Kiinteistöala

Kiinteistöalan työtehtävät vaihtelevat asuntojen ja liiketilojen myynnistä kiinteistöjen toimivuuteen, viihtyisyyteen ja turvallisuuteen liittyviin huoltotehtäviin. Alalla arvostetaan itsenäistä työotetta ja monipuolisuutta.

Kiinteistönhuollon perustehtävänä on pitää asuinympäristöt ja muut kiinteistöt toimivina, viihtyisinä ja turvallisina käyttäjilleen. Siinä missä huoltotyöt ennen kuuluivat talon päädyssä asuville talonmiehille, huolehtivat niistä nyt kiinteistöjohtamiseen erikoistuneet isännöintitoimistot sekä huolto- turvallisuus- ja siivouspalveluista vastaavat kiinteistönhuoltotoimistot.  Alan suurimpia toimijoita ovat Lujatalo, Sponda ja Citycon.

Kiinteistönvälittäjät työskentelevät kiinteistönvälitystoimistoissa tai yksityisinä yrittäjinä. Työssä menestyminen vaatii myyntitaitoja, sosiaalisuutta sekä pitkäjänteisyyttä oman asiakaskunnan luomiseksi.  Alan uudet säännöstöt ja eläköityminen vähentävät välittäjien määrää ja luovat tilaa uusille yrittäjille.

Miten alalle?

Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko tarjoaa koulutusta muun muassa isännöintiin, taloushallintoon, rakennuttamiseen, kiinteistönvälitykseen sekä kiinteistöliiketoimintaan ja rahoitukseen liittyen.

Vuoden 2016 alusta kiinteistönvälitystoimistojen välittäjistä puolella tulee olla kiinteistönvälittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys. Pätevyyden antavia LKV-kokeita järjestää Kauppakamari. Kokeeseen valmistavan kiinteistönvälittäjän koulutusohjelman voi suorittaa Markkinointi-instituutissa.

Keskipalkkoja

Lisää palkkatietoja Palkkavertailusta

  • 1963 € / kk Siivooja
  • 2233 € / kk Vahtimestari
  • 2491 € / kk Huoltomies
  • 3134 € / kk Kiinteistönvälittäjä
  • 3222 € / kk Isännöitsijä