Työkokemus

Projektipäällikkö ja konsultti

Tmi Keku Koskinen
7/2015 - 8/2017
"
Olen tehnyt toiminnankehitystä teollisuuden eri aloilla, suurissa kansainvälisissä konserneissa, pienissä konepajoissa ja teknillisen alan oppilaitoksissa. 2015-2016 toimin Lean5 Europe Oy:ssä Lean-valmentajana sekä projektipäällikkönä. Olen tehnyt myös yhteistyötä palvelumuotoiluyrittäjän kanssa innovaatiohankkeissa.

Alihankintaostaja

Oy Sampo-Rosenlew Ab
11/2013 - 8/2015
"
Toteutin suurta strategista muutosta, jossa omavalmisteosia siirrettiin alihankkijoille. Vastasin puimureiden ja metsäkoneiden alihankitaostoista. Ostonimikkeitä oli vastuullani yli 500 kappaletta.

Tähän tehtävään liittyi esimerkiksi toimittajaportfolion hallinta, kuten uusien ja potentiaalisten toimittajien valinta, valittujen toimittajien seuranta sekä alasajo. Tein myös paljon erittäin kiireellistä kapasiteettiostoa.

Projektipäällikkö

Nokia Oyj
1/2012 - 9/2012
"
Olin Premium-kategorian älypuhelimen kehittämisprojektissa, DSN (Demand Supply Network) projektipäällikkö eli vastuussa tuotannosta ja toimitusketjuista.

Tavoitteena projektissa oli menestyksekkään sarjatuotantovalmistuksen käynnistäminen tehtailla, kapasiteetti, laatu, toimitusaika- ja varmuusvaatimukset täyttäen. Olin projektin johtoryhmän jäsen ja budjettini olin noin 400 tuhatta euroa.

Päällikkö ja asiantuntija

Nokia Oyj
12/2002 - 9/2012
"
Johdin teknologia - ja innovaatiokehitysprojekteja DSN (Demand Supply Network) osa-alueella 2009-2012. Vastuullani olivat esimerkiksi piirisarjakehitysprojektit ohjelmistokehityksineen, näytöt, kamerat, audiokomponentit sekä innovaatioprojektit.

Verkostossa oli toimittajia, logistiikkapalvelujen tuottajia ja satoja esimiehiä sekä asiantuntijoita ympäri maailman. Henkilöresurssit projekteihin sain linjaesimiehiltä maailmanlaajuisesti.

2002-2009 toimin DSN osa-alueella (tilaus-toimitusketjut ja tuotanto) projektipäällikkönä sekä asiantuntijana. Ostin myös kaikki pakkauksiin tarvittavat tuotekohtaiset työkalut useisiin tuotteisiin, kuten esimerkiksi Nokia 1100 tuoteeseen, jonka tuotantovolyymiksi muodostui yli 200 miljoonaa kappaletta.

Operatiivinen päällikkö

Ineo Oy
1/2002 - 12/2002
"
Olin toiminnankehityskonsultti, asiakasryhmävastaava sekä linjaesimies IT-tiimilleni.

Yksi mielenkiintoinen hanke oli Opiskelijaliikkuvuuden hallinta. Kehityksen pohjalta valmistui kansallinen JOOPAS-järjestelmä, jonka avulla opiskelijan on mahdollista suorittaa opintoja oppilaitoksessa, jossa itse ei ole opiskelijana.

Päällikkö ja asiantuntija

Nokia Matkapuhelimet
1/1999 - 1/2002
"
Olin linjaesimies 12-14 tuotannonkehitysinsinöörille. Suurin osa henkilöistä toimi tuote- ja tuotannonkehityksessä projektipäällikköinä.

Vuosina 1999-2000 vastasin useiden puhelinten kokoonpanosta ja kokoonpanoon toimitettavien tuotteiden pakkauksista. Tuotekohtainen kokoonpano oli kokonaisuudessaan vastuullani useissa projekteissa yhtä aikaa.

Myynnin tekninen tuki

Tamtron Oy
5/1997 - 1/1999
"
Toimin myynnin teknisessä tuessa, mekaniikkasuunnittelijana, vastasin tietojärjestelmistä, tein teknistä dokumentointia ja olin tuotanto-, osto- ja huoltopäällikön sijaisena heidän poissa ollessaan.

Diplomityöntekijä

Lillbacka Pressco Oy
9/1996 - 5/1997
"
Valitsin, pilotoin ja koulutin yrityksen käyttöön
reaaliaikaisemman, viivakoodipohjaisen tiedonkeruujärjestelmän. Sen avulla osavaraston sekä keskeneräisen tuotannon arvo laski ja levytyökoneiden toimitusaika ja -varmuus asiakkaille parani.

Käytännön työt ja tutkija

Useita ks. kuvaus
5/1986 -
"
- Tampereen Teknillinen Korkeakoulu / Tuotantotekniikan laitos / Tutkija
- Alhström Oy / Mäntän Pumpputehdas / Loppukokoonpano, lähetys ja pakkaus, varastonhoitaja, automaattivaraston ylläpito
- Metsä-Serla / Kunnossapidon työt
- Maatilan töitä pienestä pitäen

Kielitaito

  • SuomiÄidinkieli
  • EnglantiErinomainen
  • RuotsiTyydyttävä
  • SaksaAlkeet

Osaamisalueet

Asiakaslähtöinen ajatteluLean-ajatteluLean-tuotantoOperations & Process Developmenttuotannon johtaminenTuotannon kehitystehtävätTilaus-toimitusketjuSix SigmaAlihankintaostotTuotekehitysKoneinsinööriAutomaatiojärjestelmätMyyntiJohtaminen ja esimiestyöLaatutyökalutMateriaaliostot

Koulutus

Automaatiotekniikka

Tampereen teknillinen korkeakoulu
9/1990 - 5/1997
Teknillinen
Yliopisto
"
Pääaineeni oli tuotantotekniikka (konepajatuotanto) ja sivuaineet hydrauliikka- ja automatiikka sekä turvallisuustekniikka.

Linkit

LinkedIn-profiili
Profiilissa on ansioluetteloni ja suosituksia.

Sertifikaatit

Scrum Master
Sertifikaatti myönnetty 2012 Scrum Alliancen toimesta.

Ajokortti

A, BE, C