Hyvinvoivan työvoiman tärkeys lisääntyy, kun työskentelyn muodot muuttuvat tulevaisuudessa.

Yrityksen toiminta on täysin riippuvainen sen henkilöstöstä. Henkilöstön tunnelma, toimivuus ja motivaatio puolestaan riippuvat siitä, minkälainen yrityksen toimintakulttuuri kauttaaltaan on.

Koulutus, työntekijöden mielenkiinnon kohteiden ja lahjojen löytäminen sekä tukeminen, jopa terveydenhuolto vaikuttavat valtavasti työkulttuuriin. On ilmiselvää, että kun ihmisiä kohdellaan yksilöinä, kunnioittaen ja parhaita puolia ruokkien, saadaan aina parempi lopputulos.

Usein tämä toteutuukin pienyrityksissä, joissa pariin työntekijään voidaan panostaa täysillä. Kaikissa yritysmalleissa valitettavasti keikkatyöläiset jäävät usein väliinputoajiksi henkilöstön huoltotöissä.  Keikkailija on hyvinvointinsa kanssa oman onnensa nojassa. Osa-aikaisen ja keikkatyön yhä lisääntyessä tähän on tultava muutos.

Monet suuremmatkin yritykset ovat heränneet moderniin meininkiin ja panostavat jo täysillä työntekijöihinsä. On myös yrityksiä, jotka ovat hoitaneet homman kunnialla jo vuosikausia ja se selittänee myös suuren osan menestyksestä.

KiiltoClean Oy sai juuri Suomen Innostavimmat Työpaikat 2019 -tunnustuksen. Jo satavuotias Kiilto keskittyy voimakkaasti henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen ja kouluttamiseen.

Yksi Kiillon toimintakulttuurin kulmakivistä on ”Sinä voit vaikuttaa”. Heillä jokaisen työntekijän toivotaan osallistuvan ja panostavan yhteiseen toimintakulttuuriin. Henkilöstötutkimusta käytetään aktiivisesti työkaluna toiminnan kehittämiseen.

Henkilöstötutkimuksen avulla löydetään ne asiat, joihin tarttumalla henkilöstön sitoutumista ja suorituskykyä sekä johtamista kehitetään. Ei liene ihme, että tammikuussa KiiltoClean palkittiin myös Suomen aktiivisimpana työpaikkana.

Pekkaniska Oy puolestaan käyttää Kuntobonuksia työntekijöidensä hyväksi. Yritys tukee työntekijöidensä raittiutta, tupakoimattomuutta ja liikuntaa kannustepalkkioilla, jotka ovat olleet heillä kauaskatseisesti käytössä jo lähes 30 vuotta.

Tässäpä maksulista, josta muutkin voisivat ottaa mallia työntekijöidensä terveyden tukemiseen:

- Ei tupakkaa: 170 e / vuosi

- Ei alkoholia: 170 e / vuosi

- Virallisen urheilukilpailun suorittaminen: 170 e / vuosi

- Toimitusjohtajan voittaminen leuanvedossa: 170 e / vuosi

- Lenkkeily tai sauvakävely (vähintään 5 km): 1 e / km

- Työmatkapyöräily (vähintään 5 km / suunta): 0,25€ / km

- Ei poissaolopäiviä töistä: 510 e / vuosi

- Tupakanpolton lopettaminen: 1000 e

Suurimpia menestykseen vaikuttavista asioista tulevaisuudessa ovat ihmisten motivointi ja kehittäminen. Ne asiat, jotka voidaan siirtää kokonaan teknologian hoidettavaksi, siirtyvät pois  ihmisten käsistä.

Kun fyysisen työn hoitavat koneet, on ihmisten kyettävä käyttämään aivojaan laajasti ja luovasti.

Terveyteen, jaksamiseen ja koulutukseen panostaminen työnantajan puolelta on välttämätöntä, jotta tämä toteutuu.

On tutkittu juttu, että myös kuluttajat suosivat yhä enemmän moraalisesti ja eettisesti omia arvojaan tukevia yrityksiä. Eli niitä ihmisiä ja luontoa kunnioittavia hyviksiä.

 

Voitolla työhön -blogin kirjoittaja on vaihtelevissa keikkatöissä kannuksensa ansainnut ja kirjoittamisesta virtaa imevä ikuinen pätkätyöläinen.

 

 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti