Matkailu- ja ravintola-ala

Nautitko ihmisläheisestä ja nopeatahtisesta työstä vaihtelevassa ympäristössä? Matkailu- ja ravintola-alan osaaminen antaa hyvät mahdollisuudet myös kansainväliseen työskentelyyn.

Hotellien ja ravintoloiden lisäksi kokkeja, tarjoilijoita ja keittiö- sekä hotellihenkilökuntaa työllistävät hiihtokeskukset, kylpylät, huvipuistot, festivaalit ja erilaiset ohjelmapalvelut. Vaihteleva asiakaspalvelutyö edellyttää sosiaalista luonnetta, asiakaspalveluasennetta ja hyvää terveyttä, sillä työ on usein fyysisesti kuormittavaa.

Vaikka talouden suhdanteet vaikuttavat kysyntään, on palvelualan työnäkymät pitkällä tähtäimellä positiiviset. Alan suurimpia työllistäjiä ovat ketjuravintoloita ja -hotelleja omistavat Restel, Sokos Hotels ja Royal Ravintolat. Alalla toimii myös useita henkilöstövuokrausyrityksiä, jotka välittävät työvoimaa keikkaluonteisesti.

Miten alalle?

Ammattikorkeakoulussa suoritettavassa restonomin tutkinnossa voi valita matkailu- ja ravintola-alan koulutusohjelman tai esimiestehtäviin valmentavan matkailu- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelman. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Ravintolakoulu Perho on Suomen tunnetuin kokkien, tarjoilijoiden ja vastaanottovirkailijoiden kouluttaja, joka tarjoaa mahdollisuudet myös kansainvälisen uran rakentamiseen.

Keskipalkkoja

Lisää palkkatietoja Palkkavertailusta

  • 1859 € / kk Hotellivirkailija
  • 2213 € / kk Tarjoilija
  • 2294 € / kk Kokki
  • 2592 € / kk Hotellin vuoropäällikkö
  • 5512 € / kk Hotellinjohtaja