Työkokemus

Suomen kielen kääntäjä

freelancer
3/2013 -
"
Englanti / saksa / ranska / ruotsi / espanja–suomi kaupallisen alan käännöstyöt. Asiakaspalvelu ja markkinointi. Englanti–suomi ja saksa–suomi oppimateriaalien kääntäminen, oikolukeminen ja kehittäminen.

Asiakaskoordinaattori ja kielenkääntäjä

Ulkomainen korualan verkkokauppa
10/2014 - 6/2017
"
Tilauksia, toimituksia, tuotteita, palautuksia ja muita kaupan ehtoja koskeviin kyselyihin vastaaminen suomen, ruotsin ja englannin kielellä Freshdesk-asiakaspalveluohjelmiston välityksellä. Asiakkaiden toimitusten seuraaminen ja niitä koskevien kysymysten tai mahdollisten ongelmatilanteiden selvittäminen. Asiakasneuvonta ja -ohjaus sekä asiakaspalautteeseen vastaaminen. Suomi–englanti–suomi ja ruotsi–englanti–ruotsi B2C-viestinnän raportoiminen. Verkkokaupan markkinointiin ja sopimusehtoihin liittyvät englanti–suomi-käännöstyöt. Verkkokaupan suomenkielisten internetsivujen kääntäminen, oikoluku ja testaus. Perehtyminen verkkokaupan elektronisiin maksutapoihin. Asiakkaiden neuvominen maksamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Verkkokaupan ja korualan sanastoon ja terminologiaan perehtyminen omilla työkielillä. Korualan tietämyksen kartuttaminen työssä esille tulevien kysymysten ja oman mielenkiinnon pohjalta.

Markkinointipäällikkö ja kääntäjä

Turun Täyskäännös Oy, Turku
5/1998 - 6/2000
"
Käännöspalvelujen B2B-markkinoinnin suunnittelu, valmistelu ja toteutus puhelimitse, messuilla ja yritystapahtumissa. Saksa–suomi ja ranska–suomi teknisen alan käännös- ja kielentarkistustyöt. Espanja–suomi kaupallisen ja kauppaoikeudellisen alan käännöstyöt.

Pohjoismaiden vientiassistentti

Benefon Oy, Salo
1/1998 - 5/1998
"
Vientitilausten käsitteleminen, vahvistaminen, toimittaminen ja laskuttaminen. Kotimaan myyntitilausten käsitteleminen, toimittaminen ja laskuttaminen. Kyselyihin vastaaminen suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Yhteydenpito yrityksen tuotantoon ja ulkomaisiin jälleenmyyjiin. Suomi–ruotsi käännöstehtävät.

Vienti- ja tuontisihteeri

Swep Oy, Salo
1/1997 - 1/1998
"
Vientitilausten käsitteleminen, vahvistaminen, kuljetusten järjestäminen ja laskuttaminen. Yhteydenpito tuotannonsuunnitteluun ja tuotantoon. Kyselyihin vastaaminen ja yhteydenpito yrityksen ulkomaisiin yhteistyökumppaneihin englannin, ruotsin, ranskan ja saksan kielellä. Asiakastiedotteiden kääntäminen suomesta englanniksi. Vientiasiakirjojen sekä tulli- ja alkuperämääräysten arkistoiminen. Kuljetusyritysten vertaileminen ja kilpailuttaminen. Tuonnin laivausasiakirjojen seuraaminen, arkistoiminen ja tarkistaminen. Vientipäällikön ulkomaanlentomatkojen varaaminen ja muut matkajärjestelyt. Vientipäällikön matkalaskujen tarkistaminen. Yrityksen ulkomaisen agentin komissiolaskun laskeminen ja maksaminen. Osallistuminen neuvotteluihin ulkomaisten agenttien kanssa. Osallistuminen yrityksen sisäisiin ISO-auditointeihin sekä niitä koskevien raporttien laatiminen. Kotimaan myyntisihteerin sijaisena toimiminen ja yrityksen puhelinvaihteen hoitaminen.

Vientiassistentti

Leiras Oy, Turku
1/1996 - 3/1996
"
Vientitilausten käsitteleminen ja vahvistaminen, toimittaminen, laskuttaminen ja maksujen valvominen. Yhteydenpito yrityksen ulkomaisiin myyntitoimistoihin englannin, saksan, espanjan ja ranskan kielellä. Tutustuminen lääketeollisuusalan yrityksen toimintoihin, tuotteisiin, erityispiirteisiin ja käytäntöihin. Perehtyminen lääketeollisuusalan sanastoon ja terminologiaan saksan ja englannin kielellä.

Kielitaito

  • SuomiÄidinkieli
  • EnglantiErinomainen
  • RuotsiHyvä
  • RanskaErinomainen
  • SaksaHyvä
  • EspanjaTyydyttävä

Osaamisalueet

SkypeGoogle+B2B-myyntityöMarkkinointi B2CAsiakapalvelukääntäminen englanti-suomi-englantiKääntäminen ranska-suomiKääntäminen saksa-suomiKääntäminen ruotsi-suomiFreshdesk Helpdesk-järjestelmäMicrosoft OfficeMagento

Koulutus

Filosofian maisteri

Turun yliopisto
9/1990 - 6/2014
Humanistinen ja luonnontieteellinen
Yliopisto
"
Turun yliopisto, Humanistinen tiedekunta. Pääaine: ranskan kääntäminen ja tulkkaus.
Sivuaineet: saksan kääntäminen ja tulkkaus, espanjan kieli sekä kääntämisen suomen opinnot

ekonomi / KTM

Turun kauppakorkeakoulu
9/1988 - 5/1996
Kaupallinen
Yliopisto
"
Turun kauppakorkeakoulu
Pääaine: liiketaloustiede markkinointi
Sivuaineet: kauppaoikeus, saksa ja ranska

Ajokortti

BE