinka edes ilkesit tulla töihin tänne vaikka olet noin huono.
67

26v7kk duunissa

Otin vastaan valmennuskusseja, en jäänyt voivottelemaan, en jäänyt yksin, liikuin koiran kanssa, nukuin. Ja nämä kaikki ihan omalla järjellä :)
71

Irtisanottu

Että oikein työterveyspsykologia vaati kertomaan nuo itsestäänselvyydet. HUH HUH!
68

Viiskymppinen

Kohta 1. Ei mistään tuesta puhettakaan, eikä yhden ainutta pahoittelua ei mitään yhteydenottoa ns.työkavereilta koska olin esimies. Esimies on työpaikan se yksinäisin oli sitten töissä tai irtisanotaan. Ja sitten on tämä ikä 50v. Vaikka kokemusta on ja valmiuksia vaikka mihin mutta ikä ja työvuodet=kallis työntekijä. Halvempi työnantajalle on nuori ja vastavalmistunut. Nyt keikkatöitä ja soviteltu päiväraha, pakkohan se jotakin on kai tehdä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.