Teetimme kyselytutkimuksen kotitalouksien kohderyhmässä (yli 25-vuotiaat) Oikotie Keikkatyöt -palvelun tarpeellisuudesta ja käytettävyydestä. Saimme kyselyyn 1000 vastausta.

Tutkimuksen mukaan 43 % vastanneista on joskus palkannut kotiin ulkopuolista apua esimerkiksi siivous-, remontointi- tai lastenhoitotyöhön. Lisäksi 58 % yli 25-vuotiaista suomalaisista voisi ajatella käyttävänsä Oikotie Keikkatyöt -palvelua.

Keikkatyö lapsiperheiden suosiossa

Keikkatyössä on siis huikea potentiaali niin työnhakijalle kuin työn teettäjällekin. Tutkimuksen mukaan Oikotie Keikkatyöt -palvelusta kiinnostunein ryhmä ovat lapsiperheet. Apua kaivataan eniten siivoukseen, ikkunanpesuun ja remontointiin – myös muuttoapu nousi esiin.

87 % kotitalouksista haluaa työntekijän etsimisvaiheessa selata keikkatyöläisten osaajaprofiileja, mutta vain 13 % ilmoittaa itse.

Se, että työntekijä on vakuutettu koko keikkatyösuhteen ajan, koetaan tutkimuksen mukaan erittäin tärkeäksi. Myös kotitalousvähennys on keikkatyön teettäjälle merkittävä asia. Yli puolet vastanneista tietää, mikä kotitalousvähennys on, muttei ole käyttänyt sitä.

Luotettaville keikkatyöläisille on kysyntää

Tekijöiden luotettavuus nousi läpi tutkimuksen erittäin tärkeänä asiana ja usein myös vaikutti palvelun käyttöön. Ihmiset toivoivat, että keikkatyöntekijöitä (osaajaprofiileja) voisi jotenkin arvioida ja myös nähdä muiden kommentteja.

Miksi Oikotie Keikkatyöt?

Tutkimukseen vastanneiden mukaan tekijä löytyy nopeasti Oikotieltä ja työnantajavelvollisuudet hoituvat helposti SuoraTyön palvelussa.

”Saa ketterästi jampan tekemään jotain, jota en itse osaa.”

”Voisin käyttää palvelua, jos tarvitsisin joskus yksittäiseen tilanteeseen ammattitaitoista apua. Ei tarvitsisi itse miettiä veroja ja muita siihen liittyviä asioita, vaan riittäisi, että saan apua ja maksan siitä.”

”Helpottaa palkkauksen paperitöitä, jotka ovat harvoin asian kanssa tekemisissä olevalle työläitä.”

”Kaikki työnantajamaksut tulee varmasti hoidettua ja ne tulee hoidettua kätevästi. Palvelusta voi etsiä sopivia henkilöitä tekemään tarvittavaa työtä.”

 

Oikotie Työpaikat Keikkatyöt ja SuoraTyö.fi tekevät yhteistyötä. Keikkatyöläiset hakevat työtä Oikotie Keikkatyöt -osiossa ja työn tarjoaja voi laittaa sinne myös oman ilmoituksensa eli hakea keikkatyöläistä.

SuoraTyö.fi hoitaa automaattisesti kaikki lakisääteiset velvoitteet keikkatyöläistä palkatessa. Myös vakuutukset ovat SuoraTyön kautta työskennellessä kunnossa. 

Lisää uusi kommentti