Miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi?

Kerro, miten työ tai työttömyys vaikuttaa arkeesi ja voita JBL Charge 3 -Bluetooth kannettava kaiutin!

Kilpailu on voimassa 28.2.2018 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
1

Arkkipiispa

Työttömyys

Ei meinaa aika riittää, koska kaikki aika menee kotitöihin ja opiskeluun, sekä muihin toimintoihin, kuten esim. Sosiaalinen media, sähköpostit, asioiden hoitaminen.

0

Typsy

Työ

Työ vie suurimman osan ajasta, se aiheuttaa terveydellisiä ongelmia ja väsymystä. Työtä on pakko tehdä rahan takia.

3

10v kokemuksella

(Ei aihetta)

Hyvin kokonaisvaltaisesti.
Arjessa ei ole mielekästä tekemistä, vapaa-ajan tekemisiä täytyy karsia minimiin koska taloudellinen tilanne on erittäin kireä.

5

merle

työ

mua harmitta eniteen että melkee kaikki ihmiset toimivat joka päivää samalaisesti, herää, syö, ajo töihin, työ,syö, työ, ajo kotiin, syö, telkari tai kännykä ja nukkumaan. ja taas uudesta ja vapaa ikaa vaan viikonloppuna

9

Molemmat puolet

Lasten kanssa kotona ja töissä

Kerrottakoon alkuun että olen mies.
10 vuotta sitten minusta tuli yksinhuoltaja. Tein ennen sitä hyväpalkkaista työtä. Jouduin jäämään pakosti kotiin, koska edelliseen työhön kuului paljon matkustelua.

Elin sen jälkeen täysin kädestä suuhun ja koin jotain mitä en ollut kokenut aikaisemmin.
Sain kyllä viettää upeaa aikaa lasteni kanssa, mutta kyllä se oli kituuttamista.
Jokainen penni, sentti ja euro piti laskea uudestaan ja kalliit harrastukset saivat jäädä

Nyt kun olen takaisin työelämässä ja pääsen ansaitsemaan uudelleen, on kontrasti aivan uskomattoman iso.

Ei ihminen suomessa tule toimeen jos tulot ovat pienet.
Se on puhtaasti kituuttamista ja selviytymistä päivästä toiseen.
Ajan myötä rupeaa kroppa hajoamaan alta ja mieli synkkenee

Ymmärrän täysin niitä pitkäaikaisia työttömiä jotka kokevat tulleensa huijatuksi.

Mikäli voitan JBL kaiuttimen, lupaan antaa sen varmasti jollekin yksinhuoltajalle joka voi antaa sen lapselleen.
Minulla on nyt varaa ostaa laite, mutta kaikilla ei sitä ole

7

mikki

työttömyys , mahdollisuus

Mies koulutti itsensä aikuisena uudelleen. Insinööriksi opiskelun jälkeen ei oman alan työtä lukuisista hakemuksista huolimatta löytynyt. Pätkätöitä , rahat loppuu kun jotakin tapahtuu , myydään joku irtaimistosta , jätetään menemättä juhliin , jätetään sosiaalinen elämä kutsujen pelossa kun ei varaa osallistua , hävetään yhä nukkaantvaa vaatevarastoa , syödään halvalla ja sairastutaan , lemmikkieläinkin sairastuu ja suunnattomalla osamaksusopimuksella saadaan kuntoon. Itseiarvo laskee , ja uuteen suhteeseen hyppääminen uuteen ihmiseen tutustuminen ei onnistu niin hyvin kun toivoisi sillä häpeä omasta elintasosta on kova. Lopulta ei ole enää toimivaa kulkuvälinettä , sitä polupyörääkään .. Julkisilla ei ole varaa liikkua , ei osaa hakeaavustuksia ja joutuu lainaamaan rahaa.

Soitto ... Olen tutkaillut tätä työhakemustasi ja se ei aivan riitä tasoltaan meille mutta olisi koulutusta tarjolla ja mahdollisuus työllistyä sen jälkeen ...

Istutaan aivan hiljaa ja mietitään että MITÄ - joku haluaa antaa mahdollisuuden ... vaikka työkokemusta ei ole ja koulutuskaan ei aivan riitä ... joku haluaa USKOA mieheeni.

Pilke palaa silmäkulmaan ja toivo lisääntyy , ryhtikin paranee.

Kitkutetaan aikamme sillä ensin koulutuksen aikana ei palkkaa heru vaan saa kelan matkakorvauksen ja työttömyyspäivärahan sen alimman.

Työpaikalla on ihan alyttömän hyvä ilmapiiri - mies menee töihin innostuneena JOKA AINOA AAMU :)

Uutta tietoa tulvii ja hieman on alussa oppimisvaikeutta ja usko itseen on koetuksella , kelpaanko - kotona tuetaan minkä ehditään. Herätään aamulla yhdessä kahville , tehdään eväät , tsempataan ja työpäivän jälkeen kysellään kuulumisia. Yritetään antaa toiselle lepoa ja omaa aikaakin ..

Kolme kuukautta kuluu ja koulutus loppuu ... Ensin on kuuden kuukauden jakso toistaiseksi työsopimuksella siis TYÖSOPIMUKSELLA <3 , koeaika siis 6 kk ja sitten ellei moittimista niin työt sen kun jatkuu.

Työpaikalla on älyttömän hyvä ilmapiiri. Arvostusta , tietoa jaetaan ilman kateutta ja halutaan saada se toinen tekijä siihen samalle viivalle toisten kanssa koska se on kaikkien etu , se että tämä TIIMI toimii ja saa aikaan ja saahan se :)

Olen maailman ylpein miehestäni joka taisteli itsensä takaisin töihin ja sai itselleen takaisin sen itseluottamuksen , minähän olen häntä arvostanut koko matkan ajan <3

Heinäkuussa päättyy se 6 kk koeaika :)

10

Ylioppilas 2017

Hyi työttömyys

Lukiossa sitä ajatteli että kunpa valmistuisi jo. Saisi vaan olla päivät pitkät. Nyt olen puolisen vuotta ollut tekemättä mitään. Työtön, ei opiskelupaikkaa, ei mitään sisältöä elämässä. Päivät menee työpaikkoja selatessa ja tuntuu että mikä vain olisi parempaa kuin tämä. Työn parissa kohtaisi ihmisiä. Töissä voisi turruttaa ajatukset työntekoon. Töissä tienaisi rahaa, kokisi olonsa tärkeäksi yhteiskunnalle. Ilman töitä elämä on vain tyhjää.

7

St

Työtä ja työttömyyttä

Olen osa-aikatyössä ja näin ollen myös osa-aikatyöttömänä. Työn ja työttömyyden välillä painottelu näkyy arjessa stressinä, väsymyksenä ja hermoromahduksina.
Kuitenkin työvuorot tuovat kivaa sisältöä arkeen ja työttömyyspäivinä ehtisi levätä jos ei tuntisi syyllisyyttä työttömyydestä.
Ilman kelan kanssa puljaamista tämä olisi ideaaliratkaisu.

7

"Marjaana"

työttömyys

Työttömyys vaikuttaa siten, etten pysty tekemään pidempiä
lomamatkoja lasten kanssa ,ei ole varaa ostaa uusia lasten vaatteita eikä ole varaa käydä kampaajalla. Toisaalta on enemmän aikaa olla lasten kanssa ja käydä pihalla ulkoilemassa. Haluaisin antaa esimerkin lapsilleni, että äiti on töissä eikä vaan kotona. Onneksi olen saanut olla pätkätöissä.

6

R B

työttömyys

Olen ollut työtön tässä viimeiset 4 kuukautta ja olen etsinyt töitä, mutta ei löydy. Tuki rahat eivät riitä mihinkään mitä haluaisin tehdä nuorena. Olen 20v.

6

SaT

lisäys

Työttömyys sivistää. työttömät kehittävät itseään lukevat ja itseopiskelevat. Monasti työelämässä olevat ovat toivottomia jästipäitä joilla ei leikkaa eikä ole elämänkokemusta. Sen näkee Te-toimiston toiminassa ja poliitikkojen puheissa, minkään tason kosketusta todellisuuteen ei tule. Köyhyys ja kurjuus rikastuttaa henkisesti ei siittä mihinkään pääse, kuilu kun vaan syvenee se lisää taistelutahtoa yhteiskuntaa vastaan, heitä jotka työelämässä eivät ymmärrä että kapitaismi ei kannata, kiinteistöjä ei tarvi omista yli omien tarpeidensa ja toisia kiusata siten tehdään vaan lisää laskua, hintoja tahallaan nostaa ja kuluja kasvataa köyhille. Yhteishenki lakkaa siihen kun syrjitään ja sorretaan, työttömistä tulee vielä hyvä armeja, pitäisi poiitikkojenkin vähän asiaa katsoa miasta armejaa ollaan luomassa. Pakko lisätä vaikka voin menettää palkinnon.

8

SaT

Aamusta

Työttömäksi kun jäin minusta tuli aamuvirkku. Heti aamulla klo 5 kirjoittelin nettiin kommenteja 2 tuntia, aoitin puutarha hommat, ja odottelin että kaupat aukee. päivä menee kauheella draivilla klo 17sta ja sitten koti hommat. Olen ihan piipussa klo 21. Töitä etsin iltapäivällä ja haen ammupäivällä tai täytän apuraha kaavakeita muita suunitelmia.Nyt olen joutunut asumaan paikkaan jossa en voi kasvattaa kasveja joten teen käsitöitä, kokailussa olen edistynyt armotoman harppauksen, teen itse resptejä jota en olisi koskaan kuvitelut tekeväni. Kirjaisuuden alaa opiskeeleena olen laajentanut yliopiston tarjonnan ulkopuolelle, tiedekuntaan jossa en olisi yliopistossa ollut.Ainoa harmi on että kirjoitetut tekstit eivät saa tiedekunnasta lukijaa ja ohjaajaa. Kirjoitamisesta on tullut päämäärätöntä ajatusten selvitystä, tutkimusta ei voi tehdä ilman tutkimus yhteisöä. Mutta tekstiin voi aina palata työelämässä ja se on hyvä olla että on tullut luettua ja kirjoitettua ylös ettei vaan pää tyhjänä tujottele kirjojen sivuja. Työttömänä olen käytännössä kokeillut sitä mistä luen johon työelämässä ei olisi ollut aikaa. Syventyminen omiin asioihin on tapahtunut huomaamatta, kasvien kasvatus työttömälle ja käsityöt hyödykästä kuin myös sivistävää. Jos on varaa olla työtön vapaasti ilman yhteiskunnan tuomia paineita ei pidä lomailla vaan kehittää itseään. Työtön työnhakijakin saa tietysti elämäkokemusta kosketuksen byrokratiaan ja toimistohurmaan, millaista on kun kiireiset ihmiset kirjoittelvat sinusta asioita joista voi olla montaa mieltä ....

6

Työtön vastoin tahtoaan

Työttömyys

Olen etsinyt töitä kauan, kohta tulee kahdeksan vuotta. Olen ollut parissa määräaikaisessa tehtävässä ja olen opiskellut työttömyys aikanani tradenomiksi ja tällä hetkellä opiskelen kesäyliopistossa. Tuntuu tosi epäreilulta tämä työttömyys ja köyhyys. Julkisessa keskustelussa työttömät leimataan laiskoiksi tai vähintään mielenterveys ongelmaisiksi. Olen oikeasti ahkera, älykäs ja kunnollinen. Töitä vaan en ole saanut.

Keväällä tulee kahdeksan vuotta siitä kun viimeksi olen ollut vakituisessa työsuhteessa. Tunnen olevani kuin Väyrynen, haen työpaikkoja mutta eihän minua kukaan halua. Kadehdin oikeasti hänen turnaus kestävyyttään, itse olen jaksamisen rajoilla.

Olen ruvennut miettimään, että onko oikeasti mitään järkeä hakea työpaikkoja, onko tässä oikeasti mitään järkeä? Jos ja kun minua ei haluta työhön, eikä työpanostani tarvita, miksi yrittää tunkea väkisin. Jatkuva olo löysässä hirressä sen suhteen saanko töitä vai en on kuluttavaa. Olenkin päättänyt, että haen vielä pari kuukautta ja kun kahdeksan vuotta työn etsintää tulee täyteen, en enää hae.

Heittäköön ensimmäisen kiven ja sankoot joku että olen laiska lusmuilija. En ole! Olen vain jollain tavoin vääränlainen, en enää edes tiedä millainen minun pitäisi olla että työllistyisin. En usko että pystyn muuttamaan itseäni, kun en edes tiedä minkälaiseksi minun pitäisi muuttua että kelpaisin töihin. Olen miettinyt, että rupean aktivistiksi hyvän perustulon puolesta. Ei ole järkevää, että ihmisen elanto on sidottu työhön, kaikkien työpanosta ei tarvita eikä töitä oikeasti riitä kaikille. Onko ok, että elämä tuhoutuu ja jää elämättä kokonaan rahan puutteen vuoksi jos olet ihmisenä vääränlainen etkä kelpaa työmarkkinoille.?

8

Toimarinpyörä

Rytmiä ja rutiinia

Vaikka maanantait on aina maanantaita, työ tuo rytmin ja rutiinit elämään. Työ auttaa minua selviytymään kaikenlaisista päivistä, kun täytyy nousta aamulla ja täytyy pitää itsestäänkin huolta. Työ ja ammatillinen osaaminen on myös iso osa identiteettiäni. Lyhyestä virsi kaunis, yritän muistaa olla jokaisena päivänä kiitollinen siitä, että minulla on hyvä työpaikka.

5

Työtön/töissä

Vaikuttaa kaikkeen

Teen osa-aikaisia usein yhden päivän mittaisia keikkatyövuoroja vuokratyönä ja päivystän puhelinta. On vaikeaa suunnitella mitään ja epävarmuus vaikuttaa jo terveyteenkin.

Sivut