Ihan jokainen kyllästyy, väsyy tai turhautuu välillä työhönsä. Näinä kausina tulisi tutkia ja tiedostaa, miksi työ potuttaa tai onko syy työssä lainkaan.

Me tarvitsemme kyllästymisen ja turhautumisen tunteita. Ne toimivat hyvinä sysäyksinä itsetarkasteluun ja joskus jopa eteenpäin siirtymiseen. Ehkäpä olen jo nähnyt kaiken, mitä tämä työ voi tarjota. Tai sitten huomaan, ettei se vain sovi minulle. Työpaikan ilmapiiri voi olla niin vaurioitunut, ettei sitä kestä. Nämä kaikki asiat johtuvat omasta suhteesta työhön. Meillä ei niin sanotusti natsaa yhteen.

Tai ehkäpä koen hetkittäistä työahdistusta, joka nakertaa joskus kaikkia. Asiantuntijat kehottavat  tarttumaan asiaan hanakammin, jos työahdistus kestää viikkotolkulla ja tunkee ajatuksiin myös vapaa-ajalla ja unessa.

Keikkatyöläisen kannattaa erityisesti tutkia, onko vika ammatissa lainkaan. Joskus hankaus voi johtua tietystä työyhteisöstä, jopa yhdestä ihmisestä. Ennen isoja päätöksiä kannattaa mahdollisuuksien mukaan tutkailla muitakin metsäsysmaita. Pyytää tai hankkia keikkaa muualta.

Joskus työ yököttää ihan muista syistä. Omassa elämässä on haasteita eikä työtä jaksaisi enää siihen kaiken muun päälle. Koko elämä ärsyttää, kyllästyttää, pelottaa tai ahdistaa. Syy voi olla terveydessä, henkisessä kriisissä tai elämäntilanteessa.

Työpsykologi on hyvä ensimmäinen askel tilanteissa, joissa työ alkaa ahdistaa. Ai niin, meillä keikkailijoillahan ei yleensä ole työpsykologia. Ystävien ja perheenjäsenten kanssa jutteleminen selkeyttää omiakin ajatuksia. Sanoittamalla syyt saattavat pikkuhiljaa paljastua. Onko vika yleisessä olotilassa vai työssä? Onko töitä liikaa? Olenko väärällä alalla?

Yksi yleinen syy työssä väsymiseen on se, ettei siitä ehdi vapaalla palautua tarpeeksi. Juttelemme iltaisin työasioista, luemme työmeilejä ja ehkä jopa päivitämme työjuttuja sosiaaliseen mediaan. Työ seuraa salakavalasti mukana suurimman osan iltaa.

Keikkatyöläisen elämäntilanteen muuttuessa voivat epäsäännölliset tai lyhyellä varoitusajalla tulevat keikat alkaa ahdistaa. Tässä kohtaa kannattaa tutkailla, voiko työaikoja sumplia sopivimmiksi tai säännöllistää. Freelancereila ja yrittäjillä on paha tapa hamstrata töitä myös viikonlopuiksi. Selkeän vapaa-ajan puute alkaa ajan myötä väsyttää.

Jos mitään erityistä syytä ahdistukselle ja väsymykselle ei löydy, kannattaa käydä lääkärissä. Tietyt terveydelliset syyt kuten vitamiinien tai hivenaineiden puutokset tai kilpirauhasongelmat voivat aiheuttaa erinäisiä masennus- ja uupumusoireita.

Joskus elämässä vain tapahtuu henkisen kasvun tai muun muutoksen paikkoja. Tietyn iän, sairauden tai muun suuren muutoksen jälkeen voi toisesta päästä putkahtaa ulos erilaisena ihmisenä. Ja se ihminen ei välttämättä enää sovi työhönsä. Arvot saattavat sotia entisiä vastaan tai suomut putoavat silmiltä.

Uutta työtä kannattaa alkaa metsästää vasta siinä vaiheessa, kun syy vastentahtoisuuteen on selvitetty. Muutos ei pelasta omalta itseltä.

Kommentit

victoria.tony

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne. ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.   ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista. Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

Lisää uusi kommentti