Mikä on vaikeinta työnhaussa? - Kuukauden kilpailu - Oikotie Työpaikat
Kirjaudu

Kirjaudu

×

Mikä on vaikeinta työnhaussa?

Työnhaku voi tuntua välillä raskaalta. Kerro, mikä työnhaussa on vaikeinta ja voita Fiskarsin yrttipuutarha!

Kilpailu on voimassa 28.2.2017 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Säännöt
Rekisteriseloste

Lexar

0

Muuttuvat ammattinimikkeet

Vaikeinta työnhaussa on tällä hetkellä oman alan muuttuvat ammattinimikkeet, on osattava hakea töitä monenlaisilla hakuperusteilla.

Merita

0

Vaikeinta työnhaussa

Vaikeinta työnhaussa, kun on jo lähes 60-vuotias ja on joitakin raihnojakin, on osata hahmottaa mitä vielä jaksaa hyvin, ettei kuvittele itsestään liikoja ja hae liiankin haastavia paikkoja..

Liian vähän työkokemusta

0

Työnhaun haasteet

Olen kohta 50 v nainen ja etsinyt työtä nyt noin 1,5 vuotta kokopäiväisesti. Noin viittäkymmentä työhakemusta kohti tulee yksi haastattelukutsu ja hakemuksia on täytetty satoja. Haastattelussa käy ilmi, että minun tulisi olla vastavalmistunut juuri sille alalle ja lisäksi omata juuri kyseisistä töistä parinkymmenen vuoden työkokemus. Työnantajat kuvittelevat, että heidän tarjoamansa työtehtävä on rakettitiedettä, vaikka kyseessä olisi skannaus. Siis tiedättehän, skannataan papereita koneelle. Onpa vaikeata ja monimutkaista. Tämä on lähinnä koomista.

Janatuinen

0

Keski-ikäisellä vielä aivot toimii

Nyt tuntuu, että näin 52-vuotiaana, kokeneena ja elämää nähneenä, on tosi vaikea erottautua ja saada työnantajat vakuuttumaan, että minut kannattaa vielä palkata. Nykyisten eläkeodotusten varjolla, meikäläinen tekee töitä vielä 15 vuotta ainakin. Kuuskyt luvulla syntyneiden eläkkeestä ei kukaan tiedä! Ja vaikka ehkä fyysiset edellytykset ovat tämän ikäisellä vähän laskeneet verrattuna 20-30 kymppisiin, eivät meidän aivot sentää ole vielä narikassa; hoksottimet toimivat hyvin!! Ja meillä on nyt aikaa ja joustavuutta työn ja työaikojen suhteen, kun ei kotona ole enää ketään hyysättävää. Ellei puolisoa lasketa!:))

Työ17

0

Hakemus vailla vastausta

Raskainta on, kun hakemuksen lähettämisen jälkeen ei kuulu mitään. Edes, että ei kiitos!

nappi123

0

Kun ikää on liikaa

Kun ikää on liikaa ei kelpaa mihinkään joka liippaisi koulutusta ja kokemusta. On se vaan niin väärin.

vom

1

työnhaun vaikeus

Työnhaussa raskainta on kun ei tiedä missä vaiheessa hakemuksen käsittely menee. Kaikki yritykset eivät kerro mitään palautetta siitä tuliko valituksi vai ei - en hakijana voi tietää onko hakemukseni edes tulllut perille, onko joku katsonut sitä. Toinen raskas asia on monet pettymykset kun ei tule valituksi. Olen itse miettinyt että hakijana voin: olla yhteydessä rekrytoivaan esimieheen ja kysyä missä heidän hakunsa menee, ehkä jopa palautetta hakemukseeni. Lisäksi on hyvä oppia pitämään mieli virkeänä ja positiivisena, sillä uuden työn saanti voi olla todellisuutta jo huomenna!

Yrttipuutarha

2

Aloittaminen on vaikeinta...

Raskainta on kun saa "pakit" ja pitää uudelleen aloittaa ihan kaikki alusta, avoimen paikan etisiminen, hakemuksien kirjoittaminen, niin että ne vastaavat tätä uutta paikkaa, yritykseen tutustuminen ja ihan kaikki.

Aloittaminen on vaikeinta...

Elbo

2

(Ei aihetta)

Vaikeinta on kertoa sanoin, minkä takia on paras työntekijä juuri siihen työhön johon hakee. Pitää olla persoonallinen, muttei kuitenkaan tuttavallinen. Pitää korostaa olevansa tosissaan otettava, muttei tosikko. Jos ei pääse haastatteluun asti (ja usein ei), oma persoona jää vain sanojen taakse.

Tintti

3

Epävarmuus

Kun haen töitä, koen epävarmuutta itsestäni jo silloin kun selailen avoimia työpaikkoja. "Tuonne hakee varmasti vähintään 20 muutakin ihmistä, joista monella varmasti enemmän kokemustakin kuin minulla." Nuori nainen rakennusalalla; monesti firmat ottaneet enemmänkin vitsillä kun olen soitellut perään. On työkokemustakin, perus-ja ammattitutkinto. Edellisiltä työpaikoilta (mm. puualalta) suosituksia ja kehuja motivaatiosta, reippaudesta etc. "Tiedän" olevani hyvä työntekijä, mutta soittaessani johonkin firmaan tai kirjoittaessani työhakemusta, tunnen oloni vaan äärimmäisen epävarmaksi. Vaikeinta omassa työnhaussani on vakuuttaa itselleni, että minulla on ammattitaitoa, sekä unohtaa aikaisemmin saadut kommentit, kuten "Juu onhan meillä naisia raksalla ollut.. Rakennussiivoojina!" Sekä heti puhelussa nimeni kerrottuani "Ai... ei tää homma oo sulle... nokun et jaksa... kun oot tyttö".

Hakija

6

(Ei aihetta)

Vaikeinta on erottua muista hakijoista, varsinkin kun ikä ei enään ole puolella.

Työtön mummi

5

Työnhaku

Kun on työskennellyt monia vuosia samassa työpaikassa ja sitten jääkin "vanhoilla päivillä" työttömäksi on työnhaku todella vaikeaa. Ensinnäkin työhakemusten rustaaminen on tosi raskasta kun pitää täyttää pitkiin hakemuslomakkeisiin samoja asioita uudelleen ja uudelleen varsinkin kun koulutusta ja työkokemusta on kertynyt reilusti. Vaikeinta on kuitenkin tulla "huomatuksi" suuren hakijamäärän joukosta kun vielä ikääkin on hieman reilummin. Ikärasismi on kyllä selvästi havaittavissa. Työmarkkinoilla näyttävät tänä päivänä pärjäävän vain nuoret.

Kryyni

5

Erottumisen vaikeus

Vaikeinta työnhaussa on tehdä sellainen työpaikkahakemus, joka erottautuu edukseen muiden satojen hakemusten joukossa. Miten kertoa ja markkinoinda niin, että hakemuksia lukevat konsultit ja HR-ihmiset kiinnostuvat sinusta niin, että kutsuvat sinut haastatteluun? Yli 40 hakemusta olen kirjoittanut ja olen päässyt vasta yhteen haastatteluun eli edelleen on tuo erottautumisen taito hakusessa.

Anniina

7

Työnhaku on raskasta

...kun täytyy täyttää rekryfirmoihin erikseen kaikki samat tiedot mitkä löytyvät jo CV:ltä. Ja tietty kaikkiin rekry-, ja työnvälitys firmoihin erikseen.

Hannakin

4

Mikä on vaikeinta työnhaussa?

Työnhaussa haastavinta on aina uutta paikkaa varta vasten tehdyn hakemuksen tekeminen ja CV:n päivittäminen/muokkaaminen. Näihin menee niin paljon aikaa, että olen alkanut harkita mitä kaikkia töitä edes haen. Ehkä hakemuksista tulee parempia, kun keskityn yhteen aina kerrallaan enemmän. Olen viestintäalalla ja työnkuva voi vaihdella paljonkin ja siksi tuntuu, että muokattavaa edellisestä hakemuksesta on aina paljon. Kuuluuko työhön kirjoittamista? Valokuvausta? Videoiden tekoa? Somettamista? -Vai näitä kaikkia? Yksi vaikeimmista asioista on myös palkan arvioiminen, koska netistä ei tunnu löytyvän kuin liittojen minimipalkat. Olen oppinut, että kannattaa soittaa kiinnostavaan työpaikkaan, muuten tuntuu, ettei pääse edes haastatteluun. Terveisin Hanna O.