Ensi vuoden alussa aloittava kansallinen tulorekisteri tuo lisää työtä varsinkin pienyrityksiksille, sillä henkilökunnan palkkatiedot pitää ilmoittaa rekisteriin.

Toisaalta tulorekisteri voi avata uusia työmahdollisuuksia työttömille, kun keikkatyötä voi ottaa vastaan etuisuuksia menettämättä.

Uusi tulorekisteri siirtää suomalaisten tulotiedot online-aikaan. Etuudet näkyvät tulorekisterissä vasta vuoden 2020 alusta. Uusi rekisteri mullistaa työnantajien ilmoituskäytännön, kun palkkatiedot lähetetään aiemman sijasta yhteen paikkaan, mutta useammin. Vuosittaisten koonti-ilmoitusten sijaan työnantajan on tehtävä jokaisesta yksilöllisestä palkasta ilmoitus tulorekisteriin viiden päivän sisällä.

SuoraTyö Oy on ollut mukana kansallisen tulorekisterin kehitystyössä. Uudesta rekisteristä saadaan vuoden 2019 alusta lähtien kaikkien suomalaisten ajantasaiset tiedot, jotka mahdollistavat myös työttömyys- ja sosiaaliturvan uudistukset. Samalla voidaan rakentaa täydentäviä sosiaaliturvan muotoja työttömille, joka madaltaisi kynnystä työttömyyden ja työllisyyden välillä.

Pelko tukien menettämisestä jarruttaa päätöksiä

Tällä hetkellä esimerkiksi työvoimahallinnon resurssit kuluvat suurelta osin siihen, minkä etuuden piiriin työtön määritellään. Sosiaaliturvapäätösten kannalta olennaisen ja reaaliaikaisen tiedon, eli henkilön etuuksien ja tulojen löytyminen yhdestä paikasta antaa tarvittavan turvan työttömälle, kun hän miettii, uskaltaako hän ottaa vastaan esimerkiksi keikkatyötä.

Työkykyinen työtön voi keikkatyön turvin palata vähitellen takaisin työmarkkinoille, mikäli kokoaikaista työtä ei heti ole tarjolla. Tällöin työttömän ei tarvitse pelätä sitä, että hän menettää etuutensa, jos hän ottaa vastaan tilapäistä keikkatyötä.

 

Lähde: Suora Työ, Kauppalehti

 

Kommentit

victoria

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne. ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.   ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista. Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

Mrs. Wendy Lopez

Oletko ollut väärennettyjen lainanantajien huijaus lainaa verkossa tai oletko hylännyt pankit alhaisen luotto-pistemäärän vuoksi? Sitten huolehdi enempää, koska voit saada kaikenlaiset lainasi tänään ratkaistaksesi kaikki rahoitustarpeesi DirectAxis Financial Servicesistä 72 tunnin kuluessa hyväksynnän jälkeen vain 2%: n korolla. Huomioithan, että sosiaaliturvatunnusta ei tarvita, ei pankkilaskua, ei turvatarkistusta eikä sertifikaatteja tarvita ennen lainan hyväksymistä. Otathan yhteyttä meihin osoitteessa whatsapp kautta +1 (876) 448-5490 tai kirjoita suoraan yhtiömme sähköpostitse: directaxisfinancialservices.usa@gmail.com

Lisää uusi kommentti