Vastuullisuus

Lataa Suomen suurimman työelämän vastuullisuustutkimuksen tulokset

Vastuullinen työpaikka

Oikotie Työpaikat toteuttaa vuosittain Suomen suurimman työntekijöiden vastuullisuuskokemuksia kartoittavan tutkimuksen. Vuonna 2023 Oikotien Vastuullinen työpaikka -tutkimukseen vastasi 4941 työntekijää, jotka arvioivat työnantajiensa vastuullisuutta mm. yhdenvertaisuuden, työssä jaksamisen ja työn merkityksellisyyden osalta. 

Tutkimuksen kokonaistulokset olivat nousseet edellisvuodesta. Toisaalta työntekijöiden ja johdon kokemus vastuullisuudesta on hyvin erilainen - esihenkilö- ja johtotehtävissä olevat ovat huomattavasti tyytyväisempiä vastuullisuuden toteutumiseen työpaikallaan kuin työntekijät. Työntekijöiden vastuullisuuskokemus kehittyy suomalaisilla työpaikoilla hitaasti, mutta varmasti. Se kuitenkin edellyttää kaikkien työnantajien osallistumista vastuullisuustalkoisiin.

62% työntekijöistä pitää vastuullisuutta tärkeänä työpaikan valintakriteerinä

Työnhakijoiden ja työssä olevien vastuullisuusvaatimukset työnantajia kohtaan kasvavat vuosi vuodelta: se mikä oli eilen vaatimus, on tänään jo arkipäivää. Vastuullinen työpaikka -tutkimuksen vastaajista 62% kokee, että työnantajan vastuullisuus on tärkeä kriteeri työpaikkaa valitessa. Erityisesti nuoret osaajat odottavat että työnantajat kertovat vastuullisuusteoistaan konkreettisesti.

Jätä tietosi alle ja lähetämme sinulle sähköpostiisi tutkimuksen tiivistelmän!