Töihin paluu perhevapaan jälkeen?

Onko sinulla kokemusta töihin paluusta perhevapaan jälkeen? Miten se sujui ja minkälaisia haasteita kenties kohtasit? Jaa tarinasi ja voita Philips HX9331/32 Sonicare DiamondClean ‐sähköhammasharja!

Kilpailu on päättynyt.

10

aika kultaa muistot onneksi

Suorittamalla siitä selviää

Olen kolmen lapsen äiti, ja päivähoitoajat ovat taaksejäänyttä elämää. Meillä lasten hoitovapaalla oli äiti. Ensimmäisen kanssa olin kolme kuukautta äitiysloman jälkeen hoitovapaalla, toisen puoli vuotta ja kolmannen kanssa vuoden. Palasin aina saman työnantajan hommiin, mutta tehtäviä vaihdoin välillä.

Jälkikäteen ajateltuna kaikki meni yllättävän hyvin. Lapset eivät erityisen paljoa sairastelleet, ja jos olivatkin sairaina, pystyin hoitamaan työni etänä. Tämä toimi loistavasti kaikki vuodet, en ole ollut yhtään päivää poissa työstä lasten sairasteluiden takia. Joskus mummo auttoi toki, mutta kovin montaa kertaa ei tarvinnut turvautua edes tähän oljenkorteen. Lapset sopeutuivat hoitopaikkoihin hyvin ja itse nautin omasta työstäni ja työyhteisöstä. Toki jatkuva kiire lasten hakemisesta päiväkodista kuormitti arkea, mutta toisaalta opin arvostamaan loistavaa suomalaista lasten päivähoitojärjestelmää, oli kyseessä perhepäivähoito tai päiväkoti, molemmat olivat suotuisia kasvuympäristöjä. Tai sitten noista ruuhkavuosista en vain muista yksinkertaisesti mitään, tukka putkella hoidettiin työt, lapset, kaupassakäynnit ja koti - eikä turhia kitinöitä enää jaksanut tämän jälkeen ajatellakaan:-).