Keikkatyö on omiaan ihmisille, jotka haluavat räätälöidä työnsä juuri omaan elämäänsä sopivaksi.

Keikkatyö mielletään edelleen usein jonkinlaiseksi ”jämätyöksi”, jota tehdään, jos muuta ei ole. Ihmisten on joskus vaikea ymmärtää, että keikkamuotoinen työ voi olla valinta ja siinä on etuja, joita vakituisissa työpaikoissa ei ole.

Omassa rytmissä

Keikkaillessa työtä voi usein tehdä juuri oman rytmin mukaan. Monella alalla vo suosia maun mukaan aamuja, iltoja tai öitä. Jotkut tekevät vain viikonloppuja. Esimerkiksi moni hoitotyötä tekevä on siirtynyt keikkailijaksi ja panostaa vaikkapa yövuoroihin ja viikonloppuihin.

Lomia ei ole, mutta töitä voi tehdä etukäteen enemmän ja viettää sitten lomansa ihan koska haluaa. Jotkut painavat pidempiä viikkotuntimääriä ja pitävät sen jälkeen vaikkapa viikon loman. Juhlapyhät saa viettää töissä tai vapaalla aivan valintansa mukaan.

Onpa tiedossa onnekkaita tyyppejä, jotka työskentelevät ahkerasti esimekiksi kahdeksan kuukautta vuodesta ja lomailevat sitten loput neljä kuukautta.

Vastuusta vapaana

Joku kaipaa ympärilleen pysyvyyttä, tuttuja työtovereita, tiettyä asemaa sekä rutiineja. Kaikki eivät kuitenkaan kaipaa työpaikan sosiaalisten suhteiden hoitoa ja mahdollisia sotkuja. Työpaikan rakenteet, ihmissuhteet, arvostus tai sen puute ja työyhteisön ristiriidat voivat kuormittaa paljonkin.

Keikkailijan ei yleensä tarvitse hoitaa paperitöitä tai muita työsuunnitteluun ja seurantaan liittyviä toimia.

Moni kokee vapautena myös sen, että voi keskittyä pelkästään työhönsä ja sulkea oven kokonaan takanaan vapaalle lähtiessään.

Palkan ja ajankäytön suhde

Keikkailijalla on oiva tilaisuus maksimoida palkan ja ajankäytön suhde juuri itselle sopivaksi. On mahdollisuus valita ne parhaiten maksetut tunnit, painaa pitkää päivää niin jaksaessaan ja höllätä tarvittaessa.

Jos alalta vain löytyy töitä, niitä saa tehdä niin paljon kuin jaksaa. Jopa työnantajat voi valita omien preferenssien mukaan, panostaa viihtyisimpiin tai parhaiten maksaviin.

Haasteita ja epävarmuutta toki tulee muun mukana, mutta keikkatyössä on kieltämättä etuja, jotka houkuttelevat rohkeita ja ahkeria.

 

Voitolla työhön -blogin kirjoittaja on vaihtelevissa keikkatöissä kannuksensa ansainnut ja kirjoittamisesta virtaa imevä ikuinen pätkätyöläinen.

 

 

Lisää uusi kommentti