Paras työnhakukokemuksesi?

Kaikki rekrytoinnit eivät välttämättä pääty työpaikan saamiseen, mutta niistä voi silti jäädä hyvä mieli. Kerro parhaasta työnhakukokemuksestasi ja voita 200 euron GoGift SuperLahjakortti!

Kilpailu on voimassa 31.5.2018 asti.

Kilpailu on päättynyt.

54

nag

Ensimmäinen ryhmähaastis

Ryhmähaastattelussa meitä oli kahdeksan ihmistä. Jokaiselle annettiin rintaan kiinnitetettävät nimilaput ja pöydällä oli juotavaa. Olin todella jännittyt, koska tämä oli ihka ensimmäinen ryhmähaastatteluni. Onneksi joukossa oli kuitenkin myös yksi tuttu naama - opiskelija kaverini, joka oli myös hakenut samaan paikkaan.
Viimeinkin haastattelu kuitenkin alkoi ja aloitimme kierroksen kertomalla kuka olet, mistä tulet ja mitä harrastat/teet vapaa ajallasi. Fiilikset olivat hieman ristiriitaiset sisälläni, sillä muilta hakijoilta tuli todella hyviä ja erikoisia vastauksia ja he vaikuttivat minusta hieman rennommilta kuin minä. Sain kuitenkin vastattua kokonaisilla lauseilla, vaikka välillä vähän tuntuikin, että pää löi tyhjää ja ajatus karkaili.
Parin tunnin jälkeen olimme vastanneet pinkkaan kysymyksiä ja toteuttaneet pienen ryhmätehtävän. Sykkeeni oli mukavan rauhallinen ja fiilis tuntui jo siltä, että olin saavuttanut jonkin feng shui -tilan. Kättelimme haastattelijat ja lähdimme iloisin mielin tallustamaan yhdessä kohti rakennuksen pääporttia.
Puhuimme kävellessämme haastattelutilanteen auki ja toivotimme toisillemme tsempit ja hyvät jatkot. Kotiin päästyäni itselläni oli erittäin hyvä fiilis ja koin onnistuneeni haastattelussa.
Seuvaalla viikolla kuitenkin soitettiin, ja minulle kerrottiin että, valinta ei valitsemani työskentely aikajakson takia ollut paras mahdollinen heille, ja sen takia pestin sai eräs toinen. Puhelimessa ihana haastattelija kuitenkin kertoi, että olin erottunut haastattelussa edukseni ja että annoin itsestäni erittäin pätevän ja positiivisen kuvan. Tämä uutinen piristi päivääni, vaikka en saanukkaan työpaikkaa, sillä olinhan jännittänyt haastattelua valtavasti.