Viestintä työnhaun eri vaiheissa?

Kerro millaista viestintää toivot työnantajalta hakiessasi työpaikkaa ja voita Samsung Galaxy J5!

Kilpailu on voimassa 31.8.2017 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

Sairaanhoitaja

Asiallista

Toivon hakiessani (ilmoitettua) työpaikkaa työnantajalta totuudenmukaista viestintää. Myös työnhakijan aikaa tulisi arvostaa ja siten odotan työnantajan viestinnältä selkeyttä. Jos olen hakenut työpaikkaa sähköisesti, niin mielestäni sähköinen asiointi olisi riittävä koko prosessin ajan -en haluaisi paperisia kirjeitä.

0

Kyllästynyt

Työ

Työnantajalta toivon tasavertaista palkkaa. Naiset kunniaan enemmän. Tasavertaista kohtelua. Ei suosikki työntekijöitä. Tiedonkulkua.

0

Miimu

Palautetta

Olisi kiva kuulla, missä voisin vielä parantaa (koulutusta, työkokemusta, persoonaa?) että tulisin valituksi.

0

Anni Tanni Talleroinen

Toivon työantajan kertovan työnhakutilanteessa...

Työpaikkailmoituksissa usein kerrotaan avoimesta paikasta mahdollisimman houkuttavasti. Toivon työnantajan kertovan, jos työ ei todellisuudessa vastaa osaamistani ja tarjoa riittävästi haastetta.
Toinen asia, joka ärsyttää, on tapa ilmoittaa ettei tullut valituksi: "Valinta ei kohdistunut sinuun" on mielestäni ärsyttävää kapulakieltä. Minulle saa mieluummin kertoa suoraan, että "et tullut valituksi" tai että "sinua ei valittu tehtävään".

0

Heidi B

Lisää informaatiota työnhakuvaiheista

Harmittaa, että joutuu itse usein soittamaan perään ja kysyä, missä vaiheessa työnhaku menee. Työnantajien pitäisi ehdottomasti aina pitää työnhakija ajantasalla.

0

Mana

(Ei aihetta)

Jos ei tule valituksi niin kyllä työnantajan pitäisi siitä ilmoittaa.

0

Viestintä

Ajantasaista tiedottamista rekrytoinnin etenemisestä

Työnanatajien tiedottaminen hakuun liittyen on useimmiten aivan ala-arvoista. Ei kerrota mitään rekrytoinnin aikataulusta, "ei kiitos" -viesti tulee joskus aikojen päästä ja pahimmassa tapauksessa edes sitä ei tule. Kun on valittu henkilöt jatkoon, niin heti silloin pitäisi laittaa viesti kaikille hakijoille.
Tänä kesänä on positiivisena yllätyksenä saanut huomata, että muutamat yritykset ovat laittaneet hakijoille väliaikatietona esim. hakuprosessin pitkittymisestä kesälomien ja/tai suuren hakemusmäärän takia. Näistä yrityksistä jää heti erittäin positiivinen mielikuva.

0

Tuuliia

Viesti

Avointa sekä työpaikkaa aidosti kuvaavaa.

0

acb

vastaus yleensäkin

Meillä Suomessa on monta tapaa vastata työnhakijalle se ettei työnantaja voi vastata muulla kun että hakemus on saapunut meille joka on pikaviesti niin on ihmisten aliarvioimista ja tulee mietittyä että ovatko oikeasti hakemassa työntekijää vai tapahtuuko se sisäisesti

0

pakkokertoa

suunniteltu viestintä

Pakko kertoa oma ainutlaatuinen rekrytointini. Suunnittelin ilmoituksen, aikataulun, viestinnän jokaisessa vaiheessa ja varauduin siihen, että tulee viiveitä, muutoksia ja erilaisia kiemuroita, koska yritys nyt oli sellainen.

Näin kävi ja viestintäsuunnitelmani oli tilanteeseen hyvä. Kandidaatit kehuivat kilvan prosessia, vaikka oli viiveitä ym. muutoksia, katkoksia jne. He suitsuttivat, että firman täytyi olla hyvä, koska rekryprosessi oli niin hieno. Heh. Lopulta yrityksen johto pisti rekryn poikki tyylin, että ei me nyt palkatakaan ketään. Mietin siinä vaiheessa kyllä sitten hetken, mitä viestin aiheesta. Aikamoinen show oli ollut koko homma. Pelleilyä. Eikä kovin pieni yritys kyseessä. Ei voisi millään kuvitella nettisivuista tai viestinnästä ylipäätään, että johtaminen siellä on aikamoista farssia. Myös rekrytoinnissa.

0

asematon

päällikkö vai assistentti

Toivoisin, että yritykset miettisivät myös sitä, mihin asemaan palkkaavat henkilön. Joskus haussa on päällikkö, mutta todellisuudessa tehtävät ovat assistentin tehtäviä. Kokemusvuodetkaan eivät yleensä näy kunnolla tällaisissa ilmoituksissa, sekin jo helpottaisi aseman arvailua.

Joissain ilmoituksissa voi lukea, että kokemusvuosia 1–2 ja tekstissä taas lukee, että toivotaan vankkaa kokemusta aiheessa. On todella vaikea päätellä, kumpaa tässä etsitään. Kokemusta vaiko junioriutta? Ehkä kuitenkin tällainen ilmoitus jo kertoo hakevasta yrityksestä tai rekryfirmasta jotain.

0

Santtu

(Ei aihetta)

Työnantajat eivät useinkaan edes vaivaudu ilmoittamaan työnhakijalle, ettei ole tullut valituksi työpaikkaan mitä on hakenut. Olisihan se kohteliasta kuitenkin ilmoittaa hakijalle.

0

Riituska

Johtajana

Ei ole huono johtaja. Miettii tarkkaa suunnitelmat ja käskyt. Huono johtaminen on työelämän suurin ongelma. Silloin ei onnistu mikään vaan tulee konkurssi hyvin pian.

0

kaksi korkeakoulututkintoa ja kansainvälistä kokemusta

itkeäkö vai nauraa?

Työpaikkailmoituksia lukiessa hämmästelee sitä vaatimusten määrää mitä hakijalle asetetaan kun loppupeleissä sitten kuitenkin valitaan usein tarjottuun tehtävään henkilö 'kasvamaan' kun ei ole varaa / halua maksaa ammattilaiselle. Mietin usein miten ihmeessä esimerkiksi kasvuyritys joka on kansainvälistymisensä kynnyksellä aikoo selviytyä kun ei itsekään uskota (?) omiin strategioihin ja kasvutavoitteisiin koska niiden toteuttamisesta (juurikin siitä oikeanlaisen resurssin palkkaamisesta) tingitään. Tässä lienee selkeä resepti epäonnistumiselle?

Toivoisin työpaikkailmoitteluun avoimuutta - tarjottava palkkahaarukka näkyviin niin ei turhaan tarvitse tuhlata aikaansa paikkoihin jotka eivät vastaa omaa tasoa.

Mielestäni on myös pöyristyttävää että saarnataan työnhakijoille hakemusten ja ansioluettelon räätälöimisestä kun työnantajat vastaavat massaviestillä jos lainkaan....

Valtaosa nykyisestä hakemusrumbasta on täyttä ajan haaskausta työnhakijan ja uskoakseni myös työnantajan näkökulmasta - Oikotie luokitelkoon paremmin työpaikat sekä kokemuksen (esim. päällikkötaso) ja palkkauksen (esim. alle 50 000 € /v) mukaan niin työnhakija löytää helpommin itselleen sopivat ilmoitukset eikä haaskata turhaan kenenkään aikaa.

0

Peppi

Kortit pöytään avoimesti

Yllättävän usein luetellaan parikymmentä ominaisuutta, mitä hakijalta odotetaan, muttei juurikaan miksi ko. yritykseen kannattaisi hakea eli mitä heillä on tarjota - siis muuta kuin virikeseteli.
Ehkä hämmentävintä on, että rekryfirmojen ilmoituksissa jätetään silloin tällöin yrityksen nimi ja tarkempi sijainti kokonaan kertomatta, joskus jopa toimiala. Vihje: nämä ovat työnhakijoille suhteellisen kiinnostavia tietoja.
Mihin Aikuinen nainen ja olennainen jo viittaavat: helpottaisi tosiaan kaikkien elämää, jos selvennettäisiin kuinka pitkää kokemusta toivotaan. Jos halutaan parikymppinen, jolla on 1-2 vuoden työelämäkokemus, ei ole mitään järkeä, että 100 neljä-viisikymppistä konkaria uhraa pari arvokasta päivää hakemustensa viilaamiseen. Jos mappi Ö kutsuu kättelyssä kuitenkin.
Ikärasismi valitettavasti rulettaa yhtälailla Hollywoodissa kuin Härmässäkin - nuoruus voittaa usein kokemuksen.

Sivut