Työkokemus

Russian and CIS operations Customer Service and Traffic Co-ordination, Export

DB Schenker Oy
3/2014 -
"
Työskentelen DB Schenkerin Helsingin toimipisteessä Venäjän, Ukrainan, Valkovenäjän sekä Turkiin vientiliikenteen hoitajana vakituisessa työsuhteessa. Työtehtäviini kuuluu pääasiassa tilausten vastaanottaminen suoraan asiakkaalta, dokumentointi ja lastaukset. Lisäksi tehtäviini kuuluu transito-liikenteen hoito Venäjälle sekä siihen liittyvät dokumentoinnit, tullaukset ja passitukset, ja kuljettajien ohjeistukset venäjän kielellä. Työ vaatii myös tiivistä kommunikointia sekä Venäjän Schenkerin kanssa, että transito-liikenteen osalta myös muiden tuontimaiden kuten Saksan ja Englannin kanssa. Päivittäinen työni vaatii poikkeuksellista vastuuta ja tarkkuutta, sekä viestinnän tehokasta hoitoa ja nopeiden päätöksien tekoa. Käytän päivittäisessä työssäni paljon englantia ja venäjää ulkomaan edustajiemme kanssa sekä sähköpostitse, että puhelimitse.

Tuontiliikenteen hoitaja, tilauskäsittely, toimitusvalvonta

DB Schenker Oy
6/2011 - 2/2014
"
Työskentelen DB Schenkerin Turun toimipisteessä Skandinavian tuoniliikenteen hoitajana vakituisessa työsuhteessa. Työtehtäviini kuuluu pääasiassa tuontitilausten käsittely Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista sekä siihen kuuluvat toimitusvalvontaan liittyvät tehtävät. Lisäksi hoidan tuontiliikennettä, jonka tehtäviin kuuluu kaikki Suomeen saapuvaan tavaraan ja toimitukseen liittyvät kuviot, kuten kuljettajien ohjeistus, purkuaikojen sopiminen ja tullaukseen liittyvät kuviot. Tätä ennen toimin Norjan vientipassittajana, jolloin toimin myös Itä-Eurooppaan suuntautuvan liikenteen dokumentoinnissa, mm. tekemällä TIR-Carnet'a. Päivittäinen työni vaatii vastuuta ja tarkkuutta, sekä viestinnän tehokasta hoitoa ja nopeiden päätöksien tekoa. Käytän päivittäisessä työssäni paljon englantia ulkomaan edustajiemme kanssa sekä sähköpostitse, että puhelimitse.

Sisäisen palvelun työntekijä

Yleinen työttömyyskassa YTK
9/2001 - 7/2010
"
Työskentelin yleisessä työttömyyskassassa useimmiten kesätyöläisenä, mutta myös vakituisessa työsuhteessa. Työskentelin sisäisen palvelun osastolla ja työnkuviini kuului pääasiassa saapuneen ja lähtevän postin käsittely ja sen sähköinen arkistointi sekä muut koko talon arkistoinnin hoitoon liittyvät asiat, puhelinvaihteen hoito, liittymislomakkeiden kirjaus ja asiakkaiden jatkohakemusten automaattikäsittely sekä lukuisat talon sisäisiin asioihin liittyvät työnkuvat. Työ oli itsenäistä ja vaatii tekijältään vuorovaikutustaitoja, organisointikykyä ja paineensietokykyä. Toisinaan pääsin myös hyödyntämään kielitaitojani.

Myyjä

Markantalo Oy
6/2006 - 12/2007
"
Kodinkoneiden ja telepuolen myynti, valkoisen osaston vastaava. Toimin myyjänä opiskelun yhteydessä ja valmistumisen jälkeen jatkoin valkoisen osaston (esim keittiökodinkoneet) vastaavana. Aluksi työnkuvaani kuului kodinkoneiden myynti, mutta myöhemmin valkoisen osaston tuotteiden kartoitus, hinnoittelu ja tilaaminen. Näin ollen vastasin myös kyseisten tuotteiden varaston hoidosta ja kierrosta. Lisäksi kassojen tilitys ja pankkiasiat kuuluivat työnkuvaani, kunnes aloitin opiskelut Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa.

Ravintolatyöntekijä

Oy Hotress Ab
11/2002 - 3/2003
"
Blokkaus ja baaritarjoilu. Ravintola työ, jota harjoitin YTK:n ohella viikonloppuisin ja joskus myös viikolla. Työnkuvaani kuului baarin hoitoa, asiakkaiden tilausten toimittamista ja ravintolasalin kunnossapito.

Osaamisalueet

Venäjän kieliEnglannin kieliSaksan kieli ElintarvikekuljetuksetOfficeLogistiikkaAsiakaspalvelu / palveluExcelVientituonti Hankinta