Miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi?

Kerro, miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi ja voita JBL Charge 3 -Bluetooth kannettava kaiutin!

Kilpailu on voimassa 28.2.2018 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

JV

Työnteko opiskelijana

Olen työskennellyt opintojeni ohella lähes koko yliopistoajan, ja vielä pari vuotta sitten selvisin taloudellisesti hyvin opintotuella ja omilla tienoillani. Viimeaikaiset muutokset mm. opintotukeen ovat kuitenkin muuttaneet tätä asiaa. Opintotuki on laskenut huomattavasti, ja tienatakkin saisi vähemmän. Ihmettelen suuresti miksi opiskelijoita, jotka ovat halukkaita työskentelemään opiskelujensa ohella rangaistaan. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että vaikka olen viihtynyt hyvin osa-aikasena työntekijänä ja opiskelijana, on se ollut paikoin hyvin raskasta ja välillä on tuntunut ettei ole ollut lainkaan aikaa mille muulle kun työlle ja koululle. Kaiken tämän uurrastamisen jälkeen opiskelijalle ei jää juurikaan mitään rahaa säästöön.

0

jameva

työttömyys

nyt aikaa tehdä vuosikausien rästityöt pois kun sivussa myös työmarkkinoita tutkailen

2

lepp.tiiu@gmail.com

TYÖTÖN -KUKA TOIVOO LÖYTÄÄ NOPEASTI TYÖ...

KUIN OLEN YLI 60 V. JA TYÖTÖN,HALUAN TYÖ LÖYTÄÄ,MUTTA JOKOINEN HAKEMUS TULEE VASTUUS: "Kiitämme hakemuksestasi ja kiinnostuksestasi ... Olemme nyt edenneet rekrytointiprosessissa ja valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut Sinuun.

Haluamme kuitenkin kannustaa sinua hakemaan sinua kiinnostavia paikkoja myös tulevaisuudessa. Kirjaudu ja tee hakuvahti työnhakusivuiltamme ja saat ilmoituksen, kun sinua kiinnostava paikka tulee hakuun.
Ja semmoisiä vastuksiä tulee paljon ja tämä
vaikuttaa arkeesi oikein paljon.

TÄMÄ ON NIIN HUONO JUTTU...

MYÖS YLI 60 VUOTAINEN PITÄSI MAKSAMAAN MAKSUT ...OSAAN JA HALUAN TEHTÄÄ TYÖ,MIHIN OLEN JÄTTÄNYT HAKEMUS

0

Viola

Työtön työssäkäyvä

On perin kummallista että olen työtön mandaatilla ja olen 20 h viikkotyösopimuksella. Tuloni vaihtelevat melkoisesti onko sesonkiaika vai hiljaisempi ajanjakso. Se vaikuttaa siihen etten saa koottua rahaa
että pääsisin vuokralle. Alhaisempi jakso syö korkeampaa palkanmaksu ajankohtaa. Vaakakuppi kallistelee vuoroin toiselle puolelle ja vuoroin toiselle. Vuokraennakot ovat korkeat ja korkeat ovat myös vuokrat. Tällä palkalla en pääse edes vuokra-asuntoon.
Miksi työssäkäyvät laitetaan ruikuttamaan perustoimeentuloa ja asumistukea. Eikö 35v työelämässä ollut ja kouluttautunut ihminen
ole oikeutettu palkkaan jolla elää. Huomaan että 13v päästä eläkkeelle pääsevänä ei ole kotia kun koko elämä on mennyt kädestä suuhun. Työntekijänä tässä yhteiskunnassa.

0

Jarski

Työ ja palkka

Työelämässä yli 20 vuotta, välillä vaihtaen duunipaikkaa. Tämän hetkisestä työstäni pidän kovastikin, vaan en firmasta, enää. Palkkaa ei ole näkynyt eikä kuulunut ihan hetkeen lupauksista huolimatta ja nyt onkin talous kuralla ja työpaikan vaihto edessä. Muutamaan paikkaan hakemukset laitettu ja nyt olen siinä mielessä hyvässä asemassa, että on varaa valita mihin menisi. Kaikilla ei valitettavasti ole tilanne yhtä hyvä töiden suhteen, mutta älkää luopuko toivosta, työ kuin työ millä pääsee alkuun ja kenties uuteen nousuun.

0

Ilopilleri

Työn vaikutus arkeeni

Olen yli 60 vuotias ja nautin jokaisesta työpäivästäni jonka saan tehdä. Olen saanut nykyisestä työstäni iloita jo yli 5 vuotta ja toivottavasti voin jatkaa niin pitkään kuin itse haluan.

1

Anonyymi

(Ei aihetta)

Jäin työttömäksi kolmivuorotyöstä omasta tahdosta. Olin vuosia ollut uupunut. Työttömyyttä kesti 3kk jonka aikana kärsin myös karenssin. Ensimmäinen kuukausi oli voimaannuttava, toisena kuukautena sitä alkoi ikävöimään arkeen jotain muutakin sisältöä kuin koti. Sain vihdoin arkityön uudelta alalta ja löysin oman toisen työni josta pidän ja nautin. Arkeen työttömyys vaikuttaa taloudellisesti paljon, siinä pitää priorisoida ensimmäiseksi asuntokulut, vakuutus jonka jälkeen loput.

0

MariA

Työ on tärkeä osa itsenäisyyttä

Yksin eläessä olen huomannut säännöllisen tilin merkityksen. Parisuhteessa eläessäni meillä oli puolison kanssa yhteiset tulot jolloin toiseen tuloihin oli helppo tukeutua. Kun kohdalle osui hetkellinen työttömyys ja ero lähes samaan aikaan, nousi työn saanti arvoon arvaamattomaan. Päivärahaa ei tarvinnut onneksi monelta päivältä hakea kun uusi toimi löytyikin jo. Tällä hetkellä olen onnellinen että pystyn käymään töissä, vaikkei työnkuvani olekaan ehkä se kaikkein arvostetuin toimi tässä yhteiskunnassa.

1

Jussi N

Työn ritari

Työni kirjastonhoitajana voisi olla melkein yhtä hyvin harrastus tai elämäntapa, sillä vaikka sisältö ja koko tarina on tärkeintä, niin kirjalla on hyvä olla kannet. Moni tekee työtä tietämättään, mutta todellinen työn ritari tarvitsee haarniskan voidakseen kukoistaa. Ilman työtä ei ole lomaakaan, ei tule kesää.

2

Työteliäs

Pieni palkka

Teen pienipalkkaista työtä. Rahat eivät millään riitä. Olen hankkinut lisätöitä. Teen epäsäännöllisiä keikkatöitä. On stressaavaa miettiä saako keikkatöitä vai ei. Mutta mieltä kovasti lämmittää aina, kun palkka näistä "ylimääräisistä" töistä tulee tilille. Vapaa-ajastani olen joutunut luopumaan enkä voi harrastaa mitään säännöllistä.

4

June

Työtön

Opiskelin suht myöhään opeksi. Valmistuttuani sairastuin syöpään. Töitä ehdin tehdä parisen vuotta, minkä jälkeen olen ollut työtön 10 vuotta.
Lyhyesti sanottuna työttömyys vaikuttaa talouteen, terveyteen, vuorovaikutukseen ihmisten kanssa jne...
Köyhä, kipee, syrjäytynyt, marginaali-ihminen, epäkelpo yhteiskuntaan. Kaikin puolin out henkisesti.

7

Arkkipiispa

Työttömyys

Ei meinaa aika riittää, koska kaikki aika menee kotitöihin ja opiskeluun, sekä muihin toimintoihin, kuten esim. Sosiaalinen media, sähköpostit, asioiden hoitaminen.

5

Typsy

Työ

Työ vie suurimman osan ajasta, se aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja väsymystä. Työtä on pakko tehdä rahan takia.

7

10v kokemuksella

(Ei aihetta)

Hyvin kokonaisvaltaisesti.
Arjessa ei ole mielekästä tekemistä, vapaa-ajan tekemisiä täytyy karsia minimiin koska taloudellinen tilanne on erittäin kireä.

10

merle

työ

mua harmitta eniteen että melkee kaikki ihmiset toimivat joka päivää samalaisesti, herää, syö, ajo töihin, työ,syö, työ, ajo kotiin, syö, telkari tai kännykä ja nukkumaan. ja taas uudesta ja vapaa ikaa vaan viikonloppuna

Sivut