Kommunikaatiokatkokset ja viestinnän vaikeudet johtuvat myös vaihtelevien työsuhteiden lisääntymisestä.

Katkonainen viestintä vaivaa enemmän tai vähemmän joka työyhteisöä. Joskus asiat unohtuvat, joskus ne esitetään epäselvästi ja toisinaan niitä ei vain uskalleta ilmaista.

Selkeä kommunikointi on avain kaikkeen työpaikan toimintaan. Eikä se ole aina helppoa. Erilaisten persoonien viidakossa viesti voi kadota tai muuntua matkan varrella aivan toiseksi. Siksi turha kiertely ja kaartelu sekä kapulakieli kuuluvat aikaan, jolloin työelämä ei elänyt tässä tahdissa.

Viestintään vaikuttavat suuresti myös metodit, joilla sitä harjoitamme. Pätkätyöläisiä, määräaikaisia ja keikkailijoita viestintä ei usein aina edes saavuta. Olemme tietojärjestelmien ja intranettien armoilla, joihin keikkailijalla ei yleensä ole edes tunnuksia. Vaatii verraten pitkän työsuhteen, että pääsyn saa esimerkiksi yrityksen sisäiseen sähköpostiin. Freelancer taas tekee työnsä usein kotona ja on hänelle erikseen lähetetyn tiedon varassa.

Niinpä informaation saaminen asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta vaatii aktiivisuutta itseltäkin. Yhteyshenkilöiltä on kyseltävä kuulumisia ja projektien etenemisiä. Pelkkään omaan suuntaan saapuviin yhteyksiin ei voi luottaa. Ihmiset ovat unohtavaisia ja tilanteet elävät jatkuvasti.

Informaation kulku vaihtelee valtavasti yrityksestä riippuen. Jotkut suosivat palavereita, toiset tuuttaavat kaiken intraan, osa luottaa meileihin ja joskus tiedonkulku toimii rikkinäisen puhelimen -metodilla. Yksi kertoo toiselle jotain, joka kertoo eteenpäin hitusen eri tarinaa. Lopulta joukon loppupää luulee, että koko yrityksen toimiala muuttuu kosmetiikasta kahviin, kun todellisuudessa hankinnassa on uusi kahviautomaatti.

Toki toimivan työkulttuurin perusasioihin kuuluu, että työyhteisön jäsenet otetaan huomioon asemasta riippumatta. Tiedottamisen tulisi tapahtua ajallaan ja tasapuolisesti. On kaikkien etu, että toiminta työssä on läpinäkyvää ja kaikille samanarvoista.

Työsuhteiden muodot ovat nykyään niin erilaisia ja monimuotoisia, että ihannetilanne ei läheskään aina toteudu. Vaihtuvuus on valtavaa. Saan lähes viikottain sähköposteja, kuinka se ja se on siirtynyt toiseen saman alan yritykseen ja tämä ja tuo jääneet äitiyslomalle. Harjoittelijoita, freelancereita ja keikkatyöläisiä käytetään enemmän kuin koskaan.

Tässä piilee myös viestinnän ja kommunikoinnin haaste, emme välttämättä hahmota koko työyhteisöä samalla tavoin kuin ennen. Tilanne tulee vain kasvamaan. Irtonaisia tekijöitä on ripoteltu ympäriinsä ja jollain keinolla meidät tulisi kaikki yhdistää saman tietojärjestelmän alle.

 

 

Voitolla työhön -blogin kirjoittaja on vaihtelevissa keikkatöissä kannuksensa ansainnut ja kirjoittamisesta virtaa imevä ikuinen pätkätyöläinen.

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti