Monelle meistä ideaalityö on jotain yrittämisen ja työsuhteen väliltä – itsenäistä mutta vaivatonta. Elämäntyylimme muuttuu yhä räätälöidympään suuntaan, haluamme itse vaikuttaa myös työskentelyaikoihimme, -tapoihimme ja -paikkoihimme.

Keikkamainen työ lienee tulevaisuudessa yksi suurimpia työskentelyn muotoja. Siinä yhdistyvät yhä laajemmin ne arvot, joita varsinkin nuoremmat sukupolvemme kaipaavat. Jo nyt keikkatyö ruksaa monta ruutua, joita ihmiset työltään hakevat:

Omavalintainen vapaa-aika

Keikkahommissa voi usein varata itselleen sopivat työvuorot. Listoihin voi merkitä päivät, joille ei halua töitä ja toiveen niille päiville, jolloin työskentelee mieluiten. Iltoja ja viikonloppuja suosiva saa myös usein haluamansa vuorot.

Omaa ajankäyttöään voi monessa keikkatyössä suunnitella melko yksityiskohtaisesti. Lomat saa pitää silloin kun haluaa. Alasta ja yhteistyökumppaneista riippuen työehdot ovat usein joustavat tai erittäin joustavat.

Vaihtelu kehittää osaamista

Erilaisissa työpaikoissa on mahdollisuus nähdä vaihtelevia toimintatapoja ja valita itselleen parhaat päältä. Tehtävien tehokkuutta ja toimivuutta on helppo tarkastella, kun on vertailupohjaa. Paljon erilaisia toimintamalleja näkevä ei jämähdä vanhoihin kaavoihin.

Omalla alallaan pysyy helpommin ajan tasalla, kun saa työskennellä niin konkareiden kuin vasta valmistuneidenkin kanssa.

Myös opiskelu on usein sujuvampaa ja nopeampaa keikkailun ohessa.

Valinnanvara tuo turvaa

Tuttua ja turvallista ympäristöä arvostava voi pyrkiä töihin kohteisiin, joissa on ollut ennenkin. Ikävään paikkaan taas ei tarvitse mennä enää uudestaan.

Yt-neuvottelut ja irtisanomiset eivät juuri keikkatyöntekijää heilauta. Tämän vuoksi ihmetyttää esimerkiksi pankkien suhtautuminen freelanceriin lainaneuvotteluissa. Heidän näkökulmastaan tulot eivät ole vakituisia, koska hakijalla ei ole vakituista työpaikkaa. Kuitenkin nyky-yhteiskunnassa mikään työpaikka ei ole kiveen kaiverrettu, joten monta työpaikkaa on lienee turvallisempi veto kuin yksi.

Moni keikkatyöläinen on todennutkin, että töitä riittää vuodesta toiseen talouden heilahteluista huolimatta. Myös työttömyyskorvauksella tai eläkkeellä olevilla on mahdollisuus tienata ekstraa keikkatöillä.

Keikkatyö on elämän mukaan joustava ja valinnanvaraa sisältävä työskentelymuoto. Sitä tehdessään voi toimia itsenäisesti tarvitsematta ottaa yrittäjän riskejä.

 

 

Lisää uusi kommentti