Reilun tunnin päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsevassa Kotkassa voi tehdä vaikka globaalia uraa ja elää samalla perhekeskeistä, mielekästä arkea.

1.    Huippukiinnostava työ. Miltä kuulostaa ura globaalissa teknologiayrityksessä, uudistuvan kaupungin suunnittelu tai hoitoalan johtotyö? Vai lähtisitkö ratkaisemaan valtamerten muoviongelmaa kehittämällä muovitonta elintarvike­kartonkia Kotkamillsillä?

2.    Tilava perheasunto. Keskituloinen helsinkiläisperhe voi vain uneksia asuvansa omassa talossa vartin päässä kaikesta tärkeästä. Kotkassa rantatontti hyvällä paikalla on ihan tavallinen tarina – esimerkiksi 140-neliöinen omakotitalo on neliöhinnaltaan lähes puolet halvempi kuin Helsingissä. 

3.    Näppärä sijainti. Kotka on sujuvien yhteyksien päässä. Helsinkiin tai lento­kentälle hurauttaa reilussa tunnissa pitkin yhtä maan moderneimmista moottoriteistä. 
”Henkilöstöstämme lähes 90 prosenttia matkustaa säännöllisesti ulkomaille. Reilun tunnin matka lento­kentältä takaisin kotiovelle sujuu turvallisesti yhtiön taksin takapenkillä.” Arto Laine, ANDRITZ

4.    Merellisyys. Paikalliset rakastavat veneilyä: pienessä merikaupungissa on jopa 4000 venepaikkaa. Aidosta meritunnelmasta pääsee myös nauttimaan, vaikkei omistaisi omaa alusta, sillä ranta­viivaa riittää yli 1900 kilometrin verran. Etenkin kalastus Kymijoella on kova juttu – perhokalastajille kyseessä on lähes pyhiinvaelluskohde.
”Kymis lohi kutee.” Arttu Tuominiemi, Lohimestari

5.    Luontoelämykset. Monille kotkalaisille luonto alkaa jo omalta takapihalta. Lenkki Suomen palkituimmissa puistoissa tai meren rannalla virkistää työpäivän jälkeen. Pidemmälle patikoinnille Salpalinjalle tai Valkumusan kansallispuistoon on lyhyt matka. Oma kesämökki pienen ajomatkan päässä on sekin haave, jonka pääsee toteuttamaan.
”Lounastauko puistossa Kymijoen rannalla antaa energiaa ja potkua koko työpäivään. Ikinä ei tiedä mitä uutta ja ihanaa puistoista löytyy.” Hanna, seutu­lainen vuodesta 2006

6.    Helppo lapsiperhearki. Koulut ja harrastukset löytyvät kätevästi kodin läheltä, ja harrastuskustannukset pysyvät maltillisina.
”Kotkan kaupunki tukee lasten ja nuorten liikuntaa osallistumalla halli- ja salimaksuihin. Tämä pitää esimerkiksi jääkiekon harrastamisen kustannukset järkevällä tasolla.” Riina Honkanen, Sulzer
”Kun aikaa ei mene ruuhkassa istumiseen, vuorokauteen ilmestyi pari tuntia lisää! Nyt perhearjen lomassa on tilaa myös omalle, rakkaalle hevosharrastukselle.” Elina, kotkalainen vuodesta 2011

7.    Veikeä kulttuuriperimä. Satamakaupungin jännittävän tunnelman voi vielä aistia Kantasatamassa ja tietenkin Kotkan oman pojan Junnu Vainion kappaleissa. Kotkan kaupunginteatteri, Kymi Sinfonietta ja lukuisat urheilukisat takaavat, että paikallinen kulttuuri sykkii verevästi. Kotkassa foodiekin saa luvan kanssa hairahtua ronskeihin perinneherkkuihin, kuten käsin leivottuun sokeriseen possoon.
”Kotka on ruokaintoilijan paratiisi. Voin valita kokkaanko kalakaupan tuoreista antimista oman herkkuaterian, vai illallis­taako yhdessä kaupungin monista ravintoloissa.” Mia, kotkalainen vuodesta 2015
    
8.    Aikaa hengähtää. Kotkassa elämänrytmi on ihmisen kokoista. Lyhyet matkat töihin, kouluun ja harrastuksiin antavat lisää aikaa perheen kanssa oleiluun. Lähiluonnossa mieli lepää ja syke tasaantuu. Ei tarvitse juosta pysyäkseen paikallaan.
”4 kilometrin työmatka moottoritietä pitkin kestää 5 minuuttia. En ole koskaan törmännyt Kotkassa liikenneruuhkaan.” Kari, kotkalainen vuodesta 1969

Ryhdy kotkalaiseksi!
• 1 tunti Kehä III:sta itään
• 53 539 asukasta (31.12.2017)
• 77 urheiluseuraa
• 2400 ha kansallista kaupunkipuistoa

Haemme Kotkan toimipaikkaamme KONEENSUUNNITTELUN JA KUITU-TEKNOLOGIAN HUIPPUOSAAJIA toimimaan projekteissa maailmanlaajuisesti.

Lue tehtävistä lisää tai lähetä avoin hakemus verkkosivuillamme andritz.com/careers


Sulzer hakee SUUNNITTELIJOITA JA TUOTEKEHITYSINSINÖÖREJÄ Kotkan toimipisteelle.

Tutustu tarkemmin osoitteessa www.sulzer.com/en/about-us/careers


Kotkamills hakee PROSESSITEOLLISUUDEN HUIPPUAMMATTILAISIA Kotkan tehtaille.

Seuraa työpaikkailmoituksia tai tee avoin hakemus osoitteessa www.kotkamills.com/careers


Kotkan kaupunki hakee TEKNISIIN PALVELUIHIN SUUNNITTELIJAA. Suunnittelijan tehtäviin kuuluvat pääasiassa infran suunnittelu sekä mahdollisesti konsulttitöiden ohjaus.

Lisätiedot: www.kotka.fi > Avoimet työpaikat


Tule Senseiksi Careaan. Haemme PSYKOLOGEJA, SOSIAALITYÖNTEKIJÖITÄ JA SAIRAANHOITAJIA.

www.carea.fi/rekry


Xamk hakee LEHTOREITA, TKI-OSAAJIA JA MUITA ASIANTUNTIJOITA. Kampukset sijaitsevat Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Tule mukaan edelläkävijöiden joukkoon! Katso kaikki paikat xamk.fi/rekry