Paras työnhakukokemuksesi?

Kaikki rekrytoinnit eivät välttämättä pääty työpaikan saamiseen, mutta niistä voi silti jäädä hyvä mieli. Kerro parhaasta työnhakukokemuksestasi ja voita 200 euron GoGift SuperLahjakortti!

Kilpailu on voimassa 31.5.2018 asti.

Kilpailu on päättynyt.

48

Aki36

Ryhmähaastattelu

Olin tämän vuoden puolella ensimmäistä kertaa elämässäni ryhmätyöhaastattelussa. Jännitin ihan kamalasti etukäteen, miten selviän siitä.
Mutta lopulta se menikin niin, että ikinä ei ole haastattelutilanne mennyt yhtä hyvin ja rennosti. Lisäksi sain vielä työpaikan :)

38

VK

Aktiivinen esimies

Aikanaan sisäisessä haussa olin aidosti otettu siitä kuinka minua hakijana huomioitiin. Jokaisen hakuvaiheen edetessä otettiin erikseen yhteyttä siitä kuinka hakuprosessi etenee ja millä aikataululla. Lopulta tulin 3 valitun jälkeen 4. sijalle ja esimies soitti ensin asiasta kuinka heillä aidosti oli ollut vaikeuksia valita kanditaattien joukosta sopivimmat. Samalla puhelinsoitolla hän vielä kertoi että ottaa yhteyttä seuraavalla viikolla kun on saanut vahvistuksen siitä ottavatko kaikki 3 paikan vastaan. Noh, näinhän siinä sitten kävi että 1. varasijalle jäätiin, mutta "unelma"rekryn päätteeksi kyseinen esimies vielä erikseen kysyi että voiko olla minuun yhteydessä, jos/kun uusia paikkoja avautuu tulevaisuudessa. Todella positiivinen kokemus kaikenkaikkiaan.

50

Ottella

Työhaastattelu

Kävin oman alani työhaastattelussa, jossa HR puolen ihminen, minua nuorempi, hoiti haastattelun. Hän ei kysynyt perinteisiä haastattelukysymyksiä vaan keskittyi minun substanssiosaamiseeni ja käytännön työelämätaitoihini. En saanut paikkaa, mutta minulle soitettiin henkilökohtaisesti jälkeenpäin ja kerrottiin että olisin ollut sinänsä hyvä tyyppi ja annettiin hyvää palautetta asenteestani. Joku toinen vain oli vielä parempi. Sain vahvistusta siihen, että minussa tai osaamisessani ei sinänsä ole mitään vikaa mutta ei vain ollut minun paikkani juuri nyt.

56

Mana

Paras työnhakukokemus

Hakiessani työpaikkaa työnantaja oli kuin olisimme tunteneet jo aiemmin.Juttelimme harrastuksista,mökkeilystä ja kaikesta muusta puolisentuntia ja sain työpaikan jossa olen edelleen.

48

miksi ihmeessä

sain työpaikan

Sain työpaikan suomenlaajuisesta ketjusta mutta en palkkaani!!.Työn kuvaan oli myydä lehtiä tai siis yhtä lehteä olin 2 päivää töissä mutta sitten huomasin etten saa palkkaa koska olin koeajalla 2kk ja siltä ajalta ei makseta palkkaa ja muutenkin palkka oli prosenttipalkka eli 15 lehden jäkeen se maksettaisiin ja koeajan jälkeen kyseinen ketju toimii vieläkin mutta yritus on vaihatnut nimeään.
Syy työn loppettamiseen oli ei palkkaa ja asjakaista oli kiusallista kun heitä häirittiin oli paljon erillaisia syitä ja pahimmat haukkivat puhelimessa koska oli hankkinut eston että heille ei voi soittaa tälläisestä yrityksestä mutta ei niitä ei kunnioitettu.Sama firma mainostaa vieläkin uudella nimellä että tule meille töihin ja saat hyvät tulot se muuten mainostaa esim. busseissa että heillä on töitä.Mutta ei kiitos....

45

heikki.hartlin@gmail.com

Hei etsin microsoft puolen työpaikkaa

Hei olen ollut kahdessa Notes Lotus it firmassa ja kummastakin loppurahat. Viimeisin mx software oy oli konkurssikypsä jo ennen oven avaamista. Kiitos jos pääsen vakavaraiseen Microsoft softa puolen työpaikkaa

38

Elina Jokinen

Paras työhaastattelu

Kävin Elisalla työhaastattelussa. Hakemani paikka oli vaativa asiantuntijatehtävä ja olin valmistautunut hyvin. Haastattelijasta huokui se, miten hyvin hän asiaa hoiti. Hän kysyi juuri niitä oleellisia kysymyksiä, tietämystäni yrityksestä ja kyvykkyyksiäni ko. tehtävään. Tuli sellainen olo, että haastattelija on todella valmistautunut, en pelkästään minä hakijana. En kuitenkaan saanut kyseistä paikkaa, minun olisi pitänyt tuntea teleoperaattori-alaa vieläkin paremmin ja jatkoon haastattelussa pääsivät he jotka sitä enemmän tunsivat. Annoin kuitenkin positiivista palautetta hyvin valmistellusta ja toteutetusta haastattelusta. Kaiken kaikkiaan siitä jäi hyvä mieli. Mahtava kokemus hyvästä rekrytoinnista ja tällainen on enemmänkin poikkeus kuin tavanomaisuus.

36

Akateeminen duunari

Työhaastattelija vinkkasi toisesta työpaikasta

Joitakin vuosia sitten hain kesätoimittajan paikkaa paikallislehdestä. Työhaastattelu meni todella hyvin. Kun sitten minua haastatellut soitti ja ilmoitti, etten saanut paikkaa, petyin tietenkin. Puhelun aikana haastattelijani kuitenkin vinkkasi, että eräässä toisessa paikallislehdessä saattaisi avautua kesätoimittajan pesti lähipäivinä. Heti puhelun jälkeen laitoin sähköpostia kyseiseen lehteen, ja siellä kiiteltiin kiinnostuksesta.

Viikon päästä haku kyseiseen pestiin aukesi, ja hain tietenkin sitä. Päätoimittaja soitti minulle heti seuraavana päivänä hakemukseni lähettämisestä. Hän sanoi muistavansa minut - olinhan ottanut innokkaana yhteyttä jo etukäteen. Lopulta sai kyseisen kesätyöpaikan, ja toimittajan urani sai siitä varsin hyvän ponnahduslaudan!

39

Avulias

Ensimmäinen haastateltava

Menin haastatteluun pieneen yritykseen, jossa työhakua hoiti henkilö, jolla ei ollut kokemusta työpaikkahaastatteluista. Haastattelija oli kohtuu hukassa, joten vedin haastattelun itse... käytännössä kerroin itsestäni ja miten täytän heidän hakemuksensa toiveita. Siinä sitten selvisi, että hakemuskin oli tehty hieman epätarkasti ja he hakevatkin toisenlaista henkilöä.. tultiin yhdessä siihen johtopäätökseen, että uusi kuvaus ei ihan sovi minulle.

40

Peppi

Sympaattinen rekrytoija

Haastattelija oli mukava, arvostava ja kaikin puolin miellyttävä. Hänellä ei ollut tarvetta "piinata" tai asettaa työnhakijaa tukalaan ja epämukavaan asemaan.
Tulimme hyvin juttuun ja tapaamisesta jäi hyvä mieli.

44

Hessu

Työnhakukokemukseni

Hain apulaisjohtajan tehtävää ja minut valittiin haastatteluun. Menin haastatteluun ja tietysti jännitin tulevaa haastattelua. Haastattelijat loivat omalla vuorovaikutuksellaan rennon ilmapiirin, eikä minua enää jännittänyt tuo tilanne ollenkaan. Vastailin kysymyksiin ja kerroin aikasemmista työtehtävistäni. Olin oma itseni haastattelussa. Pian haastatelun jälkeen minulle soitettiin. Niin sain myös tämän työpaikan.

39

työn

Mitä on työkokemusta

Vahvuuteni on reipaus. Ja monipuolinen kielitaito.(Venäjä. Suomi.Englanti.)

38

Räpsä

Hammasharja ja haastattelu

Olin matkalla elämäni ensimmäiseen työhaastatteluun. Aikomuksena oli pestä hampaat ennen haastattelua. Olin niin hermona etten hammasharjaa kassistani löytänyt. Menin sisälle ja sain täytettäväksi esitieto lomakkeen. Haastattelu alkoi ja pöydän toisella puolella istui kolme naista. Haastattelun lopuksi yksi haastattelija kysyi ruotsinkielen taidostani. Hupsista, ruotsinkieli ei ole hallussa. Olin varma että työpaikka meni sivusuun. Ei hätää, minut valittiin ja kaikki haastattelijat olivat yksimielisiä valinnastani. Syksyllä alkaakin jo yhdestoista kausi samassa paikassa.

51

Susana

Työnhaku

Hain erästä työpaikkaa vuokratyöfirman kautta, työpaikkaa en saanut, mutta kokemus oli hyvä. Kävin haastattelussa vuokratyöfirmassa enkä sitten päässyt haastatteluun itse työpaikkaan, ja vuokratyöfirmasta soitettiin että näin kävi tällä kertaa. Meni pari viikkoa ja minulle soitettiin samasta työpaikasta, että he tarvitsisivatkin vielä toisen työntekijän. Tällä kertaa pääsin haastatteluun itse isäntäfirmaan asti. Valitettavasti en tullut valituksi, mutta tuli hyvä mieli ja arvostettu olo kun vuokratyöfirmasta oltiin yhteydessä puhelimitse tämänkin jälkeen. Harvemmin edes haastattelun jälkeen ei tule mitään tietoa siitä miten kävi. Huomaahan sen siitä, ettei yhteydenottoa ole kuulunut, mutta jää parempi fiilis kun viitsitään ilmoittaa lopputuloksesta.

38

Tytti

Yksinkertainen resepti onnistuneeseen rekrytointiprosessiin

Vaikka rekrytointiprosessi ei päätyisi työpaikan saamiseen, rekrytointi voi silti olla positiivinen kokemus. Minulla on näitä takanani muutama ja resepti on yksinkertainen: viestintä. Olin jatkuvasti tietoinen kuinka monta henkilöä tehtävään haki, monta lisäkseni eteni haastatteluun, väliaikatietoa, milloin valintapäätös tulee ja lopulta perustelut miksi en tullut valituksi. Hyvä viestintä, hyvä mieli!

Sivut