Miten päästä loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni?

Lomalta paluu voi leppoisan kesäloman jälkeen tuntua stressaavalta, ja normaaliin työarkeen palaaminen vie usein aikansa.

Kerro, miten pääset loman jälkeen takaisin työrytmiin kiinni ja voit voittaa 200 € Verkkokauppa.com-lahjakortin!

Kilpailu on voimassa 31.8.2018 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

Ninnu

Lomalta paluu

Vaikeaa on, mutta jotenkin syksyn tulossakin on oma viehätyksensä. Täytyy yrittää ajatella positiivisesti ja odotella seuraavia lomapäiviä. Onneksi tämä kesä oli lämmin ja aurinkoinen, joten ilmojen puolesta saatu ainakin kunnon kesäloma tänä vuonna. Ehkä jokin uusi harrastus tai jopa uusi työ voisi auttaa, mikäli töihin paluu tuntuu aivan hirveältä. Oma työni on ihan mukava ja alkaa taas loman jälkeen sujua rutiinilla.

0

Anni

(Ei aihetta)

Hyppää suoraan arkeen, kyllä se siitä sitten tasaantuu.

0

henna liukko

lomalta paluu

Pääsen parhaiten töihin kiinnin kun pidän lomallakin kiinni siitä että en valvo kovin myöhään ja herään ajoissa. Tosin pidin lomani viikon pätkissä niin oli helppo palata takaisin.

0

helire

Rutiinit ja ennakointi

Ehdottomasti lopettamalla älylaitteilla roikkunisen aamuyön tunneille asti. Illalla vaatteet, avaimet, reput, eväät ja kahvin keitin ladattuna valmiiksi. Oli sitten aamulla kiire tai ei sujuu se jouhevammin. Tv ajastin ja kännykkällä roikkumiselle aikaraja, kuuntele mielummin vaikka äänikirjaa tms podcastia

0

heidyyh

Tee arki mieluisaksi

Loman lähestyessä loppuaan, tuntuu ajatus töistä ikävältä. Itseäni on auttanut positiiviset ajatukset työstä ennen ensimmäistä työpäivää loman jälkeen - jos sellaisia ei ole, on todellakin aika etsiä uutta työtä Oikotieltä.

Mukavat kollegat ja vitsailut, rento ilmapiiri ja lomakokemuksien jakaminen työpaikalla helpottavat arkeen paluuta.

Myös miellyttävät puuhat töiden jälkeen kuten: uusi harrastus tai vanhan jatkaminen loman jälkeen, ystävän treffaaminen pitkästä aikaa, ja oman ajan pyhittäminen arjenkin keskellä (esimerkiksi nautinnollinen lukuhetki hiljaisuudessa viherhuoneessa) ovat auttaneet pitämään lomalta paluun miellyttävänä :)

0

jaana

takaisin työrytmiin

oma lomani on vasta alkamassa, mutta tapanani on aina hyvissä ajoin loman loppuvaiheessa kääntää vuorokausirytmi takaisin arkikellonaikoihin. välillä se on tuskastuttavaa, kun lomalla herää klo06, mutta kiitos tulee sitten töiden taas alettua, kun aamuherätykset menevät jo rutiinilla.

1

IT tuesta päivää

Lomaltapaluu

Vähitellen ja mielellään pieninä annoksia, ei heti suurinta pihviä eteen. Iso kuppi kahvia ihan alkuun ja normihöpinät aamusta työkaverien kanssa.

1

kiipeli

Aikaisemmin nukkumaan..

minulla toimii hieman aiemmin nukkumaan meno... sillä saan rytmistä paremmin kiinni.. virkeäämpänä ;)

1

Sanna79

Lomalta paluu

Paluuta helpottaa arjen vapaa aikana pienistä asioista nauttiminen. Auringon paiste, kukkien tuoksu ja lämpö. Hyvä ruoka ja muista erityisesti liikunta edes hyötyliikunta. Univelkoja kuittaan mini päikkäreillä.

1

anneli.kaikkonen@hotmail.com

Työhön paluu

Yleensä rupean jo viikkoa ennen orientoitumaan työhön paluuseen. Rupean aikaisemmin nukkumaan ja otan omista tietyistä rutiineistani kiinni orientoitumalla työhön paluuseen. Voin jopa käväistä työpaikalla morjestamassa työkavereita. Tai sitten otan yhteyttä työkavereihini. Maalaisjärkeä, kun käyttää, niin sillä pääsee melko pitkälle. Se on paljon omasta asenteesta kiinni, että miten itse suhtautuu työhön paluuseen. Harrastaa vaikka mindfullnessia tai pyrkii positiiviseen ajattelutapaan.

0

Hilmi

Lempeästi

Tottulen aamuherämiisiin laittamallajo ölomalla kellon herrättäämään hioeman aikaisemmin. Menen mukkumaan ajoissa ja huolehdin että syön terveellisesti ja hyötyliikun. Työ alkaa huomenna ja jo nyt olen utelias palaamaan huomenna töihin takaisin.

1

Ikuinen lomailija

Fiilistelyä

Työt aloitan fiilistelemällä mennyttä lomaa ja fiilistelemällä jo seuraavaa lomaa:)

1

Annu

(Ei aihetta)

Täytyy sanoa, että pätkätyöläisen ja kesät töissä viettäneenä pari vuotta sitten valmistuneena opiskelijana oikea loma on ollut viimeksi 2010 ja seuraava aikaisintaan 2020.

En tiedä, osaisinko enää lomailla niin lomarytmiin olisi ehkä vaikeampi päästä kuin työrytmiin.

1

"Työttömän blues"

Ikuinen lomailija

Tässä on tullut "lomailtua" jo jokunen vuosi, että paluu töihin voisi olla jo melkoinen shokki...tai ainakin hyvä aihe
kirjoittaa kirja.

2

Anonyymi

(Ei aihetta)

Olen kokeillut monia erilaisia keinoja päästä lomamoodista takaisin arkirytmiin. Sitä pitää alkaa treenata jo hyvissä ajoin niin, että vaikkapa viikkoa ennen itse arkeen paluuta alkaa korjaamaan omia unirytmejään. Myös liikunta on hyvänä tukena unensaannille ja hyvinvoinnille. Tänä syksynä töihin paluu varmasti tulee olemaan helpompaa kun olin kesälläkin kuukauden töissä ja pidin omasta peruskunnostani huolta. Tärkeää on myös muistaa tehdä niitä pieniä kivoja, itselle mieluisia asioita tylsän arjen keskellä. Näin se ei ala maistumaan heti ensi kättelyssä puurolle.

Sivut