Näiden alojen ammattilaisista on huutava pula ja työpaikkoja on enemmän kuin sopivia hakijoita:

1. Ammattimiehet
2. Autonkuljettajat
3. Myynnin ammattilaiset
4. Hotelli- ja ravintolahenkilöstö
5. Johtajat
6. Sairaanhoitajat
7. Suorittavan työn tekijät
8. Esimiehet
9. Sihteerit, assistentit, toimistotyöntekijät
10. Insinöörit

Lue myös työllistymisen haasteista meillä ja maailmalla.

 

Lähde: Manpower

www.manpowergroup.fi

Kommentit

50

backwall

Kun ammattimiehistä on kaikista huutavin pula, niin miksi ammattialalle ei kouluteta tekijöitä.
50

sukin syn

Mikä ihmeen ammatti on ammattimies?
21

Wtf

Mietin iha samaa:D
31

Anonyymi

Kaikki köyhälistön kouluttamat (meidän tyttö on maisteri)väärinkoulutetut oikeisiin töihin. On syntynyt koulunpenkeillä istuneiden sukipolvi joka ei osaa työllistää itseään ja elää yhtiskunnan ja vanhempien siivellä.
18

Kuka sä oot?

Mielenkiintoista että sanot muita väärin koulutetuiksi ja sanot itseäsi paremmaksi vain koska tyttösi on maisteri :3
45

Umpitollo rautakaupan myyjä

Me myynnin ammattilaiset olemme vaihtaneet ammattiamme johtuen mm. epäpätevästä keskijohdosta, osa-aikaisista työsuhteista, työajoista, palkkatasosta...
43

DigitalSummers

Täällä olisi tarjolla yksi sihteeri/assistentti/toimistotyöntekijä. Vaatimukset paperinpyörittämiseen vaan tuntuu olevan ihan käsittämättömat. Enpä kyllä olisi ammattikorkeaan mennessäni uskonut että tradenomi on "vain" sihteerin arvoinen tutkinto...
40

Työtön myyjä

Miten kuvitellaan, että saadaan ammattimyyjiä, kun ei haluta maksaa kunnon palkkaa ja siksi palkataan halvemmalla henkilöitä ilman kokemusta?
29

Miksu

Eivät nämä palkkaa edes alempaa palkkaa vaativia kouluttamattomia. Pitäisi saada joku tradenomi töihin kaupanalan TES minimipalkalla, jotta palkkaisivat
35

Phoenix

Tuulesta temmattu lista. Mutta silloin kun olet työnantajille aina joko liian pätevä, et riittävän pätevä tai eivät muuten vain usko sun pystyvän kaikkeen, minkä kerrot osaavasi, niin on aika pistää oma firma pystyyn. Itsellesi kelpaat aina töihin sellaisena kun olet.
33

Jaha

Mikä työtehtävä ei sovi tuohon?
37

Sukin syn

Oli sinulla vaikka millaiset motivaatiot ja työhalut, kun pistät ikää pöytään 55 vuotta, todella kovan työkokemuksen, omien firmojen pyörittämisen ja monella tavalla pätevyyden hankkiminen koulutuksen kautta niin ethän sä voi olla kiinnostunut tästä paikasta. Sulla on liikaa ikää, liikaa kokemusta ja liikaa koulutusta. Näin ne nöösit ovat pyöritelleet yhtä kaveria nöyryyttävästi jo pari vuotta, Kaverilla olisi paljon annettavaa, mutta ei vaan kelpaa.
32

niinpä

Eipä ihme. Aika monet noista selittyvät ihan sillä, ettei asiakaspalvelutyöstä (eli päänaukomisen kuuntelusta) makseta riittävästi, että kukaan sitä pidemmän päälle jaksaisi tehdä...
22

Höpsismiä!

Nimenomaan kaikennäköisistä toimistotyöntekijöistä on hirvittävä ylitarjonta. Ja myynnin ammattilaiset? Sillä tarkoitetaan varmaan puhelinmyyjiä. Niihin yritetään sumuttaa ihmisiä laatimalla ilmoitus sellaiseksi, että ei suoraan käy ilmi, että kyse on puhelinmyynnistä. Niitä aina kyllä tarvitaan myymään tyhjätaskuille turhuuksia. :)
24

Anonyymi

Ammattimiehistä pula, mutta palkka pitää olla alle 10€h.. on se kumma kun ei löydy. Aloille tehty kauhea moka siinä, että otetaan halpaa ja ammattitaidoltaan kyseenalaista työvoimaa tekemään duunit. Saatu aloille kouluttautujat kaikkoamaan.
22

Miksu

Teillä on pula esim. myyntimiehistä ? Mahtaa johtua myös osittain suhtautumisesta työnhakijoihin. Omakohtaisena kokemuksena voin sanoa, että työnantajat ovat niin pinnallisia ja papereiden päälle katsovia idiootteja. Itse lläni ei ole minkäänlaista ammatillista koulutusta, mutta jokaisesta työpaikasta missä olen ollut, olen saanut aina vain kehuja tekemästäni työstä. Nyt kun olen itse hakenut myynnin alalle niin en ole saanut edes mahdollisuutta näyttää miten pärjäisin työssä. Aina tulee vain "ei ole koulutusta" yms. paskaa. Vaikka joka paikasta josta on kysytty olen saanut suosittelut työhön ottamiseksi... antakaa herranjumala työnhakijalle mahdollisuus näyttää mihin pystyy ja tuomitkaa ja hylätkää vasta sitten.
22

Ansku68

Kiva oli lukea kirjoituksesi.Ei nykyään kannata papereita ja koulutusta laittaa etualalle.Kannattaa katsoa ihmistä muuten ja antaa mahdollisuus.Omasta itsestä lähtee taito ja motivaatio työhön.Ilman alan koulutusta monasti parempia.Moni vaan uskoo papereihinsa eikä oo minkään tekijäksi.Tsemppiä eteenpäin! :)
27

heppu

No eipä kyllä todellakaan oo sairaanhoitajille työpaikkoja avoinna. Ite ajan 80km/suunta kyseisessä ammatissa kun ei lähempää saa töitä vaikka kotikunnassa yliopistollinen sairaala ja keskussairaala + kaikki yksityiset, vanhainkodit jne
22

Anonyymi

Samanlainen tilanne itselläni myös.Olenkin suuresti ihmetellyt tuota höpinää sairaanhoitajapulasta!!!
26

elli

Toimistotyöntekijät, suorittavan työn tekijät ja insinöörit eivät ainakaan pidä paikkaansa..
19

Otanta?

Huomatkaa lähde: ManPower :D
15

Sami

Ei ammattinaisista ole sit pulaa??
20

Propagandaa taas

Otetaan vaikka myyntiala. Jos heistä on huutava pula niin miksi ei makseta kunnolla? Ja pidetä hyvistä työntekijöistä kiinni? Toimistotöihin on taas tulijoita paljon enemmän mitä avoimia paikkoja on.. hohhoijaa
15

just

Kylhän sitä mainostetaan että myyjistä on pulaa joo... Välttämättä näin ei olis jos myyjille annettais kahdeksan tunnin päiviä. Nykyään myyjät on onnekkaita jos saa seittemän tuntia tehdä päivässä töitä. Itse olen monta vuotta painanut viikkotunneilla 30 tai alle, lähestulkoon anellen että saisin lisätöitä. Lisätöitähän laitetaan tulemaan tunnin verran viikossa, pari kertaa kuukaudessa...palkassahan tuo ei tunnu pätkääkään. Isot johtajat ei käsitä että kunnon työntekijä tarvitsee kohtuullisen palkan ja tunnit. Meillä on monta henkilöä passitettu pois kun ''kyllähän te pärjäätte'' on asenne... no alkaa se tuntumaan jos yksi ihminen hoitaa hommat mitkä tarkoitettiin alunperin kahden tai kolmen henkilön hommiksi. Sit vielä hoidetaan nekin hommat nopeasti kuudessa tunnissa... myyjän nimike pitäisi muuttaa lemppaajaksi koska asiakaspalveluunhan tuossa ei hirveästi jää aikaa. Myyjät saa kuran niskaan koska tekee miten johtajat päättää...Samaan aikaan herrat on kahvilla jauhamassa paskaa kuinka huono työntekijä tämä niskat limassa raatava heppu on. Ei tällä itteesä elätä.
17

Ace Logan

Kuuntele huonolla palkalla jatkuvaa asiakkaiden valitusta. Tein sitä kymmenen vuotta. En enää ikinä.

Lisää uusi kommentti

To prevent automated spam submissions leave this field empty.