Työkokemus

Global Business Program Manager

KONE Corporation
6/2019 -
"
Business Program Managerina Koneella johdan muutoshallinta projektia 3 areassa ja 50 maahan Koneella. Tämä projekti keskittyy keskeisten toimitus prosessien implementointiin tuottavuuden ja kannattavuuden tehostamiseen uudistamalla toimintamalleja päivitetyillä prosesseilla ja työkaluilla.

1.1.2020 alkaen mukana seuraavan vaiheen strategisen hankkeen johtoryhmässä missä vastaan yhdestä osa alueesta itse.

Hallituksen jäsen

e2 Tutkimus
10/2016 - 6/2020
"
e2 Tutkimus on kokeneiden tohtoreiden yleishyödyllinen tutkimusorganisaatio, joka tuottaa tieteelliset kriteerit täyttävää tutkimusta järjestöille, yrityksille, mediaan, hallintoon ja politiikkaan. Hallituksen jäsenenä tuen johtoa strategisissa ja operatiivisissa kysymyksissä. Myös toiminnan laajentaminen ja yhteistyö kuviot kumppaneiden kanssa ovat usein hallituksen käsiteltävänä.

Operatiivinen johtaja

SFV
11/2015 - 5/2019
"
Vastasin suomenruotsalaisessa säätiössä kaikesta toiminnastamme joka kohdistuu kouluihin, opiskeluun ja tutkimuksiin liittyviin projekteiin. Kansainväliset yhteistyöprojektit sekä sisäiset kehityshankkeet, strategia ja sen läpivienti ovat myös keskeisiä työtehtäviä. Tiimini sijoittuu kolmelle paikkakunnalle ja kannan budjetti vastuun toiminnasta.

Toimitusjohtaja

InSix Oy
5/2011 - 11/2018
"
Toimin pienen business coach ja konsultointi yrityksen toimitus johtajana. Vastasin myynnistä, tarjonnasta sekä markkinoinnista. Työni keskittyi start-up ja kasvuyritksiin, johdon ja henkilöstön tukemiseen, sparraamiseen ja valmentamiseen.

Head of Nordics

SHARK Executive Search
3/2014 - 3/2015
"
Vastasin Pohjoismaitten suorahaku ja rekrytoinneista. Raportoin tässä interim positiossa suoraan toimitusjohtajalla ja hallitukselle Newcastleen.

Vicepresident Strategic Accounts, EMEA

ArcSoft inc.
9/2011 - 9/2013
"
Vastasin kamera ja multimedia teknologioiden lisenssoinnista ja myynnistä Euroopassa oleville Strategisiin Asiakkuuksiin.

Pääkonttori oli Californiassa ja R&D Hangzhou Kiinassa. Tämä edellytti minulta paljon oma-aloitteisuutta ja joustavuutta saadakseni myyntini toteutettua ja niihen liittyvät projektit implementoitu sovitusti.

Director of Global Alliances, Partners and Ecosystems

Nokia
6/2001 - 9/2011
"
Vastasin globaalisti liiketoiminnan kehityksestä sekä partnereiden pitkäjänteisestä strategisesta kehityksestä. Loin DEX (Device Experience) allianssi strategian ja rekrytoin 18 alliance manageria 8 eri toimipisteellä ja toimitin yli 300 projektia markkinoille 2½ aikana.
Saavutuksieni sekä saamani 360 arvionti tulosten pohjalta Nokia HRD rekrytoi, koulutti ja nominoi minut sisäiseksi mentoriksi ja business coachiksi.

Viimeisessä roolissani vastasin NFC teknologian ekosysteemin rakentamisesta, loin Nokian strategiat sekä johdin allianssi työtä avain partnereita kohtaan.

Microsoftin ostaessa Nokian kävi ilmi että Windows alusta ei tue NFC teknologiaa. Tästä johtuen koko tiimilleni tarjottiin eropaketin jonka otin vastaan ja käytin sen InSix Oyn perustamiseen.

Johdon ja henkilöstön valmennuskonsultti

WM-data HumanPro
6/2000 - 6/2001
"
Vastasin tiimistä (8 henk) joka tuotti ja toteutti räätälöytyjä valmennus kokonaisuuksia kansainvälisille asiakkaille. Erään suuren projektin päättyessä Nokia rekrytoi minut palvelukseensa.

Kielitaito

  • SuomiErinomainen
  • RuotsiÄidinkieli
  • EnglantiErinomainen
  • SaksaAlkeet
  • NorjaTyydyttävä

Osaamisalueet

Esimiestaidot, henkilöjohtaminenkansainvälinen liiketoiminta ja strategiaLiikkeenjohdon konsultointibusiness coachingBusiness to business-myynti ja markkinointiOperations & Process Development

Koulutus

MBA

University of Cumbria
1/2012 - 11/2014
Kaupallinen
Yliopisto
"
Pääaineena Leadership and Sustainability.

Lopputyöni otsikkona on "3D Performance management as a competitive edge"

Pedagogie Magister

Åbo Akademi
9/1984 - 5/1989
Kasvatustieteellinen
Yliopisto
"
Kasvatus tieteiden maisterin tutkinnon lisäksi olen myös suorittanut opetushallituksen tutkinnon rehtorin pätevyydestä.

Lisäksi olen myös suorittanut Suomen Valtion Kielitutkintalautakunnan kokeen Suomen kielen täydellisestä hallinnasta.

Linkit

LinkedIN profiilini
Olen liiketoiminnan kehittäjä, muutoshallinnan ja strategisten kumppanuuksien ammattilainen. Valmennan ja sparraan työyhteisöä aina parempiin tuloksiin varsin ihmisläheisellä tavallani johtaa tuloksellista tulosta.