Mikä on vaikeinta työnhaussa? - Kuukauden kilpailu - Oikotie Työpaikat
Kirjaudu

Kirjaudu

×

Mikä on vaikeinta työnhaussa?

Työnhaku voi tuntua välillä raskaalta. Kerro, mikä työnhaussa on vaikeinta ja voita Fiskarsin yrttipuutarha!

Kilpailu on voimassa 28.2.2017 asti.

Additional

Kilpailun voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Ydin
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Säännöt
Rekisteriseloste

Yrttipuutarha

1

Aloittaminen on vaikeinta...

Raskainta on kun saa "pakit" ja pitää uudelleen aloittaa ihan kaikki alusta, avoimen paikan etisiminen, hakemuksien kirjoittaminen, niin että ne vastaavat tätä uutta paikkaa, yritykseen tutustuminen ja ihan kaikki.

Aloittaminen on vaikeinta...

Elbo

1

(Ei aihetta)

Vaikeinta on kertoa sanoin, minkä takia on paras työntekijä juuri siihen työhön johon hakee. Pitää olla persoonallinen, muttei kuitenkaan tuttavallinen. Pitää korostaa olevansa tosissaan otettava, muttei tosikko. Jos ei pääse haastatteluun asti (ja usein ei), oma persoona jää vain sanojen taakse.

Tintti

3

Epävarmuus

Kun haen töitä, koen epävarmuutta itsestäni jo silloin kun selailen avoimia työpaikkoja. "Tuonne hakee varmasti vähintään 20 muutakin ihmistä, joista monella varmasti enemmän kokemustakin kuin minulla." Nuori nainen rakennusalalla; monesti firmat ottaneet enemmänkin vitsillä kun olen soitellut perään. On työkokemustakin, perus-ja ammattitutkinto. Edellisiltä työpaikoilta (mm. puualalta) suosituksia ja kehuja motivaatiosta, reippaudesta etc. "Tiedän" olevani hyvä työntekijä, mutta soittaessani johonkin firmaan tai kirjoittaessani työhakemusta, tunnen oloni vaan äärimmäisen epävarmaksi. Vaikeinta omassa työnhaussani on vakuuttaa itselleni, että minulla on ammattitaitoa, sekä unohtaa aikaisemmin saadut kommentit, kuten "Juu onhan meillä naisia raksalla ollut.. Rakennussiivoojina!" Sekä heti puhelussa nimeni kerrottuani "Ai... ei tää homma oo sulle... nokun et jaksa... kun oot tyttö".

Hakija

5

(Ei aihetta)

Vaikeinta on erottua muista hakijoista, varsinkin kun ikä ei enään ole puolella.

Työtön mummi

4

Työnhaku

Kun on työskennellyt monia vuosia samassa työpaikassa ja sitten jääkin "vanhoilla päivillä" työttömäksi on työnhaku todella vaikeaa. Ensinnäkin työhakemusten rustaaminen on tosi raskasta kun pitää täyttää pitkiin hakemuslomakkeisiin samoja asioita uudelleen ja uudelleen varsinkin kun koulutusta ja työkokemusta on kertynyt reilusti. Vaikeinta on kuitenkin tulla "huomatuksi" suuren hakijamäärän joukosta kun vielä ikääkin on hieman reilummin. Ikärasismi on kyllä selvästi havaittavissa. Työmarkkinoilla näyttävät tänä päivänä pärjäävän vain nuoret.

Kryyni

5

Erottumisen vaikeus

Vaikeinta työnhaussa on tehdä sellainen työpaikkahakemus, joka erottautuu edukseen muiden satojen hakemusten joukossa. Miten kertoa ja markkinoinda niin, että hakemuksia lukevat konsultit ja HR-ihmiset kiinnostuvat sinusta niin, että kutsuvat sinut haastatteluun? Yli 40 hakemusta olen kirjoittanut ja olen päässyt vasta yhteen haastatteluun eli edelleen on tuo erottautumisen taito hakusessa.

Anniina

6

Työnhaku on raskasta

...kun täytyy täyttää rekryfirmoihin erikseen kaikki samat tiedot mitkä löytyvät jo CV:ltä. Ja tietty kaikkiin rekry-, ja työnvälitys firmoihin erikseen.

Hannakin

3

Mikä on vaikeinta työnhaussa?

Työnhaussa haastavinta on aina uutta paikkaa varta vasten tehdyn hakemuksen tekeminen ja CV:n päivittäminen/muokkaaminen. Näihin menee niin paljon aikaa, että olen alkanut harkita mitä kaikkia töitä edes haen. Ehkä hakemuksista tulee parempia, kun keskityn yhteen aina kerrallaan enemmän. Olen viestintäalalla ja työnkuva voi vaihdella paljonkin ja siksi tuntuu, että muokattavaa edellisestä hakemuksesta on aina paljon. Kuuluuko työhön kirjoittamista? Valokuvausta? Videoiden tekoa? Somettamista? -Vai näitä kaikkia? Yksi vaikeimmista asioista on myös palkan arvioiminen, koska netistä ei tunnu löytyvän kuin liittojen minimipalkat. Olen oppinut, että kannattaa soittaa kiinnostavaan työpaikkaan, muuten tuntuu, ettei pääse edes haastatteluun. Terveisin Hanna O.

Jonna

4

(Ei aihetta)

Vaikeinta on löytää työtä joka tuntuu kiinnostavalta ja omalta. Ja työtä johon ei tarvita aluksi isoa nippua ansioluetteloita. Ei riitä että olet halukas oppimaan. Liikaa painoarvoa titteleillä ja koulutuksella.

Annika

6

Pettymys

Vaikeinta aktiivisessa työnhaussa ei ole se, että pitää kirjoittaa hakemuskirje kerta toisensa jälkeen uudelleen ja uudelleen. Kun tietää omat vahvuudet ja osaamisen hyvin, hakemuskirjeessä osaamisensa myyminen ei ole se haastavin vaihe.

Vaikeinta on ehdottomasti se, että joutuu kerta toisensa jälkeen pettymyksen jälkeen koota itsesi uudelleen ja vaan itsepintaisesti jatkaa aktiivista työnhakua.

Erityisesti vaikeaa se on silloin, kun olet pelkästään puolen vuoden sisällä käynyt kymmenessä työhaastattelussa, aina toivoa täynnä, mutta lopputulos on kerta toisensa jälkeen sama pettymys ja rekrytoija vastaa samalla kaavalla aina: "Valitettavasti emme jatka rekryprosessia kanssanne".

Ne harvat rekryt, jossa kerrotaan lopulta miksi et tullut valituksi on sisällöltään niin paljon informatiivisimpia, silloin pystyy vertaamaan omaa osaamista työpaikkojen vaatimuksiin.

Saanaut

6

(Ei aihetta)

Minulle työnhaussa on vaikeinta mielenrauhan säilyttäminen. Olenko huomannut kaikki ilmoitukset avoimista työpaikoista? Entä jos joku paikka jäi huomaamatta, ja se olikin juuri se minulle oikea, enkä edes lähettänyt hakemusta? Olinko liian lennokas työhakemuksessani, vai katsotaanko erikoisuuttani hyvällä? Välillä on vaikeaa muistaa luottaa itseensä. Työttömänä raha on tiukilla, ja voi olla kohtalokasta mokata työnhaussa. Niinpä on tärkeää muistaa hengittää välillä syvään ja luottaa universaaliin lakiin: asiat kyllä järjestyy.

lakiluke

5

työnhaku

Ei hakemisessa muuta vaikeutta ole mulla ollut kuin se että olen nk osa-aika työntekoon enää sopiva. Mutta yrityksille se tuntuu olevan ongelma, koska terveyteni ei lääkärin määräyksestä salli tehdä 4-5 h pitempiä päiviä. Ala vaihtokin pakkona oli p-stä, mutta onneksi on positiivinen ja periksi antamaton luonne, että eiköhän tuo joku päivä nappaa taas kohilleen.

Sisua tarvitaan

5

Minä osaan, minä olen hyvä

Vaikeinta on itsetunnon ylläpito. Jatkuva torjutuksi tuleminen nakertaa käsitystä omasta minästä palanen kerrallaan ja tuntuu välillä tosi vaikealta uskoa omiin kykyihinsä. Miten pystyy vakuuttamaan työnantajan jos itsekään ei usko omaan ammattitaitoonsa?

Sepä se

9

Ylivaikeaa

Työnhaussa on rasittavaa täyttää sähköisiin hakukaavakkeisiin ne kymmenet pätkätyökokemukset joita minulla on.
Työnhaussa on raivostuttavaa, kun huomaa, että haki työtä, eikä tullut valituksi. Parin kuukauden päästä huomaa taas, että samainen paikka on taas auki.
Pätkätöistäni on aina huomautettu haastattelutilanteessa, jos ei muusta asiasta ole keksitty.
Työnhaku on kuin tuuleen huutelisi. Ei auta, vaikka kuinka hakisi. Töitä et saa.

Määräaikainen vain

10

Työnhaun miinat

Viimeksi olen ollut vakituisessa/toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa 2000-luvulla. Muuten on sattunut kohdalleni vain määräaikaisuuksia sekä oma yrittäjyys. Usein toistuvassa työnhaussa stressaa jatkuva omien menneiden asioiden vatvominen ja niiden kääntäminen jollakin ilveellä hyväksi sekä sopivaksi mahdolliselle työnantajalle. Itse haluaisin keskittyä täysillä nykyhetkeen ja tulevaan. Lisäksi jatkuvasti kasvanut työnvälittäjien/rekrytointifirmojen tuppautuminen työpaikan ja työntekijän väliin on kasvattanut kuluja ja lisännyt turhaa säätämistä. Soveltuvuustestit antavat erilaisia tuloksia riippuen tulkintatavoista/systeemeistä ja tulkitsijoista riippuen. Haastattelijat painottavat välillä eri asioita, mitä soveltuvuustestistä kaivetaan. Nyt ryhtiä ja asiaan keskittymistä toivon myös työn tarjoajilta sekä rekrytointiprosessiin osallistuvilta arvostelijoilta!