Siellä työmatkat hurautetaan fillarilla ja koti on meren ja puhtaan luonnon tuntumassa. Siellä voi olla osana osaavaa ja eteenpäin suuntautunutta työelämän ekosysteemiä, josta kasvaa maailmanluokan tuotteita, teknologiaa ja palveluja.

Oululaiset kiittelevät, että kotikaupungissa on helppo saada työ ja vapaa-aika tasapainoon ja elää mutkatonta arkea. Oulussa on totuttu paiskimaan töitä hyvässä hengessä, ja yliopistot, tutkimuslaitokset ja kaupunki tekevät yritysten kanssa saumatonta yhteistyötä.

”Täällä on matala kynnys lähestyä ketä vaan, meillä ei herroitella”, vahvistaa Oulun yliopiston tietoliikennetekniikan professori Matti Latva-aho, joka on 5G-tutkimuksen kansainvälisiä kärkinimiä.

Oulussa on mahdollisuus perustaa menestyvä yritys ja saada tukea tiiviistä yhteistyöverkostosta, sillä kaikilla on kova halu tehdä kaupungista entistä parempi paikka. Yritykset ovat valmiita suunnittelemaan yhteistarjoomaa ja tukemaan oman alansa tutkimusta.

”Kun perustin yritykseni, sain valtavasti tukea ja neuvoja startup-yhteisöltä”, kertoo IndoorAtlaksen Janne Haverinen. IndoorAtlas on kehittänyt pilvipohjaisen sisätilojen paikannuspalvelun, joka hyödyntää magneettikentän poikkeamia – innovaatio, joka on herättänyt kiinnostusta ympäri maailman.

Maailmanluokan yritykset ovat saaneet Oulusta luontevan paikan kasvaa ja menestyä, sillä siellä on hyvät resurssit löytää asiantuntijoita.

”Tämä on dynaaminen ympäristö, jolla on pitkä teknologiahistoria”, arvioi konenäköä kehittävän Valossa-yrityksen perustaja Mika Rautiainen. Valossa suunnittelee kognitioon perustuvia tekoälyohjelmistoja.

Oulun seudulla on 250 000 asukasta.
2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa päivittäin.
Oulusta saat samaan hintaan tuplasti asuinneliöitä Helsinkiin verrattuna.
Euroopan komission tutkimuksen mukaan Oulussa asuvat Euroopan onnellisimmat ihmiset.

Oulu on kansainvälinen teknologiakaupunki vain tunnin lentomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Se on juuri sopivan kokoinen kaupunki, jossa on helppo harrastaa ja esimerkiksi kaikki lapsiperheiden palvelut ovat lähellä.  Äärimmäisen hieno luonto aukeaa heti nurkan takana. Oulussa onnistuu yhdistää hyvä, vaivaton arki ja merkityksellinen työura.

Lue lisää Oulusta ja katso avoimet työpaikat täältä https://tyopaikat.oikotie.fi/yritys/oulu/9232-0