Rekrytointi

Rekrytointijärjestelmän tärkeys hakijaviestinnässä

22.5.2015 klo 16:24

Oletko koskaan ajatellut hakijaviestinnän tärkeyttä ja sitä miten hakijaviestintä vaikuttaa työnantajamielikuvaasi?

Olemme haastatelleet työnhakijoita ja lähes jokainen työnhakija kokee yhdeksi työnhaun kipupisteeksi sen, ettei tietoa rekrytointiprosessin etenemisestä ole saatavilla. Työnhakijoiden kokemuksen mukaan työnhaku on enimmäkseen odottamista ja usein vielä odottamista turhaan. Lähes kaikilla hakijoilla on kokemusta siitä, ettei hakemuksen lähettämisen jälkeen heille tule mitään informaatiota, ei edes sitä, onko hakemus saapunut perille. Tämä on yksi syy, miksi työnhaku koetaan hyvin ikävänä kokemuksena.

Rekrytointijärjestelmän avulla parannat hakijakokemusta

Nykyaikaisella rekrytointijärjestelmällä pystyt minimaalisella vaivalla parantamaan hakijan kokemusta juuri sinun yrityksesi rekrytointiprosessista ja näin luomaan positiivista työnantajamielikuvaa. Taito-rekrytointijärjestelmä mahdollistaa automaattiset "Kiitos hakemuksestasi" -viestit sekä tehokkaat massaviestin lähetysominaisuudet esimerkiksi siinä tapauksessa, että hakija ei juuri tällä kertaa tullut valituksi.

Voit myös lähettää viestejä hakijoille rekrytoinnin etenemisestä ja entisestään parantaa työnantajamielikuvaasi aidosti hakijoista välittävänä ja heitä kunnioittavana työnantajana. Satojen ja tuhansienkin hakemusten takana on kuitenkin aina yksittäisiä henkilöitä ja kuka tietää, vaikka tällä kertaa heidän osaamisensa ja kokemuksensa eivät sopineet haettavaan tehtävään, joku heistä saattaa olla tulevaisuuden avainhenkilö juuri teidän yritykseenne. Pidä siis huolta hakijaviestinnästä! Nyt on hyvä aika alkaa miettimään järjestelmää avuksi ensi vuoden kesätyöhakuihin.

Toinen työnhaun kipupiste on sähköisten lomakkeiden täyttäminen. Ne koetaan työläiksi täyttää ja niiden täyttämiseen on hyvin vähän helpotusta tarjolla. Taito-rekrytointijärjestelmä mahdollistaa sähköisen hakemuksen esitäytön joko Oikotien Osaajaprofiililla tai LinkedIn -profiililla. Tällöin hakijan perustiedot, kuten koulutus ja työkokemus täyttyvät automaattisesti, kun hakija antaa luvan noutaa tietonsa olemassa olevasta sähköisestä CV:stään. Työnhaun ei ole pakko olla työlästä ja ikävää. Sinä työnantajana voit vaikuttaa hakijan kokemukseen valitsemalla rekrytointijärjestelmän, joka huomioi myös työnhakijan tarpeita.

Lue lisää Taito-rekrytointijärjestelmästä>>