Työkokemus

Talouspäällikkö

RAMSE Oy, RAMSE Consulting Oy
3/2001 - 3/2016
"
Tehtäviini kuuluivat yleisesti talouden prosessit ja niiden kehittäminen, talouden ohjaus ja raportointi, käyttöpääoman ja kassan seuranta, budjetointi ja ennusteet, muu sisäinen raportointi ja laskenta sekä tilinpäätökset.

Otin lisäksi osaa peruskirjanpitoon ja hoidin pitkälti talon hallintorutiinit (henkilöstö-, toimitila-, leasing- yms. asiat). Toimin yhteyshenkilönä palkanlaskentaan, vakuutusyhtiöihin, pankkiin ja tilintarkastukseen.

Talouspäällikön tehtävien lisäksi otin osaa myös asiakastoimeksiantoihin. Konsulttina olen päässyt kehittämään usean asiakkaan liiketoimintaa riskienhallinnan, talousprosessien tai tietojärjestelmähankintojen kautta.

Finance Manager

Crown Pakkaus Oy
8/1995 - 2/2001
"
Vastuullani yrityksessä olivat talousprosessit kokonaisuutena (budjetointi, kirjanpito ja raportointi, kustannuslaskenta, palkanlaskenta ja maksuliikenne) sekä tietohallinto. Talous- ja rahoituskysymyksissä teimme tiivistä yhteistyötä konsernin kanssa.

Vuonna 1999 otettiin käyttöön uusi ERP-järjestelmä (J.D.Edwards), jossa käyttöönottoprojektissa toimin toisena projektipäällikkönä. Järjestelmän käyttöönottoa ennen otin osaa järjestelmän määrittelytyöhön 8 kuukauden ajan Englannissa, Crown Cork & Seal -konsernin R&D -keskuksessa.

Talouspäällikkö, Group Controller

SKS-yhtiöt Oy, SKS-tekniikka Oy
8/1989 - 8/1995
"
Aloitin Group Controllerina vastuualueina budjetointi, johdon raportointi, veroasiat ja konsernitilinpäätökset. Talouspäällikkönä vastuulleni tulivat myöhemmin kirjanpito, palkanlaskenta ja maksuliikenne sekä rahoitus.

Tilintarkastaja

Arthur Andersen & Co
8/1987 - 7/1989
"
Tilintarkastastustyön ohella toimin veroasiantuntijana. Asiakkaat olivat pääsääntöisesti kansainvälisten konsernien kotimaisia tytäryhtiöitä, joiden vero-ongelmat liittyivät yleensä kansainvälisten verosopimusten tulkintaan, siirtohinnoitteluun, konsernin sisäisten liiketoimien verokohteluun ja ylipäätään emo-tytär -suhteessa esiintyviin veroasioihin.

Kielitaito

  • SuomiÄidinkieli
  • EnglantiErinomainen
  • RuotsiHyvä
  • SaksaAlkeet

Osaamisalueet

Liiketaloudelliset mittaritYrityksen liiketalousKirjanpito TaloushallintoTaloushallinnon konsultointiTaloushallinnon avustavat tehtävätPerus-tietotekniikkaMicrosoft ExcelLiiketoimintaprosessien mallinnusToimistotyöLiiketoiminnan tukitoiminnotMicrosoft OutlookMicrosoft AccessStrategic planning and executionKonserniraportointi ja -rakenteetRaportoinnin kehittäminenTalouden raportointi ja seurantaKustannuslaskentaBudjetointi ja ennusteetBudjetointi ja tulosseurantaKassarutiinitKassaennusteetKäyttöpääoman seuranta

Koulutus

Ekonomi

Tampereen yliopisto
9/1983 - 5/1989
Kaupallinen
Yliopisto
"
Pääaineena laskentatoimi.

Sivuaineina yrityshallinto, kansantalous, yksityisoikeus ja tietotekniikka

Linkit

LinkedIn
Profiilini LinkedIn -palvelussa