Keikkahommissa uusia työkohteita tupsahtaa joskus eteen viikoittain. Kun tällainen työtilanne oli itselläni aikanaan ajankohtainen, sain tutuilta tukuttain neuvoja, kuinka minun tulisi käyttäytyä.

Kauan työelämässä olleiden neuvot ovat arvokkaita, mutta jokaisen polku on erilainen. Oma persoona ja työpanos ovat välineet, joilla keikkahommissa pääsee eteenpäin. Tämän sain itsekin huomata.

”Dress to impress.”

Moni on sitä mieltä, että uusiin ihmisiin tulisi aina tehdä vaikutus ulkoisella habituksella. Hiukset ja vaatteet vimpan päälle, niin menestys on taattu!

Totta on, että ensivaikutelmaan vaikuttavat voimakkaasti myös vaatteet ja ulkonäkö. Keikkahommiin ei kuitenkaan mennä hakemaan työtä, vaan tekemään sitä.

Siispä valitsen aina työnkuvaan sopivat ehjät ja siistit vaatteet. Sellaiset, joissa on mukava ja rento olla, niin henkisesti kuin fyysisestikin. En ole kampaus- tai asustetyyppi muutenkaan, niinpä jätän niiden kanssa säätämisen erityistilanteisiin.

Asenne ja tapa tehdä työtä jättävät varmasti pysyvämmän vaikutelman kuin hienot hepenet. Sormiaan pyörittelevää pönöttäjää eivät pelasta designer-vaatteetkaan.

”Älä taannu tuppisuuksi!”

Kommunikaatio on avain asioiden sujumiseen. Kommunikoida voi tosin liikaakin. Itselläni on hermostuneena tapana pölpöttää ja paljastaa itsestäni ihan liian intiimejä asioita ensimmäisen viiden minuutin sisällä.

Uudessa ympäristössä on ensisijaisen tärkeää muistaa kuunnella. On noloa kysellä neuvoja jälkikäteen, kun ei aluksi kuunnellut ja kirjoittanut asioita ylös.

Monelle perehdyttäjälle kaikkitietävä keltanokka tai -tuuraaja on punainen vaate. Sinänsä ikävää, mutta käyhän se järkeen, ettei kiireen keskellä halua kuulla jatkuvasti ”mutta minä olen tehnyt tämän aina näin”.

”Älä puhu pahaa entisistä työpaikoista”

Tämä on aika ilmiselvä neuvo, silti moni unohtaa sitä noudattaa. Juoruiluun on petollisen helppo lähteä mukaan, etenkin jos itsellä on tiedossa herkullisia sisäpiirin juttuja.

Olen tosin sitä mieltä, että asioista pitäisi saada keskustella rehellisesti. Jos yritys A kohtelee työntekijöitä ala-arvoisesti ja joku muukin asiasta mainitsee, kyllähän se pitää voida myöntää.

Oman kokemukseni mukaan entistä/toista työnantajaa ei kannata ylenmäärin myöskään kehua. Jostain kumman syystä palvova puhe kilpailevasta yrityksestä ei aina aiheuta hurraa-huutoja muissa firmoissa...

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti