Työttömien työnhakijoiden aktiivisuutta seurataan erityisellä tarkkuudella tämän vuoden alusta. Aktiivisuusehdon täyttää olemalla töissä vähintään 18 tuntia kolmen kuukauden aikana.

Jos aktiivisuusehto ei täyty, työttömyyskorvausta leikataan. Keikkatyö tarjoaa hyvän ja joustavan mahdollisuuden itsensä työllistämiseen. Keikkatyössä työntekijä voi itse päättää, ottaako hän tarjotun työn vastaan. Keikkatyö on joustava ja nykyaikainen tapa työskennellä.

Aktiivimallin haasteet

Aktiivimallin haasteena on se, että jos työtä tekee yli 18 tuntia, palkka menee helposti yli 300 euron suojaosan, jonka saa kuukaudessa ansaita vapaasti. Tämän seurauksena päivärahaa pitää sovitella, voi tulla maksukatkoksia ja mahdollisesti sovittamista myös asumistuen ja toimeentulotuen kanssa.

Asiaa voisi auttaa, jos aktiivimallin tarkastelujakso olisi puoli vuotta eikä kolme kuukautta. Silloin voisi tienata 1 800 euroa ilman vaikutusta päivärahaan ja ottaa vastaan muutaman viikon pätkän, esimerkiksi jonkun projektin tai lomien sijaisuuksia. Toinen ongelma voi olla, että keikkatyöläisille riittää kysyntää lähinnä kasvukeskuksissa, joissa on paljon palveluntarjoajia.

Keikkatyöläisille on kysyntää

Keikkatyöntekijöitä on ollut hyvin tarjolla tähän asti. Joukossa on paljon opiskelijoita sekä eri-ikäisiä ihmisiä, jotka hakevat lisäansiota. Silti Suomessa on vielä paljon potentiaalisia kotitalouksia jotka voisivat työllistää keikkatyöläisen esimerkiksi kodin remonttitöihin, siivoukseen, lastenhoitoon tai pihan- ja puutarhanhoitoon.

Tutustu Oikotie Keikkatyöt -palveluun ja jätä ilmoituksesi!

 

Lähde: Aamulehti

 

Lisää uusi kommentti