Miten päästä loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni?

Lomalta paluu voi leppoisan kesäloman jälkeen tuntua stressaavalta, ja normaaliin työarkeen palaaminen vie usein aikansa.

Kerro, miten pääset loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni ja voit voittaa 200 € Verkkokauppa.com-lahjakortin!

Kilpailu on voimassa 31.8.2018 asti.

Kilpailu on päättynyt.

7

Salli-70

Miten päästä loman jälkeen työrytmiin?

Minulle sopii se, että pidän lomalla saman rytmin kuin töissä olessakin: herään klo 6-7 ja menen nukkumaan 22.30.-23.00. Joskus tietenkin tulee poikkeuksia, mutta onneksi olen aamuvirkku, niin ei ole vaikeuksia herätä aamulla!

9

jode.hellman@gmail.com

Arkeen paluu

Ensiksi unirytmi. sen saa käännettyä niin, että väkisin valvoo yön yli, ja päivän. vasta seuraavana iltana nukkumaan.

sitten arki. keksii joka päivälle jonkun menon, aamupäivällä. näin taas tottuu olemaan liikenteessä eikä laiskotella.

ruoka-ajat jo sellaisiksi kuin arkenakin, viikko ennen.

näin tämä hoituu helposti :)

9

vrrari

loman jälkeen työrytmin saaminen

Loman jälkeen otan yleensä positiivisen asenteen, vaikka loma on nautittu, on taas jossain vaiheessa loma edessä uudestaan! Olen nauttinut lomastani ja työtäkin pitää tehdä.

10

Mummo

Vapaalta töihin

Rennosti ottaen takaisin töihin.silti työ tehdään kunnolla.päivä kerrallaan mennään.kyllä ne viikot siitä alkaa luistamaan ?

11

Luiska

Miten päästä loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni

Miten päästä loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni? Teeppä vaikka ensimmäinen viikko hiukan lyhennettyä työpäivää keväällä sisään tehdyistä tunneista. Mene töihin vaikka vasta kymmeneksi jos normaalisti menet kahdeksaksi. Ei poista tuskaa mutta helpottaa :)

Toiselle viikolle sovi joku projekti tai dokumentti tai presis deadline niin saadaan seuraavalle viikolle pieni mukava paine ja uuteen nousuun !

10

Päivi

Työrytmiin kiinni

Hoitoala ja 3 vuoro työ..lomalta paluu hankalaa. Yritän jo paria päivää ennen töiden alkua keskittää ajatuksia tulevaan työhön..valmistelen jo itseäni henkisesti

8

SanKuh

Suunnitelmallisuudella työniloa

Kaikki lähtee siitä, että ennen kuin jää lomalle, tekee listan keskeneräisistä asioista sekä niistä, jotka tulee hoitaa loman jälkeen. Näin tehden ei tarvitse muistella työtehtäviä ja -asioita, vaan kaikki on kirjoitettuna ylös. Loman jälkeiset työt kannattaa myös jakaa tasaisesti, eikä yrittää tehdä kaikkea ensimmäisenä päivänä. Ensimmäisen päivän kuuluisi olla pelkästään sähköpostilaatikon läpikäyntiä ja työkavereiden kanssa jutustelua :)

7

Ninnu

Lomalta paluu

Vaikeaa on, mutta jotenkin syksyn tulossakin on oma viehätyksensä. Täytyy yrittää ajatella positiivisesti ja odotella seuraavia lomapäiviä. Onneksi tämä kesä oli lämmin ja aurinkoinen, joten ilmojen puolesta saatu ainakin kunnon kesäloma tänä vuonna. Ehkä jokin uusi harrastus tai jopa uusi työ voisi auttaa, mikäli töihin paluu tuntuu aivan hirveältä. Oma työni on ihan mukava ja alkaa taas loman jälkeen sujua rutiinilla.

7

Anni

(Ei aihetta)

Hyppää suoraan arkeen, kyllä se siitä sitten tasaantuu.

8

henna liukko

lomalta paluu

Pääsen parhaiten töihin kiinnin kun pidän lomallakin kiinni siitä että en valvo kovin myöhään ja herään ajoissa. Tosin pidin lomani viikon pätkissä niin oli helppo palata takaisin.

8

helire

Rutiinit ja ennakointi

Ehdottomasti lopettamalla älylaitteilla roikkunisen aamuyön tunneille asti. Illalla vaatteet, avaimet, reput, eväät ja kahvin keitin ladattuna valmiiksi. Oli sitten aamulla kiire tai ei sujuu se jouhevammin. Tv ajastin ja kännykkällä roikkumiselle aikaraja, kuuntele mielummin vaikka äänikirjaa tms podcastia

5

heidyyh

Tee arki mieluisaksi

Loman lähestyessä loppuaan, tuntuu ajatus töistä ikävältä. Itseäni on auttanut positiiviset ajatukset työstä ennen ensimmäistä työpäivää loman jälkeen - jos sellaisia ei ole, on todellakin aika etsiä uutta työtä Oikotieltä.

Mukavat kollegat ja vitsailut, rento ilmapiiri ja lomakokemuksien jakaminen työpaikalla helpottavat arkeen paluuta.

Myös miellyttävät puuhat töiden jälkeen kuten: uusi harrastus tai vanhan jatkaminen loman jälkeen, ystävän treffaaminen pitkästä aikaa, ja oman ajan pyhittäminen arjenkin keskellä (esimerkiksi nautinnollinen lukuhetki hiljaisuudessa viherhuoneessa) ovat auttaneet pitämään lomalta paluun miellyttävänä :)

8

jaana

takaisin työrytmiin

oma lomani on vasta alkamassa, mutta tapanani on aina hyvissä ajoin loman loppuvaiheessa kääntää vuorokausirytmi takaisin arkikellonaikoihin. välillä se on tuskastuttavaa, kun lomalla herää klo06, mutta kiitos tulee sitten töiden taas alettua, kun aamuherätykset menevät jo rutiinilla.

6

IT tuesta päivää

Lomaltapaluu

Vähitellen ja mielellään pieninä annoksia, ei heti suurinta pihviä eteen. Iso kuppi kahvia ihan alkuun ja normihöpinät aamusta työkaverien kanssa.

8

kiipeli

Aikaisemmin nukkumaan..

minulla toimii hieman aiemmin nukkumaan meno... sillä saan rytmistä paremmin kiinni.. virkeäämpänä ;)

Sivut