Yrittäjän päivää vietettiin jälleen 5.9.2018. Elinkeinoministeri Mika Lintilä ja työministeri Jari Lindström kiittivät yrittäjiä työn ja työpaikkojen tekijöinä.

Mika Lintilän mukaan elinkeinorakenteen muutoksen ja työelämän sekä työmarkkinoiden murroksen takia yrittäjyyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Suurilla yrityksillä on keskeinen rooli työllistämisessä, mutta uudet työpaikat syntyvät erityisesti mikro- ja pk-yrityksiin. Jari Lindströmin mukaan yrittäjyyteen suhtautumisessa tarvitaan kuitenkin edelleen asennemuutosta. Tähän voidaan vaikuttaa esimerkiksi ottamalla yrittäjyyskasvatus mukaan kaikkien koulutusasteiden opetukseen.

Tällä hetkellä yritysten keskeisenä haasteena on osaavien työntekijöiden löytäminen. Lintilän mukaan juuri tämän takia hallituksen budjettiriihessä sovittiin Lounais-Suomen siltasopimusmallin laajentamisesta muillekin työvoimapulasta eniten kärsiville alueille. Myös seutukaupunkien työvoimapulaan vastataan omilla hankkeilla, jotka ottavat mallia siltasopimuksesta.

Suomalaisen yrittäjäpolitiikan ohjekartaksi valmistuu lokakuun 2018 alussa yrittäjyysstrategia. Yrittäjyyttä ja pk-yritysten kasvua tuetaan ministeriön hallinnonalan rahoitus- ja muilla palveluilla. Lisäksi käynnissä on useita muita hankkeita yrittäjyyden ja kasvun edistämiseksi, kuten kasvuyritysten työllisyysohjelma, Yrittäjyysbuusti ja Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu.

Lähde: TEM

 

Kommentit

TARVITSETKO LAINAA?

TARVITSETKO LAINAA? OTA YHTEYTTÄ NYT KAIKKI LAATU ALLE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com) Whatsapp: +14139615178 Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (Yhdysvaltain dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1 - 30 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvattu ja vakuudettomaksi). Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu taloudelliseen ongelmaan on STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia ja harkittuja. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, joihin kuuluvat: joululainat, yritysluotot, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat alhaisella korolla @ 2% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stephenswillsloan@gmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta. WhatsApp: +14139615178

Lisää uusi kommentti