Kesätyö – mitä se sinulle merkitsee?

Kerro, mitä kesätyö sinulle opettaa tai on opettanut ja voit voittaa Beats Solo3 Wireless Bluetooth -kuulokkeet!

Kilpailu on päättynyt.

9

arinator

KESÄTYÖ

Kesätyöt ovat opettaneet minulle ihmisten erilaisuuden kohtaamisen. Sekä työtovereiden että asiakkaiden muodossa.

9

KRiSu

Apua tarvitsevalle

Ensimmäinen kesätyöni oli henkilökohtaisena avustajana. Tein lomasijaisuuksia. Opin arvostamaan omaa elämääni enemmän nähdessäni toisen jatkuvan avun tarpeen. Henkilökohtaisena avustajana sitä oppii todenteolla laittamaan työnantajan tarpeet omien edelle.

8

melissatoiva

BeatsSolo3

Halusin osallistua Beats Solo 3 kilpailuun ja huomasin, että voin samalla kertoa mitä kesätyö mulle merkitsee. Kesätöissä saa oppia uutta työtä ja miten sitä tehdään ja siitä saa myös enemmän työ kokemuksia seuraavan työn hakuun. Kesällä on myös kiva työskennellä kun saa taskunpohjalle vähän taskurahaa kesän herkkuihin tai muihin kesän kivoihin juttuihin.

12

artsa

Kesätyöstä työelämään

Aloitin vuonna 2016 kesätyöläisenä varastossa, jossa työskentelin noin 3 kuukautta jonka jälkeen sain vakituisen työpaikan mekaanikkona.Olin siitä niin onnellinen että vihdoin työttömyys on loppunut ja pystyn alkamaan taas harrastamaan rakastamaani asiaa. Työssäkäynti ja säännöllinen rytmi palkitsee niin monella tavalla, arkea on helpompi kontrolisoida ja elämästä saa paljon enemmän irti. Tälläkin hetkellä kirjoitan samalla kun nautin kahvia työpaikalla.

10

Alix

Kahvi on vakava asia

Olin aikoinaan huoltoasemalla töissä. Työ oli multitaskauksen huipentuma: vastualueinani olivat kahvila, myymälä, ravintolan pöytien siivoaminen, tarjoilu, veikkauksen kone, kuormien purku, hodareiden yms pikkupurtavan paistaminen sekä miljoona muuta asiaa.

Tärkeä opetus oli, että mokatakin saa - kaikki mokaavat joskus. Leipä saattoi unohtua grilliin ja vasta palaneen haju muistutti siitä, eikä kenenkään maailma romahtanut. Kassan laskemisessa väsynein silmin sattui välillä virheitä, mutta sitten vain juotiin yksi energiajuoma lisää, laskettiin kaikki kolikot uudestaan, ja lähdettiin kotiin pikkaisen suunniteltua myöhemmin.

Yksi asia on kuitenkin huoltoasemalla pyhä ja sitä ei sovi sössiä: kahvi. Se ei saa loppua, vaikka asema olisi tulessa. Vielä tärkeämpää on, että aamun ensimmäiset kahvit ovat valmiina, kun ovet aukeavat kello kuusi ja jono uupuneita rekkakuskeja odottaa kofeiiniannostaan. Kerran onnistuin tämän virheen tekemään, enkä milloinkaan toistanut sitä - sen verran äkäinen oli vastaanotto. Siitäkin kuitenkin jäin henkiin, eikä virheiden tekeminen enää sen jälkeen pelottanut yhtä paljon - niistä piti vain ottaa opikseen (toisin sanoen: pistä aina ensimmäisenä kahvinkeitin päälle).

10

Tarppi

Asenne ratkaisee

Hyvällä asenteella ja suhtautumisella työtehtäviin voi päästä tekemään muutakin kuin vain kesätyöläisen hanttihommia. Kertyvä osaaminen ja koulutus nostavat lähtötasoa ja helpottavat edelleen parempien hommien saamista.

13

..

Kesätyö

Opin ensimmäisellä kesänä kun olin töissä että raha todellakin pitää ansaita eikä äidin pussista kaikkea ostella. Opin myös myöhemmin mitä työelämä todella on.

15

timppa

Kesäduuni

Kesätyö opetti itsenäisyyttä.

13

Tabasco

Kesätyö

Kesätyö kokemuksista oli todella paljon apua sen tunnistamisessa mitä "oikeasti" halusi tekemään...

11

jameva

kesätyö sahalla

kesällä auringonpaisteessa opetti sitkeyttä jaksaa

12

Tikaram

Kesätyö

Olen ollut kesätöissä 15-vuotiaasta saakka. Kesätyö oli tärkeää erityisesti kun kaveritkin olivat töissä. Opin ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja. Raha oli plussaa muttei varsinainen syy mennä töihin.

13

Venttu

Kesätyö

Rahankeruuta, poismuutto kotoa edessä syksyllä!

14

Antero

Kesätyö

Kesätyö merkkaa mulle rahaa, ja mielekästä hommaa osaksi kesää.
Kyllä maistuvat lomapäivät hyviltä, kun takana linjastolla ahertamista.

12

Tellervo

Kesätyö

Kesätyö merkitsee rahan tuloa, olemalla osana yhteiskuntaa
maksamalla verot ja kerryttämällä tulevaa eläkettäni

13

Mami

Muista säilyttää kaikki dokumentit

Kauan sitten: verottaja ei ollut saanut kesätyönantajalta tietojani. Mutta onneksi olin säilyttänyt työnantajan käsin tekemät ns. tilinauhat ja teinariin (=kalenteriin) laittanut työajat. Nämä riittivät verottajalle minun osaltani ja kertoivat, että minulla ei ole huolta, he hoitavat loput. Asiat sujuivat lopulta ihan hyvin. Mutta olen vastekin muistanut säilyttää paperit.

Sivut