Voiko menestys olla vain asenteesta kiinni? Menestyskirjan mukaan rikkaat ja menestyneet ajattelevat rahasta ja työnteosta pääosin samalla tavalla.

Onnekkaimmille raha ei ole työnteon pääasiallinen syy. Suurimmalle osalle se lienee on. Aika harva myös kokee tienaavansa sitä tarpeeksi. Tai edes siinä määrin kuin tarvitsee.

Olen miettinyt viime aikoin paljon rahaa. Sitä tulee yleensä mietittyä, kun sitä ei ole.

Vähän ansaitsevan on vaikea uskoa, että joku kokee rahan ansainnan helpoksi. Tai edes jollain tapaa yksinkertaiseksi kaavaksi. Se on kuin arvoitus, jonka tavallaan tajuaa, mutta jonka syvin juju on aina hiukan saavuttamattomissa.

Elämme aikakautta, jolla uusia tapoja tienata rahansa syntyy koko ajan. Vielä jokunen vuosi sitten ei olisi voinut uskoa, että omaa elämäänsä esittelemällä voisi ansaita hyvän elannon. Lifestylebloggaajan ammatti ei välttämättä eläkeikään asti kanna, mutta sen sanoma on selvä: Tuotteen voi luoda mistä vain, vaikka omasta elämästään.

Miljoonaomaisuuden rakentanut Steve Siebold kirjoitti menestyneiden ihmisten ajatuksista kirjan How rich people think. Ja kyllä vain, menestyneet ihmiset ajattelevat tietyllä tavalla. Steve haastatteli kirjaansa varten 1200 maailman varakkaimpien joukkoon kuuluvaa ihmistä.

Hän kertoi Business Insider -lehdelle menestyjiä yhdistävistä ajatusmalleista. Tässä niistä vapaasti muotoiltuna jokunen:

Rikkaat ihmiset haluavat tehdä itsestään onnellisia. He ajattelevat, että vasta ollessaan itse onnellinen, voi keskittyä muiden hyvinvointiin.

Rikkaat ihmiset toimivat haluamansa eteen. He eivät haaveile lottovoitosta ja odota asioiden tapahtuvan heille.

Rikkaat ihmiset hankkivat spesifiä tietoa asioista ja alasta, jotka hyödyttävät heitä. Kun me muut vannomme koulutuksen ja yleissivityksen nimeen, he keskittyvät yksityiskohtaiseen tietoon siitä, mikä heitä hyödyttää.

Rikkaat ihmiset unelmoivat tulevasta eivät menneestä. He eivät aikaile tai haikaile, vaan keskittyvät uusiin ideoihin ja asioihin.

Rikkaat ihmiset asettavat rimansa korkealle, sinne mahdottoman rajalle.

Rikkaat ihmiset haluavat jatkuvasti kehittyä ja tietää enemmän. He valitsevat menestysoppaan juorulehden sijaan.

Rikkaat ihmiset tekevät paljon töitä. Mutta ihme ja kumma, se ei uuvuta heitä, sillä he ovat löytäneet intohimonsa. Niinpä he tekevät sitä mitä tekisivät muutenkin ilokseen, mutta he tietävät kuinka ansaita sillä rahaa.

 

Nämä teesit kuulostavat yksinertaisilta ja itsestäänselviltä. En silti harjoita suurinta osaa niistä. Se selittää varmaan selkeästi myös, miksi en ole rikas.

Onko rikastumisen resepti todellakin yksinkertaisesti hyvä idea ja tinkimätön työ?

 

 

Lisää uusi kommentti