29

Päivi

(Ei aihetta)

Pakkotilanne ja tarvikkeiden puute pistää ideoimaan.

21

Malla turku

Luovuuden edistäminen työssäni

Miettimällä uusia tapoja tehdä työ saavutan enemmän luovuutta.
Se ensimmäisenä mieleen tuleva malli ei ole ainoa tapa tehdä jokin työhön kuuluva osa- alue...
Voi tehdä ajatuskartan: tapa 1...tapa2...tapa 3...
Vaihtoehdoista on hyvä valita.

31

Ainailona

Luovuuden kukka ei kestä hallaa

Luovuus on jännä juttu. Oikeassa paikassa se tuottaa hienoja ratkaisuja ja vie toimintaa ja työntekijöitä eteenpäin, mutta kovin herkästi se tuntuu myös tukahtuvan, jos työpaikalla ei siihen kannusteta.
Itse pyrin hakeutumaan iloisten ja ennakkoluulottomien ihmisten seuraan, joiden joukossa ideat tuntuvat pulpahtavan esiin kuin itsestään ja niitä hiotaan yhä paremmaksi koko porukan kesken. Valittajat ja ikävät ihmiset ovat tiimin energiasyöppöjä, joiden seuraan en mielelläni liity. Oma luovuuteni kärsii etenkin, jos olen väsynyt tai nälkäinen. Pyrinkin lepäämään työviikon aikana riittävästi ja jättämään somen ilta yhdeksän jälkeen. Lasten ollessa pienempiä, olin työn luotettava suorittaja, mutta luovuus siinä kyllä jäi taka-alalle, kun kaikki luova energia kului jaksamiseen ja arjen pyörittämiseen.
Luovuutta ruokkii myös kollegojen ja esimiehen aito kiinnostus ja kehut. Työn ulkopuolinen elämä, harrastukset ja ystävät tuovat luovuuteen tarvittavaa maustetta ja ajatusten avaruutta.
Positiivinen energia ruokkii luovuuden lailla itse itseään, mutta sitä pitää ruokkia.

28

Anni Tanni Talleroinen

Luovuus työssä

Jos esimies kannustaa käyttämään osaamistasi, luovuus tulee mukaan kuin itsestään.

25

m.isabella.anderson@gmail.com

Luottamus ja tekemisen vapaus

Tein aikoinani töitä pienessä yrityksessä myynti- ja markkinointiassistenttina. Työilmapiiri oli huono, johtuen yhdestä ainoasta henkilöstä ja hänen oudosta tarpeesta latistaa muita henkilöinä ja työntekijöinä. Pahimmillaan hän saattoi seistä selkäsi takana kun istuit päätteelläsi työskentelemässä, tai kuunnella puheluitasi asiakkaiden kanssa. Päivittäin hän muisti huomauttaa joka ikisestä mahdollisesta tekemästäsi virheestä. Näitä väännettiin mitä asiaankuulumattomimmista asioista, kuten esim. miten tervehdit vastaessasi puhelimeen (ja oikea tapa vaihtui päivittäin). Tällainen ilmapiiri luonnollisesti lannistaa ja tukahduttaa luovuuden lisäksi muunkin motivaation.

Kaikki onneksi muuttui kun vaihdoin työpaikkaa. Loppui kyttääminen ja lannistaminen. Uusi työnantajani ja esimieheni antoi minulle vapauden tehdä tehtäväni niinkuin parhaaksi näin, omin päin, koska luotti siihen että osaan hommani. Niin kuin osasinkin. Useasti huomasin jopa ylittäväni itseni, kun sain päästää luovuuteni valloilleen, eikä tarvinnut pelätä oliko esim. joka pilkku oikeassa paikassa. Harvemmin niitä virheitä edes tuli, koska korkea stressitaso, jonka aikana väitän suurimpien virheiden tapahtuvan, laski olemattomiin uuden luottamuksen ja vapauden myötä.

Pähkinänkuoressa, kuten ostikkokin kertoo, luottamus työntekijän taitoihin ja vapaus saada käyttää sitä luovuuttaan edesauttavat ainakin omalla kohdallani luovuuden maksimoimista. Hyvä työilmapiiri ja yhteishenki, toistensa kannustaminen ja tukeminen/auttaminen tiukoissakin tilanteissa sekä hyvät johtamistaidot. Siinä perusta hyvinvoivalle, luovalle ja tuottavalle työyhteisölle.

21

mare

luovuus työssä

kiireettömyys. luottamus. hyvät yöunet

30

Niisku

Luovuus

Pitää kokeilla hullujakin ideoita rohkeasti ja joskus joku sirkea idea poikii uuden loistoidean, kun niitä aikansa pyörittelee....

23

Sipuli

Luovuus

Avoin ja kehittämismyönteinen ilmapiiri, jossa tuntee tulevansa arvostetuksi omana itsenään. Muiden luovien työntekijöiden inspiroiva seura. Toisaalta, joskus virikkeetön työympäristö/tehtävänkuva saa mielikuvituksen liikkeelle ja uusi idea putkahtaa esiin, kun pulla uunista ;)

28

Hema Kami

Miten olla luovempi työssä

Listaa työsi vastuualueet. Listaa, minkälainen työsi tulisi olla viiden vuoden kuluttua, jotta työpaikkasi olisi silloin olemassa.
Listaa omat vahvuutesi tämänhetkisessä työssäsi. Listaa, mitä ominaisuuksia sinulta vaaditaan kirjaamasi viiden vuoden kuluttua olevassa työssä.
-> Kehitä itseäsi ja työnkuvaasi kohti tulevaisuuden kuvaa. Älä tyydy ensimmäiseen ratkaisuun, joka työsi ongelmakohdissa keksit, vaan ajattele asioita uusista näkökulmista. Anna luovuudelle mahdollisuus tänään ja tulevaisuudessa!

27

kevät

vapaus

Luovuus vaatii aina vapautta.

27

CTRL

Työssä

Työssä tarvittavaa luovuutta edesauttaa, se että voit vaikuttaa työaikaan, työympäristöön, yllättävät tilanteet jotka muuttaa rutiinia, oma asenne, muiden asenne. Yhdessä suunnittelu, monta mielipidettä asioista joihin kaikki voi vaikuttaa yksin ja erikseen.

32

ML

Luovempi työssä

Thinking outside the box. Rutiineja on hyvä käyttää luovuuden ylläpitoon. Rutiinilla voit hoitaa työn pakolliset kuviot alta pois. Luovuutta lisää keskustelu ja ajatustenvaihto toisen ihmisten kanssa. Töissä ja töiden ympärillä asioista puhuen syntyy uutta, luovia ja joskus idearikkaita ajatuksia syntyy lounalla, kahvilla ns. lupåpoajalla. Joustoa pitää olla jos luovuutta haetaan. Parhaat ajatukset syntyy usien muualla kuin koneen ääressä.

28

Anita

Rentoutuminen

Rentoutuminen vapaalla ollessa.

32

tipi

Miten luovempi työssä?

Avoin mieli ja hullutkin ideat , joista monesti jalostuu hyviä ja toimiviakin ideoita

27

Pinkkiä&Sinistä

Luovuutta

Avoimin mielin innostuneisuutta ja avoimin silmin katsella ja kuunnella - ja napata ne toteutuskelpoiset jutut, jotka sitten auttavat hommassa eteenpäin.

Sivut