Kausityöntekijöitä etsitään massatapahtumilla ympäri Suomen.

Suuret kausityöllistäjät käyttävät aiempaa enemmän avoimia rekrytointitilaisuuksia määräaikaisten työntekijöiden etsimiseen. Hakijoiden näkökulmasta katsottuna toimintamallin etuna on tasapuolinen mahdollisuus päästä kertomaan itsestään.

Lumon Oy:n rekrytointitapahtuma houkutteli tiistaina 6.3.2018 Kouvolaan yrityksen tuotantotiloihin reilusti yli sata kausityöpaikasta kiinnostunutta työnhakijaa. Hakemuksia oli etukäteen tullut noin 170, laskeskelee yrityksen henkilöstö- ja turvallisuuspäällikkö Veikko Nissilä.

— Lisäksi viime hetkiin saakka tuli soittoja, joissa kysyttiin mahdollisuutta osallistua. Kaikki, jotka paikalle tulevat, haastatellaan. Yritys palkkaa huhtikuusta marraskuuhun kestävälle jaksolle 60—80 uutta ja vanhaa kausityöntekijää, Nissilä kertoo.

Kuusankoskelainen Marja Akkanen ja kouvolalainen Samuli Lukka olivat tapahtumassa etsimässä töitä.

— Tulin, koska haluan töitä. Myös Lumon työnantajana kiinnostaa. Se on kasvava paikallinen yritys, ja olen kuullut siitä hyviä asioita muutamilta tutuiltani, ensimmäistä kertaa yrityksen rekrytapahtumassa mukana ollut Marja Akkanen sanoo.

Samuli Lukka oli paikalla myös viime vuonna. Hän arvioi omien vahvuuksiensa tulevan paremmin esiin tavanomaisessa haastattelussa joukkorekryn pikahaastattelun sijasta.

— Olen lähettänyt useita työhakemuksia moniin eri tehtäviin ja ollut lukuisissa haastatteluissa. Uskon, että pääsen pian kiinni työelämään, viime vuonna armeijasta kotiutunut metsuri sanoo.

Jo viides Lumonin rekrytilaisuus

Tämänvuotinen joukkorekry oli järjestyksessään viides kerta, kun uusia lumonilaisia etsitään ryhmätilaisuudella. Tilaisuus alkoi toimitusjohtaja Jussi Kinnusen lyhyellä yritysesittelyllä. Sen jälkeen kaikille hakijoille pidettiin viiden minuutin pikahaastattelu, jonka perusteella valituille varattiin aika myöhemmin järjestettävään perusteellisempaan haastatteluun.

Joukkorekrytointi on tänä vuonna ensimmäistä kertaa käytössä myös toisella Kouvolan seudun merkittävällä kausityönantajalla. Kymen Seudun Osuuskaupan Kesätyötreffit-tilaisuus järjestetään Kouvolassa 13. maaliskuuta. Kutsun ovat saaneet kaikki 1 700 hakuajan puitteissa hakemuksensa lähettänyttä, kertoo KSO:n henkilöstöpäällikkö Sanna Mäenpää.

— Haemme noin 200 kesätyöntekijää koko Kymenlaaksoon. Hän sanoo, että paikat jakautuvat noin puoliksi pohjoisen ja eteläisen maakunnan alueille.

Kesätyöhaastattelu voi olla monelle nuorelle ensimmäinen elämässä. Iso tapahtuma madaltaa kynnystä kertoa itsestään. Tykkimäen huvipuiston ja Aquaparkin 220 kesätyöntekijän rekrytoinnista vastaava kenttäpäällikkö Anni Syrjänen kertoo osallistuvansa KSO:n Kouvolan Kesätyötreffeille. Tosin hän ei hae uutta työpaikkaa, mutta on paikalla tarkkailijana.

 

Lähde: Kouvolan Sanomat

Lisää uusi kommentti