Kauneudenhoito- ja hyvinvointiala

Kauneuteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin erikoistuneiden palveluiden kysyntä monipuolistuu ja tarjoaa luovaa sekä ihmisläheistä työtä yrittäjähenkisille osaajille.

Työ kauneudenhoitoalalla vaatii kykyä korostaa erilaisten ihmisten persoonallisia ominaisuuksia ja tuoda esiin heidän parhaat piirteensä. Kauneudenhoitoala työllistää ensisijaisesti kampaajia, kosmetologeja sekä jonkin verran kuvauksia ja tv-, teatteri ja elokuva-alan töitä tekeviä maskeeraajia.

Kysyntä kauneudenhoitopalveluille sekä kokonaisvaltaisiin hoitoihin ja henkilökohtaisen valmennukseen keskittyneille palveluille kasvaa erityisesti suuremmissa kaupungeissa, joskin alalla on runsaasti kilpailua. Tyylitajun ja luovan näkemyksen lisäksi alalla menestymistä edistävät toimipisteen hyvä sijainti, monipuolisuus sekä palvelu- ja yrittäjähenkisyys. Esimerkiksi hiusalalla työskentelevistä noin 15 000 ammattilaisesta yrittäjinä toimii 73 %.

Miten alalle?

Hiusalan ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon voi suorittaa useissa ammattikouluissa.

Ammattikorkeakoulut tarjoavat kauneudenhoitoalan estonomin tutkintoja, kampaaja-opiskelijalle on tarjolla erilaisia erikoisammattitutkintoja, kuten kampaajamestarin tutkinto.  Lisäksi alalla voi suorittaa näyttötutkintoja.

Yksityiset maskeerauskoulut järjestävät koulutusta maskeeraajille. Personal trainerin koulutuksia järjestävät esimerkiksi Suomen kuntoliikuntaliitto ja Trainer4You.

Keskipalkkoja

Lisää palkkatietoja Palkkavertailusta

  • 1825 € / kk Kampaaja
  • 2567 € / kk Kosmetologi
  • 2644 € / kk Personal trainer