Työttömien Keskusjärjestön mielestä sairauslomalla olevat työttömät tulisi vapauttaa aktiivimallin velvoitteista. Tämä koskisi myös työkyvyttömiksi todettuja työttömyyskorvauksen saajia.

Monet vajaakuntoiset työttömät, joiden työkyvyttömyyseläkehakemukset on hylätty, elävät vuosien ajan sairauspäivärahan ja työmarkkinatuen varassa. Kelan lakimies Eeva Vartio arvioi, että tämä voi yhä enemmän heikentää sekä työttömän työkykyä että tunnetta omasta työkyvystä.

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtajan Jukka Haapakosken mukaan läheskään kaikki työttömät eivät ole oikeiden etuuksien piirissä ja ihmisten todelliset elämäntilanteet tulisi pystyä selvittämään paremmin kuin nykyään.

Jos aktiivimallista pidetään kiinni, Jukka Haapakosken mielestä aktiivisuuden määritelmää pitäisi laajentaa niin, että sairas tai vajaakuntoinen ihminen on aktiivinen jo siinä vaiheessa, kun hän pyrkii parantamaan omaa toimintakykyään.

 

Lähde: Hämeen Sanomat

Kommentit

victoria

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne. ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.   ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista. Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

TARVITSETKO LAINAA?

TARVITSETKO LAINAA? OTA YHTEYTTÄ NYT KAIKKI LAATU ALLE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com) Whatsapp: +14139615178 Lainamme ovat hyvin vakuutettuja, jotta suurin turvallisuus on meidän prioriteettiemme. Päämääränä on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelun. Meidän laina-ohjelma on nopein. Annamme laina minkä tahansa valitsemassasi valuutassa (Yhdysvaltain dollari, punta, euro, dinaari jne.) Ja kesto on 1 - 30 vuotta lainan takaisinmaksamiseksi (turvattu ja vakuudettomaksi). Tarvitsetko minkäänlaista lainaa ja sinulla on alhainen luotto-pisteet, onko sinulla vaikeuksia saada lainoja paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? ratkaisu taloudelliseen ongelmaan on STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Ehdot ovat erittäin kohtuullisia ja harkittuja. Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, joihin kuuluvat: joululainat, yritysluotot, velkojen konsolidointi lainat, henkilökohtaiset lainat, autolainat, hotelliluotot, opintolainat, kotimaisen jälleenrahoituksen lainat alhaisella korolla @ 2% per henkilö, yritykset ja yritysjärjestöt. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen stephenswillsloan@gmail.com. Käytä ja ole vapaa orjuudesta. WhatsApp: +14139615178

Lisää uusi kommentti