Aktiivimalliin valmistellaan parhaillaan kahta säädösmuutosta, joiden myötä työttömät voisivat osoittaa aktiivisuuttaan yhä useammalla tavalla.

Samalla kuitenkin vaikeaselkoinen kokonaisuus muuttuu entistä vaikeammaksi hahmotettavaksi. Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö on vastustanut aktiivimallia muun muassa sen vuoksi, ettei se kohtele kansalaisia yhdenvertaisesti. Jos malli halutaan säilyttää, on ensiarvoisen tärkeää, että edellytykset ovat sellaiset, että työttömällä on realistiset mahdollisuudet toteuttaa aktiivimallia.

Yhteisjärjestön mielestä aktiivimallia pitää muuttaa kahdella tavalla, jotta se olisi toimiva ja ymmärrettävä. Aktiivisuusilmoituksissa pitäisi lähtökohtaisesti luottaa työttömän omaan ilmoitukseen, jolloin asia selvitettäisiin tarkemmin vain, jos ilmoituksen oikeellisuutta on syytä epäillä. Lisäksi pitäisi luopua järjestävän tahon määrittelystä ja käyttää vain toiminnan laatuun perustuvaa rajausta.

 

Lähde: Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Kommentit

TARVITSETKO LAINAA?

TARVITSETKO LAINAA? OTA YHTEYTTÄ NYT KAIKKI LAATU ALLE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com) Whatsapp: +14139615178 Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (Yhdysvaltain dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1 - 30 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvattu ja vakuudettomaksi). Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu taloudelliseen ongelmaan on STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia ja harkittuja. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, joihin kuuluvat: joululainat, yritysluotot, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat alhaisella korolla @ 2% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stephenswillsloan@gmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta. WhatsApp: +14139615178

Lisää uusi kommentti