Suunnittelu

Suunnittelualaan kuuluvat insinööri -, arkkitehti – ja suunnitteluyritykset ja ala käsittää teollisuuden, talonrakentamisen ja infrastruktuurin suunnittelun ja konsultoinnin. Avoimia työpaikkoja löytyy mm. seuraavilla nimikkeillä: mekaniikkasuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, pääsuunnittelija, suunnitteluinsinööri, projektisuunnittelija ja web designer.

Alalla työskentelee kaikkiaan lähes 19 000 ylempää toimihenkilöä, joista noin 12 000 työskentelee Teknologiateollisuuden, SKOL :in ja ATL :n jäsenyrityksissä. Valtaosa alalla työskentelevistä on koulutukseltaan insinöörejä ja diplomi-insinöörejä ja he työskentelevät tyypillisesti suunnittelu-, konsultointi-, asiantuntija- tai esimiestehtävissä.

Kevään 2011 suhdannekatsauksen perusteella näyttää siltä, että lisääntyneet vientihankkeet ovat kääntäneet suunnittelu- ja konsulttialan kasvuun kahden vuoden laskun jälkeen. Osaavista suunnittelijoista on jo pulaa. Suunnittelualan kokonaistilauskanta kasvoi talven aikana 10 %, mutta toimialakohtaiset vaihtelut ovat merkittäviä.