Mutkatonta, ketterää ja monipuolista. Näin kokenut konkari ja nuorempi huippuosaaja kuvaavat työskentelyä monialaisessa suunnittelutoimistossa.

Rakennusala elää jälleen nousukautta. Hankekehitysjohtaja Pekka Pessi on nähnyt monet suhdannevaihtelut 80-luvun lopun hulluista vuosista lamaan ja takaisin kasvu-uralle. 30 vuoden kokemus tuo perspektiiviä.

”Ala jaksaa kiehtoa edelleen, sillä työ samassa toimenkuvassakin on hyvin vaihtelevaa. Parisen vuotta kestävät rakennusprojektit poikkeavat aina toisistaan”, Pessi kertoo.

Optiplanilla on Pessin mukaan mahdollisuus erikoistua tiettyyn erityisalueeseen tai osallistua monipuolisesti erilaisiin hankkeisiin. Itse hän on ollut suunnittelemassa niin rivitaloja, yrityspuistoja kuin Luminary-tornia, joka on toistaiseksi Tampereen korkein asuinrakennus.

”Suunniteltavaa on ollut kaikissa ilmansuunnissa aina Ivalosta Paraisille ja Parikkalasta Poriin.”

Sekä Pekka Pessi että hänen työkaverinsa, nuorempi suunnittelija Niklas Sinisalo päätyivät alalle suoraan koulunpenkiltä.

”Minulla kävi niin sanotusti lottovoitto: löysin oman alan saman tien ja olen toiminut LVI-alalla jo kymmenisen vuotta”, Sinisalo kertoo. Hän oli mukana muun muassa suunnittelemassa linjasaneerausta, joka valittiin vuoden 2017 putkiremontiksi.

Putkimiehen koulutuksen päälle Sinisalo opiskeli myöhemmin alan AMK-tutkinnon ja eteni sen myötä työmaalta suunnittelupuolelle. Korjausrakentamisen parissa toimiva Sinisalo nauttii niistä jatkuvista haasteista, jotka työnkuvaan kuuluvat.

”Erityisen palkitsevia ovat hankkeet, joissa tilaaja ei vaadi tekemään halvinta mahdollista, vaan meillä on mahdollisuus kehittää uusia, parempia ratkaisuja.”

Toisaalta merkityksellisyyttä tuovat vaikkapa päiväkotien korjauskeikat. Parhaimmillaan ongelmaan löytyy oivaltava ratkaisu ja vältytään isommilta remonteilta, joihin ei kenties edes olisi budjettia.

Työympäristönä monialainen suunnittelutoimisto on molempien miesten mielestä ylivertainen: noin 200-henkinen työyhteisö on sen kokoinen, ettei jäykkiä siiloja synny. Monialaisuus takaa sen, että eri suunnittelualojen asiantuntijat löytyvät kätevästi omasta työporukasta.

”Jos törmään ongelmaan, voin kävellä suoraan vaikka sähkösuunnittelijan tai arkkitehdin puheille. Huomasin heti aloittaessani, että täällä voi lähestyä ketä vain. Uuden on helppo tulla tähän porukkaan”, Niklas Sinisalo kuvaa.

Pekka Pessin mielestä Optiplanilla viihtyvät hyvin monenlaiset ihmiset.

”Porukassa pärjää, jos pitää tiimityöskentelystä, hurtista huumorista – ja omaa ripauksen Pelle Peloton -asennetta. Meillä on paljon kokeneita asiantuntijoita, mutta keski-ikämme puolesta olemme nuorekas sakki. Vaalimme kaikessa tekemisessämme rehellisyyttä ja luottamusta, niin työkavereiden kuin asiakkaan suuntaan”, summaa Pekka Pessi.

Kiinnostuitko? Optiplan etsii eri alojen osaajia tiimiinsä

Lue lisää ja tee avoin hakemus: http://www.optiplan.fi/tule_toihin/fi_FI/tule_toihin/