Miten estää lomastressi?

Kesälomien aikaan lomastressi saattaa vaivata. Kerro, miten päästä lomalla parhaiten irti työpaineista ja voita tasapainoskootteri!

Kilpailu on päättynyt.

23

nenette

lomastressiä?

Työpaineista pääsee parhaiten irti tekemällä jotain mistä itse pitää! Mene shoppailemaan, rannalle, lenkille ennen auringonnousua tai salille tekemään rento treeni. Itse lievitän stressiä kokoamalla kaverit kasaan ja pitämällä ikimuistoisen illan grillaamalla hyvää ruokaa ja kuunnellen lempibiisejä! Kaikki rakastaa varmasti sitä tunnetta kun herää ennen herätyskellon piipitystä ja huomaa että on vielä aikaa nukkua! Minä laitan lomallakin herätyskellon soimaan mutta sen soidessa muistan että nyt on loma ja voin nukkua vaikka iltapäivään asti jos huuvittaa! kesä<3

18

Kimi

Pääset eroon työpaineesta....

Ajattele sitä että saat edes käydä töissä ja sitä iloa kun pääset omaan kotiin rauhoittumaan tai kavereiden tai perheen kanssa nauttimaan yhteisestä ilosta.. se antaa helpotusta työpaineesta

20

Kati

Lomastressin lopetus

Ainainen lomakamman laskeminen alkaa käydä aivoon ja stressi hiipii. Taas pitäisi saada työpöytä tyhjäksi ja maailma valmiiksi ennen lomaa. Vai mitä?
STOP! Pysäytä siihen. Täytyy järjestää arki niin, ettei pää ja koko keho odota aina vain seuraavaa lomaa. Järjestä kalenteriisi säännöllisesti aikaa perheen kanssa tekemiselle, metsäretkille, frisbeegolfille, käykää katsomassa onko ojassa jo sammakonkutua. Laskekaa kuinka montaa erilaista luonnonkukkaa löydätte lasten kanssa tienvarresta. Ottakaa retkelle mukaan eväät.
Rentoudu, hengitä syvään. Pidennä hengitystäsi jokaisella hengenvedolla.
On hyvä, että on töitä. Kaikki työntekijät pitävät lomaa, kaikilla työ seisoo siis hetken. Se ei ole kuolemaksi. Tai jos on, silloin on tuuraaja. Stressaamalla saat vain paineet koholle ja nautit entistä vähemmän itse lomasta.
Kun olet töissä, keskity töihin. Kun olet lomalla, keskity lomaan. Aikansa kutakin.

24

Peppe

Eroon stressistä lomalla

Parhaiten pääsen eroon työasioista siten että kun joku työhön liittyvä asia/ajatus putkahtaa mieleen, ohjaan ajatukset väkisin johonkin mielltyyävään lomaan liittyvään- muistoon,ideaan tai vastaavaan.Työsähköpostia en lue lomalla,koska esimiehellä on privaattipuhelinnumeroni josta saa kiinni minut jos tilanne niin vaatii.Hyvin on toiminut tähän asti.

26

Jyrki56

lomaressi

lukemalla sanaa

22

Loma lähenee...

Ei lomastressiä

Kesälomalla ei mietitä töitä tai muitakaan velvoitteita, jokainen päivä on nauttimisen arvoinen! Loman voi aloittaa suunnittelematta ja tehdä kaikenlaista ex tempore, jolloin lomastressiä ei synny.

22

Nuuskamuikkunen

Luontoon!

Parhaiten stressiä saa lievennettyä luonnon helmassa: metsässä, mökillä, puistossa, järven rannalla. Kun seuraa kaikilla aisteilla mitä ympärillä tapahtuu, mielikin rauhoittuu :)

17

kesäheinä

lomalla

Heti loman alkajaisiksi pois kotoa, kotikaupungista ihan muihin maisemiin. Olosuhteisiin muutos ja rutiineista irrottautuminen.

25

Helena

Lomailu

Tarpeeksi pitkä loma mökillä ja tarpeeksi monta kirjaa luettavaksi, niin stressi unohtuu kyllä.

21

Esa

(Ei aihetta)

Pitkäaikaistyöttömällä on tässä sellainen lomastressi että pitäisi päästä "loman"

aikana töihin.

19

vornilo

kakkosasunto@gmail.com

koiranpentu herättää,
lenkille me lähdetään.

uinti Stadikalla, tietysti taivaan alla.
aurinkorasvan tuoksu huumaa
kun sillä sivelee ihoa kuumaa.

terassilla kaljat
ystävyyden maljat

vapaalla olemisen ilo
- siinäpä onnea kilo.

20

Manna67

Lomastressi

Ei pidä rakentaa lomaa täyteen menoja ja tapahtumia. Elä hetkessä.

24

Tilda

(Ei aihetta)

Lue hyvä kirja aurinkoisella terassilla, niin kyllä se stressi siitä katoaa!

20

Heidi K

Stressitön loma

Ennen lomaa kirjaan ylös, mitä työasioita loman jälkeen pitäisi tehdä, jottei niitä tarvitse miettiä loman aikana. Heti loman alkajaisiksi kytken kännykästä työsähköpostit pois ja lähden reissuun. Pyrin pitämään säännöllisen vuorokausirytmin päällä, liikun ja syön suht terveellisesti. Sopivasti suunniteltua lomaohjelmaa, mutta myös joustavuutta ja aikaa spontaaneille kesäriennoille. Joskus olen palannut loman jälkeen jo perjantaina töihin, mutta ilmoittanut mm. sähköpostin out of office -viestissä palaavani vasta maanantaina. Näin olen pystynyt rauhassa purkamaan päivän verran sähköpostisumaa ja suunnittelemaan loman jälkeistä aikaa.

20

Kesämieli

Lomailua

Kunhan pääsen omalle
ansaitulle kesälomalle
Nappaan mukaan eväät
sämpylät ja mehut, tuoreet mansikat
Filtin päälle loikomaan
aion käydä kirjan kanssa
Väliin uimaan, viileään veteen
teen kaikkeni tämän eteen
Illan tullen karistan hiekat
varpaan välistä
pyyhkeestä ja uikkareista
Huomenna taas uudestaan
rannalle käyn makaamaan
Jos taivaan peittää sadepilvi
ei se haittaa, kun on kesämieli
Voinhan mennä museoon
shoppailemaan kirppikselle
Vierailulle ystävälle
kesäkukka tuliaiseksi hänelle
Vieläkö sä ihmettelet
stressiä ei missään näy
Se on nääs vaan
kiinni asenteesta
Työ on lomalla
paennut mun päästä
Kunhan lomalta mä töihin
palaan
Työtovereitani mä halaan
Ajattelen kuitenkin jo
salaa
Ruskan hehkua
ja syyslomaa.

Sivut