Palkkavertailu tai palkkalaskuri on mainio työkalu, kun haluat selvittää eri ammattien palkat. Katso ajantasaiset palkkatiedot ja selvitä sopiva palkka.

Keskipalkka kuukaudessa
4500 €

Kerro paljonko tienaat ja vertaa pärjäätkö kollegoillesi!

Palkkavertailuun osallistuminen tapahtuu nimettömänä ja annetut vastaukset ovat luottamuksellisia.

Osallistu

Palkat tehtävittäin

Mikä on Oikotien palkkavertailu?

Palkkavertailusta näet, millaista palkkaa eri työtehtävissä työskentelevät saavat sekä miten työkokemus ja toimiala vaikuttavat keskimääräiseen palkkaan. Palkkavertailu on myös loistava apuri sopivan palkkahaarukan kartoittamisessa ja palkkaneuvotteluihin valmistautumisessa. Palkkatiedot perustuvat työntekijöiden nimettömästi antamiin palkkatietoihin. Voit vertailla eri muuttujien vaikutusta keskimääräisiin kuukausiansioihin myös palkkarakennetilastosta.

Miten etsiä palkkalaskurista eri ammattien palkat?

Voit etsiä Oikotien palkkavertailusta eri alojen palkkatiedot helposti vain muutamalla klikkauksella. Aloita palkkalaskurissa haku ja etsi haluamallasi tehtävänimikkeellä ajantasaiset palkkatiedot. Voit hakea esimerkiksi myyjän palkka tai liiketoimintajohtajan palkkatiedot. Tiesitkö, että voit rajata palkkatietoja tehtävänimikkeen lisäksi myös työkokemuksen kautta? Lisää hakuun pudotusvalikosta näppärästi työkokemuksen määrä vuosina – näin saat mahdollisimman tarkan arvion palkasta. Voit tarkentaa hakua myös toimialan mukaan.

Lisäksi löydät palkkalaskurista tehtävänimikkeet helposti suoraan aakkosjärjestyksessä. Voit tarkastella palkkatietoja tehtävittäin klikkaamalla tehtävänimikkeen alkukirjainta ja etsimällä vaihtoehdoista ammatti, jonka palkan haluat tietää.

Voit katsella palkkatietoja palkkavertailussa myös palkan suuruuden mukaan. Olemme listanneet suurimmat sekä pienimmät palkat. Katso palkkavertailusta, millä alalla tienaa eniten tai vastaavasti vähiten.

Missä tilanteessa kannattaa käyttää palkkalaskuria?

Voit hyödyntää palkkavertailun tietoja esimerkiksi palkkahaarukan kartoittamiseen ja palkkaneuvotteluihin valmistautumiseen. Työkaverilta palkan suuruuden uteleminen saattaa tuntua toisinaan vaikealta, kun taas palkkavertailusta voit tutkia palkkatietoja huoletta. Tieto muiden palkoista voi auttaa sinua arvioimaan, onko palkkasi oikealla tasolla. Kokeile Oikotien palkkalaskuria ja katso, mitä tiedot paljastavat. Jos palkkatasosi on selvästi muita alhaisempi, voit perustella palkankorotusta helpommin alan keskimääräisellä palkalla.

Palkkalaskurin käyttö voi olla hyödyllistä myös silloin, kun haluat selvittää palkan ennen opintojen aloittamista tai alan vaihtamista. Katso palkkavertailusta ajantasaiset palkkatiedot, jotta saat yleisen käsityksen keskimääräisestä palkasta tietyllä alalla. Voit selvittää palkkalaskurin kautta esimerkiksi, miten työkokemus ja toimiala vaikuttavat keskimääräiseen palkkaan tietyllä alalla. Tutustu palkkavertailuun.

Lue lisää palkasta ja palkkauksesta