VR:n ketteryys yllätti Miikka Kitusuon ja Heidi Liljebladin: ”Omalla aktiivisuudella on voinut vaikuttaa urapolkuun.”

Moni korkeakouluopiskelija pohtii jo, mistä yrityksestä löytyisi se täydellinen kesätyö tälle vuodelle. Jos itseltä löytyy innostunut asenne uuden oppimiseen ja kehittämiseen, kannattaa tutustua VR:n paikkatarjontaan, sanoo vuonna 2016 VR Groupin tytäryhtiö VR Trackillä aloittanut Heidi Liljeblad, 25.

”Itse hain alun perin kesätöihin VR Trackin viestintään, mutta tulinkin valituksi määräaikaiseen tehtävään oppilaitosyhteistyön parissa. Sain tehdä myös graduni VR Trackille.”

Sittemmin Liljeblad on valmistunut filosofian maisteriksi, työpaikka on vakinaistunut ja tehtävänkuva monipuolistunut. Nykyään hän toimii kehitysasiantuntijana vastuullaan muun muassa trainee-ohjelma sekä VR Trackin työntekijöille suunnattu Raiteilla terveyteen -hyvinvointikampanja.

”VR Trackillä olen voinut vaikuttaa työtehtäviini ja urapolkuuni omalla aktiivisuudella. Viestinnän ohella HR-puoli kiinnosti, ja sain osallistua kesätyöntekijöiden rekrytointiin ja vastata trainee-ohjelman käynnistämisestä. Olen päässyt mukaan myös työnantajakuvan kehittämiseen.”

Myös Miikka Kitusuo, niin ikään 2016 kesätyöhaussa taloon tullut, on puolessatoista vuodessa ehtinyt kulkea vaikuttavan matkan. 27-vuotias tuotantotalouden diplomi-insinööri on edennyt Fleet Manageriksi VR Transpointissa, joka tarjoaa logistiikkapalveluja kotimaassa ja ulkomailla. Liljebladin tavoin Kitusuo teki työnantajalleen lopputyön, ja pääsee nyt työssään viemään siinä esiteltyjä teoreettisia ratkaisuja käytäntöön.

”Olen saanut alusta asti sopivasti vastuuta ja vapautta, mutta myös tukea tarvittaessa. Koen, että työtäni arvostetaan.”

Kitusuon mukaan VR:läiset ovat monipuolisempaa porukkaa sekä tehtävien että taustojensa puolesta kuin hän osasi odottaa. Liljebladin yllätti toimintakulttuurin ketteryys: ”Asiat viedään yllättävän nopeasti täytäntöön. VR Trackillä saa ehdottaa ja toteuttaa näkemyksiään – uusia ideoita arvostetaan täällä tosi paljon.”

Lue kesäduunilaisten kokemuksia: www.vrgroup.fi/rekry/kesaduunit17

7 500 työkaveria VR:n palveluksessa
2017 100 nuorta sai VR:ltä kesätyöpaikan
Kesätyöetu ilmaiset junamatkat ympäri Suomen