Data

Oikotie Työpaikkojen tekoäly avuksi työnhakuun

26.6.2017 klo 12:04

Oikotie Työpaikat yhdistää matching-teknologialla työpaikkailmoitukset ja osaajaprofiilit. Näin työnantajien ja -hakijoiden on helpompi löytää toisensa.

Rekrytoijan suurin haaste on löytää paras mahdollinen osaaja avoimeen työtehtävään. Tekoälyyn perustuva matching-teknologia ehdottaa rekrytoijalle Oikotie Työpaikoissa avoinna olevaan työpaikkailmoitukseen sopivia osaajia. Näin potentiaaliset ammattilaiset löytyvät jo rekrytoinnin alkuvaiheessa.

Oikotiellä on työhakijoiden osaajaprofiileja noin 40 000 ja uusia profiileja syntyy päivittäin. Rekrytoijien lisäksi suosituksia saavat myös hakijat, sillä algoritmi suosittelee hakijan osaajaprofiiliin sopivia työpaikkoja. Suositukset ovat sitä osuvampia, mitä huolellisemmin osaajaprofiili on täytetty.

Tekoäly muuttaa (rekry)maailmaa

Tekoäly muuttaa maailmaa nopeassa tahdissa ja samalla muuttuu myös rekrytoinnin kenttä.

– Haluamme olla kehityksen kärjessä tuomalla uuden työkalun rekrytoinnin alkuvaiheen älykkääseen hoitamiseen. Tekoälyä hyödynnetään jo hakemusten karsintavaiheessa, mutta rekrytoijat kokevat suuremmaksi haasteeksi hyvien hakijoiden löytämisen haastavissa hauissa - näen että meidän ratkaisumme vastaa tähän tarpeeseen, Oikotie Työpaikkojen liiketoiminnasta vastaava johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo.

Algoritmi analysoi osaajaprofiilin ja työpaikkailmoituksen metatietoja ja tekstisisältöjä ja nostaa ilmoittajan nähtäväksi potentiaalisimmilta vaikuttavat osaajaprofiilit.

Haluatko kuulla lisää?

Oli tarpeesi ajankohtainen rekrytointiin, organisaation kehittämiseen tai työnantajakuvaan, autamme tarpeittesi mukaan. Tilaa alla olevalla lomakkeella uutiskirjeemme tai pyydä suoraan yhteydenottoa asiantuntijaltamme!