Kesän jälkeen täytyy jaksamiseen taas panostaa. Moni kuormittaa itseään jopa huomaamatta saapuvan talven ikeen alla.

Minä pidän syksystä. Se on kaunista ja kodikasta aikaa, jolloin keksitytään erilaisiin asioihin kuin hektisenä kesäkautena. Syksy aiheuttaa silti myös paineita. Nurkan takana kolkutteleva pitkä pimeä talvi ahdista jo hiukan. Työmoodi pitäisi taas saada rullaamaan. Ruokavaliokin järkevöittää jotenkin.

Keikkaillessa ja uusia ihmisiä tavatessa syksyisin huomaa herkästi, kuinka ihmiset etsivät tähän aikaan vuodesta lohdullisia ja jaksamista avittavia asioita. Kodista rakennetaan turvallista pesää kynttilöiden, täkkien ja täyteläisten herkkujen avulla.

Kuulaina syyspäivinä lenkkipoluilla käy kuhina mutta toisaalta myös Netflix-listoja rakennellaan huolella.

Kun paineet kiireisemmästä työkaudesta ja haastavasta vuodenajasta painavat päälle, on tärkeämpää kuin koskaan antaa itselle aikaa.

Keikkatöissä rutiinit saattavat herkästi hajota tai niitä ei välttämättä ole. Tummenevat illat avittavat hiukan unirytmin aikaistamisessa. Säännöllinen syöminen on monelta hukassa, mutta siihen panostaminen antaa arkeen huomattavasti virtaa. Kun itsekin muistaisi lähteä lounaalle niin ajoissa, ettei sudennälkä ole jo ulvomassa napaansa niitä kaikkein raskaimpia ruokia.

Suomalaiset hoitavat väsymyksen tunteitaan syömällä; epäterveellisillä välipaloilla ja tietenkin sillä kahvilla. Todellisuudessa kuulemma kaipaamme usein enemmän lepoa kuin lisää ravintoa.

Ruuhkavuosirallia vetävä keikkatyöläinen tai yrittäjä ei aina voi valita lepohetkiään. Tämä on tuskallisen tuttua. Kun mietin omiakin valintojani, huomaan kohtia, joissa voisin asettaa levon jonkin vähemmän tärkeän eteen. Esimerkiksi television katselun. Tosin aivolepo ja arjesta nollaaminenkin tuntuvat itselle tärkeältä. Mutta uni lienee silti se jaksamisen avain.

Oman kokemukseni mukaan keikkamaista työtä tekevät ja yrittäjät joutuvat usein tekemään enemmän töitä kuin kuukausipalkkalainen. Jo uuden työkeikan hankkiminen voi käydä työstä. Panostettavakin on aina hiukan enemmän, että keikkaa pukkaa myös tulevaisuudessa. Mikään ei ole varmaa.

Myös huvitteluun ja palautumiseen pitää silloin panostaa. Tärkeintä olisi oppia tekemään asiat omaksi parhaaksi. Valita enimmäkseen terveellistä ruokaa, mutta osata nautiskella kun sen aika on. Hurvitella joskus Netflix-maratonilla, mutta levätä useammin.

Hedonistisesti me haluamme niitä välittömän mielihyvän asioita; viiniä, herkkuja, valvomista ja huveja. Voidaksemme hyvin, me kuitenkin tarvitsemme aika lailla niitä päinvastaisia asioita. Stressin ja väsymyksen keskellä on helppo valita se hetkellisesti piristävä juttu. Pitäisi vain itsekin oppia hyväksymään, että pidemmän päälle jaksaminen parantuu niillä tylsemmillä valinnoilla.

Kuluttavasta jatkumosta on vaikea hypätä pois, joskus sitä on jopa vaikea edes tunnistaa. Oma olo on kuitenkin erinomainen mittari ja kun askel painaa, olisi viisainta vaihtaa viinilasi yrttiteehen ja sohva sänkyyn.
 

Kommentit

TARVITSETKO LAINAA?

TARVITSETKO LAINAA? OTA YHTEYTTÄ NYT KAIKKI LAATU ALLE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com) Whatsapp: +14139615178 Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (Yhdysvaltain dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1 - 30 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvattu ja vakuudettomaksi). Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu taloudelliseen ongelmaan on STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia ja harkittuja. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, joihin kuuluvat: joululainat, yritysluotot, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat alhaisella korolla @ 2% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stephenswillsloan@gmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta. WhatsApp: +14139615178

Lisää uusi kommentti