Vastuullisuus

Vastuullinen kesäduuni -yhteistyökumppani Metsä Group: Hyvä kesätyöpalaute ilahduttaa

18.11.2020 klo 8:52

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan yhteydessä toteutetaan vuosittain Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava tutkimus. Jo vuosia VKD-kampanjassa yhteistyökumppanina ollut Metsä Group iloitsee tutkimustuloksista.

Tänä vuonna 11 vuotta täyttävä Oikotie Työpaikkojen Vastuullinen kesäduuni -kampanja alkoi jälleen marraskuussa. Kampanja on vakiinnuttanut asemansa yhdessä yritysten ja kumppaneiden kanssa tarjoamalla nuorille satojatuhansia laadukkaita kesätyökokemuksia.

– Olemme olleet vuosia mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, sillä vastuullisuus on meille hyvin tärkeää. Olemme sitoutuneet vastuullisuuden periaatteisiin myös kesätyönantajana jo ennen kampanjaa eli mukana olo VKD-kampanjassa on meille luonteva juttu, ja oikeastaan kunnia-asia, henkilöstöasiantuntija Päivi Palosaari-Aubry Metsä Groupista kertoo.

Työnantajan näkökulmasta Vastuullinen kesäduuni -kampanja tarjoaa tukea kesätyöprosessin kaikissa vaiheissa. Myös kesätyövideot ja -artikkelit viestivät kampanjan teemoja ja tukevat työnantajakuvaa.

– Kampanjan parasta antia ovat olleet seminaarit, työpajat ja vertaisverkostot. On ollut hienoa kuulla muiden yritysten kokemuksia ja saada vinkkejä muun muassa kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen ja palautteen antamiseen. Hyvien käytäntöjen jakaminen on todella tärkeää, Päivi Palosaari-Aubry kiittelee.

Organisaatiokohtainen raportti avaa kesätyökokemukset

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kuusi periaatetta toteutuvat hyvin Metsä Groupin toiminnassa. Myös organisaatiokohtainen raportti, joka avaa kesätyöntekijöiden kokemuksia, on ollut hyödyllinen työkalu rekrytointiprosessin sujuvuuden kehittämisessä.

– Kampanjan toteuttama kysely kesätyöntekijöillemme tuo meille arvokasta palautetta. Käymme vastaukset läpi huolella Oikotien asiantuntijoiden kanssa ja pohdimme kehittämistoimenpiteitä niiden pohjalta. On ollut ilahduttavaa kuulla, että esimerkiksi hakuprosessimme sujuvuus on saanut kiitosta. Toisaalta aina löytyy myös parannettavaa.

”Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta on kasvanut Suomen suurin vastuullisuus- ja työnantajakuvakampanja, jossa on mukana jo 550 työnantajaa ja 30 asiantuntijakumppania.”

Poikkeusvuosi toi uusia mahdollisuuksia

Vaikka COVID-19 on heikentänyt monen kesätyöntekijän työllistymismahdollisuuksia tänä vuonna, Metsä Group pystyi tarjoamaan töitä noin 600 kesätyöntekijälle.

– Korona ei vaikuttanut juurikaan Metsä Groupin kesätyöntekijöiden määrään, mutta alle 18-vuotiaille emme voineet tarjota mahdollisuutta työharjoitteluun. Korona toi muutoksia myös siihen, että osa kesätyöntekijöistä aloitti keväällä normaalia aiemmin ja suunnittelemamme ryhmähaastattelut jouduimme perumaan. Haastattelut toteutettiin pääsääntöisesti etänä, Palosaari-Aubry sanoo.

Kesän 2021 kesätyöhaku käynnistyy Metsä Groupissa joulukuun alussa, ja nyt kokemus etänä toteutettavasta työhakuprosessista on jo askelta edempänä. Tavoitteena on palkata kesälle noin 700-800 nuorta erilaisiin tehtäviin ympäri Suomen.

– Metsä Groupilla on tarjolla hyvin monipuolisia työtehtäviä tuotantolaitoksilla ja puunhankintapiireillä eri puolilla Suomea. Suurin osa tehtävistä sijoittuu tuotantoon, kunnossapitoon ja metsäpalveluihin, mutta palkkaamme kesätyöntekijöitä myös muun muassa myynti-, markkinointi- ja viestintätehtäviin, logistiikkaan, tieto- ja taloushallintoon sekä asiakaspalveluun.

Nuoret hakijat ovat omaksuneet etähaastattelut sujuvaksi osaksi ”uutta normaalia” hakuprosessia. Metsä Group panostaa etähaastatteluihin valmentautumalla.

– Lisäksi uutena kehityskohteena eriytämme kesätyöhakua niin, että hakuja hajautetaan maantieteellisesti alueittain sekä tehtäväalueittain, jolloin hakija voi valita hakukohteensa tarkemmin, oman kiinnostuksensa mukaan.

Katso Metsä Groupin kesätyöpaikat tästä: www.metsagroup.com/kesatyot/

www.kesaduuni.org